لبخند رضایت روستاییان و عشایر سیستان و بلوچستان به نخستین نمایشگاه توانمندی‌ها

لینک کوتاه: freena.ir/detail/47456
ساعت 15:34 دوشنبه 29 مرداد 1397
نسیم ملایم بهاری "مونسون" از سمت اقیانوس، شرقی‌ترین سواحل زیبای کشور امتداد ۳۰۰ کیلومتری مکران، شهرستان‌های "چابهار" و "کنارک" را نوازش می‌داد، کاروانی از هنر و خلاقیت باهدف معرفی فرهنگ، آداب و سنن از ۱۹ شهرستان سیستان و بلوچستان در فضایی بسیار صمیمی گرد هم آمده بودند.

برگزاری ۹ دوره جشنواره تابستانی مونسون امسال دهمین دورهٔ آن با ابداع و ابتکار سازمان منطقه آزاد چابهار و همفکری اداره کل امور روستایی و شوراهای استانداری سیستان و بلوچستان تجربه‌ای موفق و جدید را رقم زد، تجربه‌ای منطقه‌ای در مقیاس کشوری

"عطاءالله کدخدایی" دبیر جشنواره و نمایشگاه چنین می‌گوید: حاصل چندین جلسهٔ کاری وهم اندیشی بالاخره از ۲۲ تا ۲۶ مردادماه ۹۷ به مدت ۵ روز، کاروان ۳۰۰ نفری از روستاییان و عشایر سیستان و بلوچستان در قالب ۲۶ غرفه داخل سالن و ۱۰ غرفه بیرونی و ۶ سیاه‌چادر عشایری مشتمل بر بیش از ۱۰۰ صنعتگر توانمندی‌های خود در بخش‌های صنایع‌دستی، فرآورده‌های کشاورزی و دامی، معرفی جذابیت‌های گردشگری، تاریخی، آداب، سنن، غذاها و بازی‌های محلی خود را به نمایش گذاشتند.

سازمان منطقه آزاد چابهار در راستای رسالت و مأموریت‌های اجتماعی خود باهدف کمک به جوامع محلی، اشتغال پایدار روستاییان و نواحی هم‌جوار و همچنین ایجاد مشاغل خانگی و توانمندسازی بانوان بخش عمده‌ای از هزینه‌های برگزاری این رویداد مهم فرهنگی مانند اسکان، پذیرایی، خرید محصولات تا سقف ۳۰۰ میلیون ریال، چاپ کارت ویزیت برای صنعتگران و تبلیغات و برپایی نمایشگاه را به عهده گرفته بود.

علاوه بر بازدید روزانه هزاران نفر از مسافران، گردشگران از سراسر کشور و شهروندان چابهاری مقامات و شخصیت‌هایی از کشور و استان از این نمایشگاه بازدید کردند. "ابوالفضل رضوی" معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، "دانیال محبی" استاندار سیستان و بلوچستان، "باقر کرد" معاون عمرانی استاندار،"آرش جمالزهی، مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری، جلالزهی مدیرکل میراث فرهنگی، فرمانداران، بخشداران، شهرداران و، روسا و اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران استان سیستان و بلوچستان ازجمله بازدیدکنندگان بودند.

همه‌شب شهرستان‌های مختلف استان به‌صورت گروهی سفره‌ای ساده و باصفا برای پذیرایی از میهمانان در داخل سیاه‌چادرهای عشایری گسترانده بودند غذاهایی مانند کشک و آبگوشت سیستانی، انباگ قصرقند، هتوک ایرانشهر، گوناپ سرحد زمین خاش، آش خوشمزه دوغبای بلوچی دلگان، تنورچهٔ سیب و سوران سراوان و بریانی ماهی و کوسه‌ماهی (پشک) چابهار و کنارک در این سفره‌های روستایی و عشایری یافت می‌شد.

گپی صمیمی با تعدادی از صنعتگران و متصدیان غرفه‌های نمایشگاه زدیم، اولین پرسشم این بود نمایشگاه را از حیث فروش تولیدات و درآمد چطور دیدید؟ پاسخی توأم با لبخندی که گویای رضایت‌مندی آنان از فروش و همچنین استقبال گسترده از نمایشگاه بود.

بعضی از غرفه داران که پیش‌بینی همچنین استقبالی از نمایشگاه نکرده بودند، غافلگیر شده و حتی کالای قابل‌عرضه کم آورده بودند، فروش ۱۱۰ میلیون تومانی، عمده آن ترشیجات و صنایع به‌تناسب جمعیت استان در قیاس با مشابه نمایشگاه‌های برگزارشده در تهران رقمی قابل‌قبول بود.

در خاتمه دست‌مریزاد و خسته نباشید به، بانیان، برگزارکنندگان و حامیان مادی و معنوی این جشنواره و نمایشگاه و تقاضای استمرار و ارتقای کیفی در سال‌های آتی و ثبت به‌عنوان یکی از رویدادهای فرهنگی و هنری در تقویم کاری سازمان منطقه آزاد چابهار و استانداری سیستان و بلوچستان

 

**یادداشت روز: گزارش یک رویداد؛ محمدجواد صادقی

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري