مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ضمن ابراز خرسندی از حضور کشورهای مختلف در این رویداد بینالمللی در این باره گفت: هدف اصلی از حضور جشنواره مد و لباس فجر در چابهار تمرکز بر اصالت، تاریخ و تمدن ایرانی است که به واسطه سوزن دوزیهای بلوچ در این منطقه میدرخشد.
به گزارش فرینا، عبدالرحیم کردی افزود: در واقع تمام تلاش ما این است که بتوانیم نقوش و طرحهای بلوچی را که در سوزن دوزیهای زنان این خطه وجود دارد، وارد بازارهای بینالمللی کنیم؛ در همین راستا از طراحان و صنعت گران پوشاک و مد لباس دعوت کردیم تا در قالب کارگاههایی امکان فعالیت تلفیقی را فراهم کنند.
کردی گفت: نگاه ما بر این است که طراحان و صنعتگران بتوانند در همکاری مشترک با زنان سوزن دوز بلوچستان، آثاری تلفیقی و مشترک را ارائه دهند تا امکان معرفی بهتری را از این هنر درخشان در سطح بینالمللی فراهم کنند و معرفی درست و مناسبی از اصالت تاریخی و فرهنگ ایرانی که متاسفانه تا امروز مغفول مانده، ارائه شود.
وی، چابهار را دارای بستر مناسبی برای رشد مد و صنعت پوشاک دانست و تاکید کرد: منطقه آزاد چابهار با ظرفیتها و مشوقهایی که دارد، بستر مناسبی برای رشد به شمار میرود بنابراین امیدواریم که با چنین برنامههایی بتوانیم آثار برجسته و درخشان این خطه را به جهانیان معرفی و پیوندی مناسب بین طراحان و صنعتگران در خارج از ایران ایجاد کنیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، جشنواره را دارای قابلیتهای گستردهای برای برقراری ارتباط بین بخشهای مختلف عرصه پوشاک و مد دانست و تصریح کرد: اعتقاد ما بر این است که صنعت پوشاک، و مد و لباس یکی از ظرفیتها و ویژگیهای خاص منطقه بلوچستان است زیرا زنان بلوچ، سوزندوزی، طرح و نقش را در ذات خود دارند بنابراین یک دختر بلوچ قبل از آموختن خواندن و نوشتن، کار کردن با سوزن را میآموزد.
کردی ادامه داد: ما معتقدیم که این ظرفیت و امکان وجود دارد که بتوانیم آثار سوزن دوزی را به شکل تجاری ارائه دهیم و علاوه بر معرفی مناسب فرهنگ و سنت اصیل ایرانی به لحاظ اقتصادی نیز برای زنان این منطقه امکان فعالیت بهتر را فراهم کنیم.
وی افزود: بسیاری از ظرفیتهای فرهنگی ما به دلیل عدم توجه، ثبت و نپرداختن در زمان مناسب، توسط اقوام و ملیتهای دیگری مصادره شدهاند به همین خاطر ما امروز در همسایگی خودمان کشورهایی را میبینیم که از نقوش سوزن دوزی ایرانی بهره برداری میکنند، در حالی که این طرحها، نقشهای اصیل و متعلق به ایران هستند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار از تداوم برنامههای جشنواره مد و لباس فجر خبر داد و گفت: در راستای تداوم اهداف جشنواره مد و لباس فجر و طبق توافقاتی که با وزارت ارشاد داشتیم، مدرسه عالی هنر را در چابهار راه اندازی کردهایم تا با تمرکز بر هنر دست زنان بلوچ به فعالیت بپردازد و بتوانیم اهداف جشنواره را تداوم ببخشیم.