افزايش ٣٠درصدی صادرات از مناطق آزاد

لینک کوتاه: freena.ir/detail/39594
ساعت 18:46 شنبه 30 بهمن 1395
«نرخ رشد صادرات در مناطق‌آزاد معادل ٣٠درصد در هر سال تعیین شده که آمار کلی مناطق‌آزاد در این زمینه مثبت است.»

به گزارش فرینا،  این را مهدی بازارگان، معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورای‌عالی مناطق‌آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت و ادامه داد: جهت‌گیری امسال و سال‌های آینده مناطق‌آزاد به سمت اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است و در سال ٩٥ سه برنامه مهم برای مناطق‌آزاد هدف‌گذاری و ابلاغ شده که بر این اساس صادرات این مناطق باید به میزان ٣٠ درصد افزایش پیدا کند و ارتقا و انتقال فناوری پیشرفته نیز محقق شود.

او صادرات مناطق‌آزاد را  در دو دسته طبقه‌بندی کرد و گفت: یکی صادرات قطعی است که خود مناطق تولید و صادر می‌کنند و دیگر صادرات مجدد است که حجم زیادی از اقلام و کالاها از جاهای دیگر توسط فعالان اقتصادی خریداری و در منطقه‌آزاد با پردازش جزئی همراه می‌شود تا ارزش افزوده را بالا برده و در بازار خارج کشور عرضه کنند. این همان «ری‌اکسپورت» است و بر‌اساس برنامه ابلاغی هر دو باید به میزان ٣٠درصد افزایش پیدا کند.

معاون تولید، صادرات و فناوری  دبیرخانه شورای‌عالی مناطق‌آزاد ادامه داد: تلاش ما بیشتر در زمینه صادرات قطعی است تا شاهد افزایش صادرات ٣٠درصدی باشیم اما صادرات مجدد تا حدودی به صادرات خارجی‌ها بستگی دارد که کالا و محصولات خود را در اختیار ما قرار دهند تا بتوانیم مجدد صادر کنیم.

او ایجاد مراکز ارتقا و انتقال فناوری پیشرفته در مناطق‌آزاد را برنامه دیگر ابلاغی اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: در این‌باره اقدامات مؤثری در مناطق‌آزاد کشور صورت گرفته و پروژه‌های تحقیقاتی نتیجه بخشی را دنبال می‌کنند. در کیش پروژه تکنولوژی صنایع استخراج نفت و گاز، تجهیزات پزشکی و دارویی، در قشم پروژه زیست – فناوری و فناوری‌‌های دریایی، در انزلی تجهیزات الکترونیکی پیشرفته و منسوجات، در ماکو تجزیه‌پذیر زود مواد پلاستیکی و دانش لجستیک، در ارس تکنولوژی‌های نوین کشاورزی و پتروشیمی، در چابهار آبزی‌پروری به روش نوین و زیست فناوری، در اروند صنایع‌الکترونیکی و شیمیایی خلاصه همه مناطق به نوعی بحث ارتقا و انتقال تکنولوژی را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده‌اند.

بازارگان ادامه داد: البته انتقال تکنولوژی معمولا با سرمایه‌گذاری انجام می‌شود اما تا آنجایی که به برنامه‌های سه‌گانه ابلاغی اقتصاد‌مقاومتی در سال ٩٥ معطوف می‌شود، توانسته‌ایم این برنامه‌های ابلاغی را با موفقیت به نتیجه ب‌رسانیم که گزارش ده‌ماهه آن در سال جاری منتشر شده است.
معاون تولید، صادرات و فناوری  دبیرخانه شورای‌عالی مناطق‌آزاد کشور تصریح کرد: براساس منشور اقتصاد‌مقاومتی مناطق‌آزاد باید بتوانند با تکیه بر اقتصاد دانش‌بنیان و درون‌زایی در حد امکان نیازهای کشور را در داخل تأمین کنند و با رویکرد برون‌گرایی اقتصاد منطقه و کشور را شکوفا کنیم.

بازارگان افزود: در جهت صادرات باید بتوانیم توانمندی خارجی خود را افزایش دهیم تا هم ارزآوری داشته باشیم و هم از وابستگی کشور به نفت بکاهیم، به‌ویژه اینکه سیاست‌های خاص راهبردی مناطق‌آزاد تعامل با همسایگان از جمله پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، قزاقستان، ترکیه، عراق، کویت و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس است و نباید از آنها غافل شویم تا بتوانیم حجم قابل قبولی از تولیدات خود را برای صادرات به این کشورها هدف‌گذاری کنیم.

او تأکید کرد: مناطق‌آزاد بودجه دولتی نداشته و باید با جذب فعالان اقتصادی برای سرمایه‌گذاری منابع  مالی لازم را کسب کنند و در صورتی که سرمایه‌گذاران با فعالیت اقتصادی خود درآمدی به این مناطق تزریق کنند می‌توانیم به تحقق اهداف سیاست‌های اقتصاد‌مقاومتی در دراز‌مدت خوشبین باشیم.

او ادامه داد: مناطق‌آزاد برای موفقیت در جذب سرمایه‌ها، از فعالان بخش تولید و صادرات حمایت می‌کنند تا حجم صادرات افزایش یابد، به‌گونه‌ای که با ایجاد پنجره واحد و روان‌سازی فرایندهای سرمایه‌گذاری و تولید سعی کرده تا مشکلات فعالان اقتصادی در مناطق‌آزاد را کاهش دهد. لازم است دیگر نهادهای دولتی نیز با کاهش بوروکراسی و عدم موازی‌کاری، سعی در تحقق اهداف اقتصاد‌مقاومتی داشته باشند.

شناسه خبری: 39594

آخرین اخبار

اقتصاد دریا محور و توسعه مناطق آزاد در اولویت است/ بخش خصوصی از بازیگران اصلی توسعه مناطق آزاد خواهد بود
مهمترین کمک نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور به بخش خصوصی رفع موانع است
دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی با رهبر انقلاب
کارگروه‌های تخصصی «صادرات»، «فناوری و نوآوری» ، «مالیات» و «سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار» دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد برگزار شد
کسب عنوان «کارشناس برتر روابط عمومی‌ ایران» 

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
loading