وزیر راه و شهرسازی:

موافقت رهبری با برداشت از صندوق توسعه ملی برای پروژه راه‌آهن زاهدان ـ چابهار

لینک کوتاه: freena.ir/detail/53213
ساعت 15:04 سه شنبه 12 شهريور 1398
وزیر راه و شهرسازی گفت: پیشنهاد برداشت از صندوق توسعه ملی برای تخصیص اعتبارات برای پروژه راه آهن زاهدان ـ چابهار را داشتیم که مورد موافقت رهبری قرار گرفت، این پروژه باید تا سال 1400 و پایان دولت دوازدهم به بهره‌برداری برسد و جزو انتظارات ملی محسوب می‌شود.

به گزارش فرینا به نقل از خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمد اسلامی در مراسم بهره‌برداری از 213 ناوگان ریلی جدید ساخت داخل با بیان اینکه در این شرایط سخت متخصصان داخلی با همت بالا توانستد رونق تولید را معنا کنند گفت: ایران جزو اقتصادهای برتر دنیا است و این را باید باور کنیم و هر نیازی که داریم در داخل قابل تامین است.

اسلامی افزود: به طور قطع با تعاملات و انجام کارهای تیمی و با استفاده از ظرفیت‌های فناورانه تولید داخل قابل ابتیاع است و توان داخل را باید باور کنیم.

وی با تاکید بر اینکه سهم صنعت ریلی از بازار جهانی باید افزایش یابد گفت: بازار بسیار گسترده‌ای در صنعت ریلی در غرب آسیا وجود دارد و با وجود دو کشور هند و چین، 60 درصد جمعیت جهان در این منطقه است. انرژی‌های اصلی جهان در همین نقطه متمرکز شده است بنابراین فرصت‌ها در منطقه ما قرار دارد و ما به آن دسترسی داریم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه باید سعی کنیم از این ظرفیت‌ها برای انجام تعهدات بهنگام و ارائه محصولات و افزایش توان تولید استفاده کنیم، گفت: توان اینکه به برند جهانی تبدیل شویم را داریم و باید باور کنیم که ایران یک برند جهانی است.

اسلامی افزود: حرکات تروریست اقتصادی و جنگ اقتصادی که آمریکا علیه ایران راه‌اندازی کرده است اقدامات خصمانه‌ای است که در تاریخ دنیا سابقه نداشته و این بی‌نظیر است که یک کشوری در این شرایط توانسته رشد خود را ادامه دهد.

وی تاکید کرد: شرایط ایجاد می‌کند خودباوری را در ایران گسترش دهیم از این رو باید بهره‌وری در تمام صنایع از جمله ریل و راه‌آهن رشد یابد و بتوانیم رضایتمندی را در راه‌آهن که سرویس‌دهنده‌ای در خدمت قاطبه مردم است را افزایش دهیم.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بهسازی مسیرهای ریلی برطرف‌سازی موانع برای افزایش سرعت سیر در راه‌آهن، افزایش خطوط، اتصال استان‌های جدید به شبکه ریلی از جمله اقداماتی است که در طول سال‌های گذشته انجام شده و باید ادامه پیدا کند.

اسلامی با تاکید بر اینکه باید اولویت‌ها را در صنعت ریلی مشخص کنیم گفت: هزینه‌ها باید بهینه شوند تا عملکرد راه‌آهن رو به رشد باشد.

وی با اشاره به لزوم کاهش تحریم‌ها در این بخش از حمل و نقل گفت: تاخیرها باید آنچنان کاهش یابد که مردم ساعت‌های خود را با راه‌آهن تنظیم کنند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دستور رهبری برای تخصیص منابع مالی در جهت تسریع ساخت پروژه راه‌آهن زاهدان ـ چابهار گفت: پیشنهاد برداشت از صندوق توسعه ملی برای تخصیص اعتبارات برای پروژه راه آهن زاهدان ـ چابهار را داشتیم که مورد موافقت رهبری قرار گرفت، این پروژه باید تا سال 1400 و پایان دولت دوازدهم به بهره‌برداری برسد و جزو انتظارات ملی محسوب می‌شود.

اسلامی تاکید کرد: راه‌آهن چابهار ـ زاهدان و رشت به آستارا دو حلقه مفقوده کریدور شمال به جنوب هستند و این دو پروژه باید به بهره‌برداری برسند تا کریدور شمال ـ جنوب تکمیل شود.

اسلامی گفت: با تکمیل کریدور شمال – جنوب می‌توانیم سهم حمل بار از اقیانوس هند به سمت آسیای میانه و اروپا را افزایش دهیم.

وی تاکید کرد: برخی از کشورها می‌خواهند بدل جاده ابریشم را بسازند اما هرگز موفق نخواهند شد چرا که ایران کشور اصلی در جاده ابریشم است و ما باید از این پتانسیل استفاده کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه ایران باید سهم خود را از جابجایی صد میلیون تن باری که در اطراف خزر است افزایش دهد تا بتوانیم از این طریق به درآمد پایدار و تولید پایدار دست پیدا کنیم.

اسلامی افزود: امیدوارم بهره‌برداری از پنج لکوموتیو و 208 دستگاه واگن باری و مسافری بتواند بخشی از نیازهای داخل را تامین کند و روند تولید ناوگان ریلی در داخل کشور ادامه‌دار باشد.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري