نسیم ملایم بهاری "مونسون" از سمت اقیانوس، شرقیترین سواحل زیبای کشور امتداد ۳۰۰ کیلومتری مکران، شهرستانهای "چابهار" و "کنارک" را نوازش میداد، کاروانی از هنر و خلاقیت باهدف معرفی فرهنگ، آداب و سنن از ۱۹ شهرستان سیستان و بلوچستان در فضایی بسیار صمیمی گرد هم آمده بودند.
برگزاری ۹ دوره جشنواره تابستانی مونسون امسال دهمین دورهٔ آن با ابداع و ابتکار سازمان منطقه آزاد چابهار و همفکری اداره کل امور روستایی و شوراهای استانداری سیستان و بلوچستان تجربهای موفق و جدید را رقم زد، تجربهای منطقهای در مقیاس کشوری
"عطاءالله کدخدایی" دبیر جشنواره و نمایشگاه چنین میگوید: حاصل چندین جلسهٔ کاری وهم اندیشی بالاخره از ۲۲ تا ۲۶ مردادماه ۹۷ به مدت ۵ روز، کاروان ۳۰۰ نفری از روستاییان و عشایر سیستان و بلوچستان در قالب ۲۶ غرفه داخل سالن و ۱۰ غرفه بیرونی و ۶ سیاهچادر عشایری مشتمل بر بیش از ۱۰۰ صنعتگر توانمندیهای خود در بخشهای صنایعدستی، فرآوردههای کشاورزی و دامی، معرفی جذابیتهای گردشگری، تاریخی، آداب، سنن، غذاها و بازیهای محلی خود را به نمایش گذاشتند.
سازمان منطقه آزاد چابهار در راستای رسالت و مأموریتهای اجتماعی خود باهدف کمک به جوامع محلی، اشتغال پایدار روستاییان و نواحی همجوار و همچنین ایجاد مشاغل خانگی و توانمندسازی بانوان بخش عمدهای از هزینههای برگزاری این رویداد مهم فرهنگی مانند اسکان، پذیرایی، خرید محصولات تا سقف ۳۰۰ میلیون ریال، چاپ کارت ویزیت برای صنعتگران و تبلیغات و برپایی نمایشگاه را به عهده گرفته بود.
علاوه بر بازدید روزانه هزاران نفر از مسافران، گردشگران از سراسر کشور و شهروندان چابهاری مقامات و شخصیتهایی از کشور و استان از این نمایشگاه بازدید کردند. "ابوالفضل رضوی" معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، "دانیال محبی" استاندار سیستان و بلوچستان، "باقر کرد" معاون عمرانی استاندار،"آرش جمالزهی، مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری، جلالزهی مدیرکل میراث فرهنگی، فرمانداران، بخشداران، شهرداران و، روسا و اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران استان سیستان و بلوچستان ازجمله بازدیدکنندگان بودند.
همهشب شهرستانهای مختلف استان بهصورت گروهی سفرهای ساده و باصفا برای پذیرایی از میهمانان در داخل سیاهچادرهای عشایری گسترانده بودند غذاهایی مانند کشک و آبگوشت سیستانی، انباگ قصرقند، هتوک ایرانشهر، گوناپ سرحد زمین خاش، آش خوشمزه دوغبای بلوچی دلگان، تنورچهٔ سیب و سوران سراوان و بریانی ماهی و کوسهماهی (پشک) چابهار و کنارک در این سفرههای روستایی و عشایری یافت میشد.
گپی صمیمی با تعدادی از صنعتگران و متصدیان غرفههای نمایشگاه زدیم، اولین پرسشم این بود نمایشگاه را از حیث فروش تولیدات و درآمد چطور دیدید؟ پاسخی توأم با لبخندی که گویای رضایتمندی آنان از فروش و همچنین استقبال گسترده از نمایشگاه بود.
بعضی از غرفه داران که پیشبینی همچنین استقبالی از نمایشگاه نکرده بودند، غافلگیر شده و حتی کالای قابلعرضه کم آورده بودند، فروش ۱۱۰ میلیون تومانی، عمده آن ترشیجات و صنایع بهتناسب جمعیت استان در قیاس با مشابه نمایشگاههای برگزارشده در تهران رقمی قابلقبول بود.
در خاتمه دستمریزاد و خسته نباشید به، بانیان، برگزارکنندگان و حامیان مادی و معنوی این جشنواره و نمایشگاه و تقاضای استمرار و ارتقای کیفی در سالهای آتی و ثبت بهعنوان یکی از رویدادهای فرهنگی و هنری در تقویم کاری سازمان منطقه آزاد چابهار و استانداری سیستان و بلوچستان
**یادداشت روز: گزارش یک رویداد؛ محمدجواد صادقی