مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر گفت: روند انجام تعهدات شرکت برق منطقه ای فارس در قبال احداث پست فوق توزیع بسیار کند است.
به گزارش فرينا، عبدالله آورا در نشست خبری با اصحاب رسانه از تلاش برای تکمیل زنجیره تولید برخی صنایع در منطقه ویژه خبر داد و گفت: فرآوری محصولات آبزیان در دست ساخت است و توسعه خوشه های صنعتی را در دستور کار داریم.
آورا با بیان اینکه به توسعه سرمایه گذاری در این منطقه امیدوار هستیم، افزود: توسعه صنایع تولید تجهیزات دریایی و صنایع کشتی سازی، تولید قطعات صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، فرآوری آبزیان و همچنین حمل و نقل و خدمات پشتیبانی بندر از جمله ظرفیت های این منطقه محسوب می شود.
وی گفت: در زمینه مسائل زیرساختی از جمله آب، برق، گاز و فروش زمین به نرخ مصوب در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر مشکلی نداریم و فاز نخست گازرسانی هم انجام شده و بخش عمدهای از فاز دوم نیز اجرا شده که متقاضیان میتوانند از نعمت گاز برخوردار شوند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با ابراز گلایه از بدقولی شرکت توزیع برق منطقه ای فارس در اجرای روند پروژه پست فوق توزیع جهت منطقه ویژه و شهرکهای صنعتی افزود: مهمترین مشکل زیرساختی منطقه ویژه در زمینه تأمین برق بود که با راهکاری که در پیش گرفتیم ساماندهی مصرف برق را در دستور کار قرار دادیم و با گفت و گو با سرمایه گذارانی که در واحد تولیدی خود برق مازاد داشتند و بدون استفاده مانده بود توانستیم آن در اختیار واحدهایی که نیاز بیشتری دارند، قرار دهیم.
مدیریت ارشد منطقه ویژه اقتصادی بوشهر افزود: راهکار دیگر ما این بود که در خود منطقه ویژه به تولید برق اقدام کنیم و در این راستا نیز با سرمایهگذاران مختلف در این زمینه وارد مذاکره شدیم تا زمینه تولید 10 مگاوات برق را جهت جبران کمبود برق و برطرف نمودن مشکل واحدهای تولیدی با این کار فراهم آوریم.
وی اجرای طرح احداث نیروگاه برق را حدود 2 سال عنوان کرد و گفت: البته روند انجام تعهدات شرکت برق منطقه ای فارس در قبال احداث این پست بسیار لاکپشتی بوده تا جایی که اعتماد به آنها برای اعلام زمان دقیق احداث پست یاد شده وجود ندارد، ولی اگر این مورد در زمان مقرر خود صورت پذیرد زمان کمتری صرف خواهد شد و در طول 6 ماه به بهره برداری می رسد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر در ارتباط با شایعات مطرح شده پیرامون فروش زمین غیرمجاز در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر نیز افزود: متقاضیان دریافت زمین در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر مطمئن باشند که هرگونه واگذاری این زمین ها در خارج از حوزه مدیریتی منطقه ویژه اقتصادی بوشهر غیرقانونی بوده و به منزله کلاهبرداری محسوب می شود.
وی در ادامه با اشاره به 23 مورد پرونده دادگاهی برای بازگرداندن زمین های واگذار شده بدون استفاده، گفت: به سرمایه گذارانی که زمین گرفته اند ولی میزان کارکرد آنها طبق برنامه زمانبندی رضایت بخش نبوده اخطار بازپس گیری و فسخ یکطرفه زمین داده ایم.
این مقام مسئول با بیان اینکه هم اکنون ظرفیت پذیرش 10 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری و با وجود اتفاقات مثبت بینالمللی امکان افزایش این ظرفیت را در منطقه ویژه داریم، گفت: راه آهن الزامی مهم برای توسعه بوشهر است که امیدواریم در دولت تدبیر و امید برای آن اقدامی عملی صورت پذیرد و مطمئناً به منظور تکمیل شدن مزایای منطقه ویژه اقتصادی بوشهر پیگیری در روند ایجاد منطقه آزاد بوشهر نیز دارای اهمیت زیادی است.
وی در خصوص ایجاد منطقه آزاد بوشهر به خبرنگاران، افزود: با توجه به بررسی کارشناسان این امر و ایجاد و پیش بینی ساز و کار مناسب جهت ایجاد منطقه آزاد قطعاً منطقه ویژه اقتصادی بوشهر می تواند با داشتن زیرساختهای مناسب نقطه شروع مناسبی برای منطقه آزاد باشد و شرایط مطلوبی را برای سرمایه گذاران منطقه ویژه و منطقه ازاد فراهم آورد.
آورا تصریح کرد: ایجاد منطقه آزاد، ایجاد و تکمیل راهها و ایجاد راه آهن می تواند به حرکت توسعه ای استان بوشهر شتاب بیشتری بدهد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر در ادامه با بیان اینکه ضعف عمده در استان این است که محصولات تولیدی داخلی و بومی مورد حمایت قرار نمیگیرند و بخش دیگری نیز مربوط به ضعف بازاریابی و تبلیغات است و عنوان این موضوع که کالاهای تولیدی در منطقه ویژه دارای استاندارد ایده آل هستند، گفت: این امر ریشه در فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی دارد و اصحاب رسانه می توانند با اهتمام جدی در این خصوص کمک قابل توجهی به واحدهای تولیدی کنند.
وی با تقدیر از پیگیری و تلاشهای مستمر دکتر سالاری استاندار بوشهر و معاونین سختکوش تحت مدیریت وی و همچنین با اشاره به تحولات بینالمللی صورت گرفته در کشور گفت: تحریمها مسیر سنگلاخی را برای تولید ایجاد کرده بود، اما با نتایج خوب مذاکرات هستهای، این مسیر تبدیل به مسیر صاف و همواری خواهد شد.
عبدالله آورا در در ادامه نشست تجلیل از خبرنگاران افزود: با وجود آغاز مذاکره با دو سرمایه گذار داوطلب سرمایه گذاری در صنعت خودروسازی تاکنون تعهدی از سوی آنها حاصل نشده است که قاعدتاً چنین صنایعی تسهیلات خاص خود را می طلبد که در استان بوشهر زمینه واگذاری تسهیلات مورد نیاز داوطلبان سرمایه گذاری در صنعت خودروسازی وجود ندارد.
آورا ادامه داد: دنبال این موضوع هستیم که با افزایش قدرت چانه زنی زمینه حضور سرمایه گذاران صنعت خودروسازی را در بوشهر فراهم آوریم.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر اصلاح و شفاف سازی مقررات دست و پاگیر را از عمده کارهایی صورت گرفته در منطقه ویژه اقتصادی برشمرد و افزود: از 121 واحد صنعتی مستقر در منطقه ویژه بندر بوشهر 43 شرکت فعال و 17 واحد در حال ساخت، 14 واحد غیرفعال و 47 واحد نیز تاکنون اجرا نشده است.
وی همچنین از وجود قوانین و مقررات متناقض در حوزه اقتصادی خبر داد و گفت: دولت باید با کمک مجلس این قوانین را اصلاح کند تا وضعیت سرمایه گذاری در کشور ساماندهی گردد.
آورا گفت: متأسفانه در استان بوشهر سخت گیری های فراوانی برای اعطای تسهیلات به سرمایه گذاران وجود دارد که از این رو انتظار داریم با تداوم روند مذاکره با مدیران عامل بانک ها در سطح ملی به نتیجه خوبی در این زمینه دست پیدا کنیم.
مدیریت ارشد منطقه در ادامه با اشاره به جاذبه های فراوان سرمایه گذاری در استان بوشهر به ویژه منطقه ویژه اقتصادی بوشهر افزود: منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با دارا بودن انرژی مورد نیاز، زمین و نیروی انسانی ارزان، نزدیکی به بندر و همچنین نزدیکی به کشورهای حوزه خلیج فارس از مزیت های قابل توجهی برای سرمایه گذاری برخوردار است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر به هزینه چند صد میلیون تومانی برای اصلاح شبکه مخابرات منطقه طی 6 ماه اخیر اشاره كرد و گفت: هیچ یک واحدهای مستقر در منطقه ویژه دارای مشکل مخابراتی نیستند.
وی افزود: واحدهایی که طرح توسعه ای اجرا کنند یا منبعد واحد جدیدی را در منطقه ویژه احداث و به بهره برداری رسانند، تا پنج سال از پرداخت مالیات معاف خواهند بود.
آورا گفت: هم اکنون افراد خواهان اجرای طرح در منطقه ویژه می توانند زمین مورد نیاز خود را به قیمت هر متر 230 هزار ریال تامین کنند.
وي همچنین یادآور شد: مراحل نهایی طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی بوشهر نیز در حال انجام بوده و تا دو ماه آینده تدوین می شود.
اکبر صابری معاون فرهنگی و اطلاع رسانی منطقه ویژه اقتصادی بوشهر نیز در پایان با عنوان نمودن برنامه های صورت گرفته فرهنگی در این حوزه از جمله؛ حمایت و افتتاح آکادمی هندبال منطقه ویژه اقتصادی، حمایت از دوچرخه سوار حامل پیام ورزش بدون مواد مخدر و اعتیاد، حمایت از جشنواره تئاتر استانی تنگستان، تبلیغ کالاهای داخلی و ساخت واحدهای تولیدی منطقه ویژه از طریق صدا و سیما، رسانه ها و بیلبوردهای تبلیغاتی، برگزاری مسابقات ورزشی جهت ایجاد انگیزه در کارکنان، برگزاری کلاسهای آموزش ضمن خدمت جهت همکاران ستادی منطقه ویژه، مسابقات کتابخوانی و… از اصحاب رسانه خواست تا کما فی السابق در انعکاس رویدادهای حوزه صنعت و تولید، میل و رغبت مردم را جهت استفاده از کالاهای تولیدی بومی و ملی برانگیزند تا این فرهنگ نیز در مردم نهادینه شود.