رهبر معظم انقلاب؛

مهمترین کمک نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور به بخش خصوصی رفع موانع است

لینک کوتاه: freena.ir/detail/70494
ساعت 16:15 چهارشنبه 3 بهمن 1403
رهبر معظم انقلاب اسلامی در ادامه‌ی رویداد «پیشگامان پیشرفت»، صبح امروز چهارشنبه 3 بهمن‌ماه، در دیدار با جمعی از تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی تاکید کردند: نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور باید به بخش خصوصی کمک کند. این الزام است، باید کمک کند. مهمترین کمک هم این است که موانع را از سر راهشان بردارد.

به گزارش فرینا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه‌ای، در ادامه‌ی رویداد «پیشگامان پیشرفت»، صبح امروز (چهارشنبه 3 بهمن 1403)، جمعی از تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند. تعدادی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی نیز در این برنامه به ارائه دیدگاه و نظرات خود خواهند پرداخت.
 
مشروح سخنان مقام معظم رهبری به شرح ذیل است:
 
دیدار امروز پنجمین دیداری است که ما با مجموعه کارآفرینان و سرمایه‌گذاران در این چند سال داشته‌ایم. بسیاری از شماها در این جلسات در سال‌های قبل نیز حضور داشتید.
در سال 98، در اوج تحریم‌ها و تهدیدهای مضاعف، ما این جلسه را تشکیل دادیم تا از کسانی که در کشور دامن همت به کمر زدند و تولید و پیشرفت کشور را وجهه همت خودشان قرار دادند، تشکر کنیم. به آن‌ها گفتیم: شما فرماندهان خط مقدم جنگ اقتصادی هستید.
امروز جنگ ما جنگ اقتصادی است و از مهم‌ترین بخش‌های آن محسوب می‌شود. ما گفتیم رشد تولید باید پیگیری شود. در هر سال که این جلسه تشکیل شده، مشاهده کردیم که نه فقط گزارش صرف، بلکه اطلاع پیدا کردیم که بخش خصوصی خلاقیتش افزایش پیدا کرده و قوی‌تر شده است.
قبلاً دغدغه ما این بود که بخش خصوصی را وارد میدان کنیم، اما امروز ملاحظه می‌کنیم که بخش خصوصی با تجربه‌ای که از ورود در میدان پیدا کرده، با انگیزه و شوق به دنبال گسترش تولید و سرمایه‌گذاری است. معنای این حرف آن است که ما در این 5 سال پیش رفته‌ایم.
آن چیزی که وظیفه‌ی یک کشوری است که مورد تحریم است، این است که به ظرفیت داخلی خودش هرچه بیشتر چشم بدوزد، توجه کند و از آن خود را بهره‌مند کند.
من پیشنهاد می‌کنم مسئولین کشور این نمایشگاه را بیایند ببینند. قبلاً هم در دوره‌ی گذشته همین درخواست را هم کردیم. اگر ندیدند، بیایند ببینند. رؤسای محترم قوا و مسئولین مختلف بیایند این نمایشگاه را ببینند.
سال گذشته من همین درخواست را کردم. رئیس‌جمهور شهید، خدا رحمت کند آقای رئیسی، آمد اینجا و بعد از یکی دو روز این نمایشگاه را دید. بیش از آنچه که من در این نمایشگاه توقف کرده بودم، شاید دو برابر توقف کرد و بیش از من خوشحال و خرسند شد.
نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور باید به بخش خصوصی کمک کند. این الزام است، باید کمک کند. مهمترین کمک هم این است که موانع را از سر راهشان بردارد.
من متأسفانه مشاهده می‌کنم در برخی جاها دستگاه‌های دولتی یا دستگاه‌های نظارتی نقش سرعتگیر را ایفا می‌کنند. یعنی به جای اینکه شرکت را به پیشرفت و توسعه کمک کنند، موانعی ایجاد می‌کنند که در واقع مانع پیشرفت می‌شود.
یک مصداق مهم برای برداشتن موانع [سر راه بخش خصوصی]، عمل به سیاست‌های اصل 44 است. وقتی که سیاست‌های اصل 44 را اعلام کردیم، چند سال قبل، همه - یعنی همه‌ی کسانی که از مسئولین و افراد وارد و مطلع با بنده ارتباط داشتند - تأیید کردند. بعضی در مطبوعات، بعضی در رسانه‌ها و بعضی مستقیماً به ما تأیید کردند که این راه‌حل مشکلات اقتصادی کشور است و گره‌ها را باز می‌کند.
متأسفانه بسیاری از مسئولین ذی‌ربط به این سیاست‌ها عمل نکردند. ما هنوز هم دچار این مشکل هستیم. سیاست‌های اصل 44 بایستی عمل شود. به نظر، یکی از علل تنزل اقتصادی ما در دهه‌ی 90 همین بود. علل مختلفی وجود داشت و عدم عمل به این سیاست‌ها یکی از آنها بود. ما مکرراً توصیه می‌کردیم، اما توجهی نمی‌شد.
در مورد رشد اقتصادی 8 درصد، بحمدالله اطلاع پیدا کردم که تعدادی از صاحب‌نظران در این زمینه، در قالب کارگروه‌های متعدد تخصصی چند ماه کار کردند. آن‌ها:
ظرفیت‌ها را شناسایی کردند
توانایی‌ها را شناسایی کردند
طرح‌های سرمایه‌گذاری را تعریف کردند
راه‌حل مشکلات را احصا کردند
مسئولان دولتی جداً باید این کارها را دنبال کنند. این کارگروه‌ها نشستند، تلاش کردند و راه‌حل مشکلات را پیدا کردند. اجرا و عمل به این راه‌حل‌ها بر عهده مسئولین است تا بتوانند ان‌شاءالله رشد اقتصادی هشت درصد را تأمین کنند.
نگویند «نمی‌شود» و آن را به امری نشدنی معلق نکنند که این «به فلان قدر میزان سرمایه‌گذاری خارجی احتیاج دارد». کسانی که روی این مسئله کار کردند، رشد هشت درصد را به امری نشدنی معلق نکردند. آنچه پیشنهاد می‌کنند، کارهایی است که در داخل می‌تواند انجام گیرد و به کمک دولت نیاز دارد.
به نظر من این کار کاملاً ممکن است. البته رشد هشت درصدی معجزه نمی‌کند و در یک سال اتفاق مهمی پیش نمی‌آید. باید:
رشد بالا استمرار پیدا کند
و عوائد و محصول آن عادلانه تقسیم بشود
تا در وضع کشور تغییراتی ایجاد کند، محسوس باشد برای مردم که این کار اتفاق افتاده.
یکی از امکانات و ظرفیت‌های ما، حضور اخیر در اجتماعات کشورهایی مثل بریکس است. از این فرصت باید حدأکثر استفاده را کرد. این کار، حضور و ورود مسئولان دیپلماسی کشور را نیز می‌طلبد. آنها باید وارد شوند و کمک کنند.
این یک فرصت بزرگ برای کشور است، به‌ویژه سامانه مالی بریکس. تبادل‌هایی که با ارزهای کشورهای عضو قرار است انجام گیرد، بدون تردید کمک بزرگی خواهد کرد. ما امروز یکی از مشکلات‌مان آویزان شدن به دلار است - موضوعی که سایر کشورها نیز به آن پی برده‌اند.
البته برخی اعضای این صندوق مالی به دلایل سیاسی جرأت ورود عملی را ندارند. بایستی با تحرک دیپلماسی، آنها را وادار به این کار کرد. رئیس جمهور محترم نیز این راه و فکر را دنبال می‌کنند که من کاملاً آن را تأیید می‌کنم.
هدف آن است که تا جایی که ممکن است، دلار را از مبادلات تجاری حذف کنند. این کار بزرگی است. این کار مهمی است. در کارزار اقتصادی این یک حرکت بسیار قاطع و تعیین کننده است.
البته عکس‌العمل‌هایی ایجاد خواهد کرد، لکن چنانچه بتوانید این کار را انجام داد و بانک مرکزی میدان را برای ارزهای دیگر باز کند، دست شما قوی‌تر خواهد بود.
آن متوهم خیالباف اعلام کرد که ایران ضعیف شده؛ آینده نشان خواهد داد چه کسی ضعیف شده است. صدام هم به خیال اینکه ایران ضعیف شده، حمله را شروع کرد. ریگان نیز به تصور ضعف ایران، آن کمک‌های آنچنانی را به رژیم صدام انجام داد.
آن‌ها و ده‌ها متوهم دیگر به درک واصل شدند و رژیم اسلامی روزبه‌روز رشد پیدا کرد. من به شما عرض می‌کنم این تجربه این بار هم به فضل الهی تکرار خواهد شد.
گفتیم مقاومت زنده است و زنده خواهد ماند. غزه پیروز شد، مقاومت نشان داد که زنده خواهد ماند. آنچه که مقابل چشم دنیا اتفاق می‌افتد، شبیه افسانه است.
واقعاً اگر در تاریخ می‌خواندیم، شک می‌کردیم و باور نمی‌کردیم که یک دستگاه جنگی عظیمی مثل آمریکا به کمک یک دولت ظالم خونخواری مانند رژیم صهیونیستی بیاید. این رژیم آن‌قدر سفاک و بی‌رحم باشد که از کشتن 15 هزار کودک در طول یک سال و چند ماه ابا نداشته باشد. آمریکا بمب‌های سنگرشکن را به این رژیم بدهد تا خانه‌های کودکان و بیمارستان‌ها را بمباران کند.
امروز این اتفاق مقابل چشمان ما رخ داد. آمریکا تمام امکاناتش را به رژیم صهیونیستی داد که اگر نمی‌داد، در همان هفته‌های اول به زانو درمی‌آمد. آنها در طول یک سال و سه ماه هرچه توانستند جنایت کردند: بیمارستان، مسجد، کلیسا، خانه، بازار، محل اجتماعات و همه این جنایات در یک قطعه زمین کوچک مثل غزه رخ داد. رهبر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که هدف آنها نابودی حماس است.
اما اکنون همان رژیم صهیونیستی ظالم با حماسی که می‌خواست نابودش کند، سر میز مذاکره نشسته و شرایط او را برای تحقق آتش‌بس پذیرفته است. این یعنی مقاومت زنده است. این سنت الهی است. هرجا مقاومت باشد، پیروزی بندگان خوب خدا حتمی است.
 
 
در ابتدای این دیدار 13 نفر از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی، آقایان و خانم‌ها:
پیام خلیلی، از حوزه تجهیزات صنایع نفت و گاز
رضا حاجی‌کریم، از صنعت آب و فاضلاب
زهره منوچهری، فعال حوزه زعفران، گیاهان دارویی و بخش تعاونی
علی مخدومی، تولیدکننده پرّه‌های داغ توربین گازی
شهریار صفاری، فعال حوزه دامپروری و صنایع لبنی
رضا رضایی، تولیدکننده قطعات خودرو
مجتبی دستمالچیان، از صنعت نساجی
منصور نجمی نیا، از صنعت معدن
علیرضا فرهادی، فعال حوزه اینترنت اشیاء و میکروالکترونیک
صدف تاجر، تولیدکننده کالاهای مادر و کودک از منطقه آزاد چابهار
مسعود پورجولا، از صنعت گاز و LNG
مهام مؤمنی، فعال حوزه انرژی
و سید امیر مؤید علائی، فعال حوزه سانتریفیوژهای صنعتی به بیان پیشرفت‌ها، چالش‌ها و پیشنهادها پرداختند.
 
طراحی و اجرای الگوهای نوین جذب و آموزش دانشجویان صنعتی، ضرورت ایجاد وحدت رویه و ثبات در بخشنامه‌های مالی دولت،‌ لزوم متناسب‌سازی قوانین تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان در نظام بانکی، سهم پایین تعاونی‌ها از اقتصاد کشور، توانمندسازی کشور در رقابت بین‌المللی، تخصیص نقشه‌راه 20 ساله برای صنعت خودرو به عنوان سند بالادستی و ایجاد ثبات بلندمدت در قوانین این حوزه، توجه به ظرفیت‌های صنعت نساجی با جلوگیری از واردات بی‌رویه پارچه‌های خارجی و قاچاق پوشاک، ضرورت الزام بخش دولتی و صنایع مادر به استفاده از فناوری‌های هوشمند، لزوم ارائه مشوّق به صنایع فعال در مناطق کمتربرخوردار و ضرورت مبارزه قاطع با هرگونه فساد در ارتباط با مسائل بخش خصوصی از جمله محورهای مطرح شده سخنرانان این مراسم بود.
 
گفتنی است در این دیدار «رضا مسرور» دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور و مدیران شرکت‌های تولیدی و دانش‌بنیان و هایتک، «الیاف کائولون» و «سایان الکتریک» از منطقه آزاد ارس، «بتادندان» و «نانو حباب انرژی» از منطقه آزاد ماکو، «بنیان رخشان تجارت» و «بابل آب» از منطقه آزاد چابهار، «پرداخت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان» و «طراح سازان اروند شیمی» از منطقه آزاد اروند، «کود نماد»، «پارک زیست فناوری خلیج فارس» و «زیست دریا پروران آناهیتا» از منطقه آزاد قشم، «علم و فناوری سوبار» و «تداوم خرد پژوهان کاسپین» از منطقه آزاد انزلی، و «همانندساز بافت کیش» و «سیالات حفاری پارس نوین» از منطقه آزاد کیش در این نشست حضور دارند.
 

شناسه خبری: 70494

آخرین اخبار

مهمترین کمک نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور به بخش خصوصی رفع موانع است
دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی با رهبر انقلاب
کارگروه‌های تخصصی «صادرات»، «فناوری و نوآوری» ، «مالیات» و «سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار» دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد برگزار شد
کسب عنوان «کارشناس برتر روابط عمومی‌ ایران» 
مصاحبه اختصاصی فرینا با دکتر ایرج حاتمی مدرس دانشگاه و کارشناس مشاور در امور توسعه

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران