مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: مطابق برنامهریزی انجام شده، امسال برای توسعه فاز دوم بندر شهید رجایی مبلغ ١٠٧ میلیون یورو از محل فاینانس چین تأمین شود.
به گزارش فرينا، محمد سعیدنژاد افزود: بندر شهید رجایی به عنوان بزرگ ترین بندر کانتینری ایران دارای پیشرفتهترین ترمینالها و تجهیزات کانتینری نسبت به دیگر بنادر کشور است.
سعيدنژاد با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ٧٥ میلیون تن عملیات جابهجایی انواع کالای نفتی و غیرنفتی در بندر شهید رجایی به ثبت رسید، گفت: انجام ٨٤ درصد کل عملیات جابهجایی کانتینر در بندر شهید رجایی، این بندر را به عنوان قطب کانتینری کشور معرفی کرده است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به انجام ٢٥ درصد کل صادرات کشور و ٥٥ درصد کل صادرات بنادر از بندر شهید رجایی،افزود: بندر شهید رجایی در سال ٩٠ و با فعالیت ٢١ خط کشتیرانی لاینر، میزان ٢,٧ میلیون TEU عملیات کانتینری داشت.
سعیدنژاد با تأکید بر لزوم ورود تجهیزات بندری نسل ششم برای این بندر گفت: در زمینه پسکرانه و محوطههای اختصاصی، آمادگی پذیرش و عملیات کانتینری تا ظرفیت سالانه ٣,٣ میلیون TEU در این بندر وجود دارد.
هدفگذاری تأمین ١٠٧ میلیون یورو فاینانس از چین
وی افزود: هدفگذاری شده است در فاز دوم بندر شهید رجایی از محل منابع غیرسازمانی، اجرای پروژه ادامه یابد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مطابق برنامهریزی انجام شده در سال جاری برای فاز دوم بندر شهید رجایی مبلغ ١٠٧ میلیون یورو از محل فاینانس چین تأمین شود.
سعيدنژاد افزود: امیدواریم با رفع مسائل طرف چینی، امسال بتوانیم LC را فعال کرده و عملیات خرید تجهیزات را آغاز کنیم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: فرآیند کار در این پروژه اجرایی شده است تا بتوان در آینده نزدیک از خطوط اعتباری موجود استفاده کرد و پروژه را به پایان رساند.
سعیدنژاد گفت: در کل ٢٠٧ میلیون دلار برای تهیه تجهیزات بندر شهید رجایی لازم است که از محل فاینانس تأمین میشود.
هدفگذاری جذب فاینانس خارجی برای فاز سوم بندر شهید رجایی
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: در فاز ٣ بندر شهید رجایی سرمایهگذاران استقبال کردند که برنامه داریم در آینده نزدیک فراخوان جذب فاینانس خارجی آن را اعلام و اسناد و مدارک آن را به زودی تهیه کنیم.
امکان پهلوگیری کشتیها با ظرفیت ١٢ هزار TEU
وی با اعلام در دستور کار بودن تجهیز یالهای چپ و راست ترمینال ٢ کانتینری بندر شهید رجایي، گفت: عملیات تکمیل حوضچه سوم این بندر در قالب مرحله ٣ طرح توسعه ترمینال های کانتینری آغاز شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در وضعیت فعلی امکان پهلوگیری کشتیهای کانتینری اقیانوسپیما با ظرفیت بیش از ١٢ هزار TEU در این بندر فراهم است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در بقیه بنادر کشور نیز برای نوسازی تجهیزات و نیز تجهیز بیشتر بنادر، ارقامی اختصاص مییابد که با توجه به باز شدن فضای خرید این تجهیزات در شرایط پس از تحریم، میتوان در قالب تولید داخل و تأمین خارج به صورت مشترک، تأمین تجهیزات بنادر را انجام داد.