برگزاري نشست مشترک جذب سرمایه گذاری خارجی در منطقه ويژه بوشهر

لینک کوتاه: freena.ir/detail/33614
ساعت 16:56 چهارشنبه 14 مرداد 1394
نشست مشترک جذب سرمایه گذاری خارجی به دعوت منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با حضور مدیران حوزه اقتصادی استان برگزار شد.

به گزارش فرينا، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر در اين نشست با اشاره به تأثیر رفع تحریم ها در باز شدن گره مشکلات اقتصادی کشور بر همفکری جهت هم افزائی در این حوزه تأکید کرد.
عبداله آورا گفت: برای رفع مشکلات گریبان گیر حوزه اقتصاد باید از طریق کار تیمی بخشی از کار را مدیریت کنیم و در حد امکان نسبت به اصلاح سیستم اقدام و در شرایطی که سیستم به دلایل مختلف ناکارآمد است و در روند کار اخلال ایجاد می شود با مداخله های منطقی و قاطعانه نسبت به حل مشکلات اقدام نمائیم.
آورا با اشاره به اینکه شرایط جدید فرصت های زیادی را برای کشورمان مهیا می کند افزود: باید به استقبال این فرصت ها برویم و با تقویت یکدیگر و پرهیز از رفتارهای جزیره ای و تخریب کننده یکدیگر، سهمی قابل قبول از فرصت های پیش رو را برای رونق بخشیدن به اقتصاد استانمان جذب کنیم.
وي ورود جدی در چانه زنی ها برای تغییر شرایط در بخش سرمایه گذاری را مهم دانست و گفت: جهت گیری در کشور برای جذب سرمایه گذاری خارجی با شرایطی خاص در حال انجام است و استانهایی می توانند از این فرصت استفاده کنند که دارای برنامه باشند و تیم اقتصادی استانشان منسجم عمل کنند و از پشتوانه تمام نیروهای اثرگذار نیز برخوردار شوند.
آورا همچنین از تدوین طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی بوشهر خبر داد و افزود: طرح جامع منطقه ویژه در حال نگارش است و طی دو ماه آینده تکمیل خواهد شد.


** ايجاد نگرش صادرات گرا در مناطق
در ادامه اين نشست مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر نیز با اشاره بر اینکه باید نگرش صادرات گرا داشته باشیم از مسئولان حوزه اقتصادی خواست تا برخی سیاستگذاری ها را تغییر دهند.
حسینی محمدی افزود: وزارت امور خارجه برای برداشتن تحریم ها رسالت خود را بخوبی انجام داد و اکنون وقت آن رسیده تا بخش اقتصاد رسالت اصلی خود را به نحو احسن انجام دهند.
محمدي گفت: باید جهت گیری ها در بخش تولید باشد و توسعه صادرات را بصورت جدی دنبال کنیم.
این مقام مسئول ادامه داد: باید برای جذب سرمایه گذاران خارجی و رفع موانع تولید اقدام عاجل صورت پذیرد و این در حالیست که متأسفانه هنوز برخی مدیران برای حضور در برنامه ها و جلسات تخصصی حوزه اقتصاد تمایلی نشان نمی دهند.
وی با ارائه آماری در زمینه صادرات گفت: متأسفانه در سطح ملی طی 4 ماه جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته در زمینه صادرات عملکرد مناسبی را شاهد نبودیم، این در حالیست که در همین مدت وضعیت استان بوشهر مثبت بوده است.

** لزوم تغییر شرایط فعلی در حوزه تولید و صادرات
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر نيز در اين نشست گفت: میراثی از گذشته برجای مانده که صنایع از مقرون به صرفه بودن خارج شده اند و باید با برنامه ریزی دقیق این مهم تعیین تکلیف شود.
علی درویشی افزود: با رفع تحریم ها شاهد ورود کالاهای مرغوب تری به کشور خواهیم بود.
درويشي با بیان اینکه برای تغییر شرایط فعلی در حوزه تولید و صادرات می بایست تحولی در نگرش بخش خصوصی و دولتی ایجاد شود، از جزیره ای عمل کردن در عرصه ملی انتقاد کرد.
وی، امکان پردازش مجدد در صادرات را از مزیتهای قابل توجه استان بوشهر عنوان کرد و افزود: بخش خصوصی باید بدنبال جذب شریک خارجی و استفاده از فرصتهای جدید باشد و رسالتش را بخوبی انجام دهد وگرنه ناگزیر از صحنه رقابتی حذف خواهد شد.

** شناسايي اولويت هاي سرمايه گذاري در مناطق
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نیز در ادامه، برگزاری همایش های بین المللی را تأثیرگذار دانست و گفت: اولویت های سرمایه گذاری در استان برای ورود جدی سرمایه گذار در بخش های مورد نظر باید مشخص شود.
حمیدرضا پناه افزود: هرچند بستر خوبی برای تعاونی ها ایجاد کرده ایم، اما معتقدم باید اطلاع رسانی خوبی برای جذب سرمایه گذار صورت گیرد.

** ضرورت ايجاد فضاي مثبت اقتصادي در مناطق
در ادامه دبیر اجرایی ستاد توسعه سرمایه گذاری استان نیز با اشاره به نظرسنجی صورت گرفته یک روزنامه در حوزه اقتصاد گفت: از ده مورد اثرگذار در جذب سرمایه، ما در زمینه 9 عامل دارای مشکل هستیم و این عوامل به عنوان گلوگاه اثر می کنند و به همین دلیل است که ما شاهد حرکتهای لاک پشتی در زمینه سرمایه گذاری هستیم.
اردشیر محمدی باغملائی افزود: برخی تنگ نظری ها در استان سرمایه گذاران خوبی را از این استان زرخیز فراری داده و نیاز است تا به سمت اصلاحات اقتصادی برویم و لازمه آن نیز ایجاد فضای مثبت است.
محمدی باغملائی ادامه داد: در بحث منطقه آزاد اکثر رسانه ها و شخصیت های تأثیرگذار استان به جای حمایت، متأسفانه یا سکوت کرده اند و یا موضع مخالف گرفته اند.
دبیر اجرایی ستاد توسعه سرمایه گذاری استان ضمن تقدیر از تلاش دستگاه دیپلماسی کشور برای رفع تحریم ها گفت: قبلاً در لیست سیاه بودیم و اکنون با تلاشهای صورت گرفته در پازل اقتصادی دنیا قرار گرفته ایم.
وی به تهیه و تدوین اطلس سرمایه گذاری و پیوند اطلس با نقشه راه تولید تأکید کرد و گفت: باید تلاش دیگری نیز برای اصلاح مقررات دست و پاگیر صورت پذیرد.

** بسترسازی مطلوب به جذب سرمایه گذار و رشد اقتصادی کمک کند
مشاور توسعه اقتصادی منطقه ویژه اقتصادی بوشهر نیز در این نشست با اشاره به سفر وزاری امور خارجه و مقامات کشورهای دیگر به ایران پس از انجام توافق هسته ای گفت: باید برنامه مشخصی برای ایجاد امنیت اقتصادی، در جهت رشد فضای کسب و کار، ایجاد بستر و زیرساخت سرمایه گذاری داشته باشیم.
پرویز حاجیانی افزود: بخش دولتی باید نگرش خود را در حوزه اقتصاد اصلاح کند و تنها نقش نظارتی اش را دنبال نماید تا بتواند با بسترسازی مطلوب به جذب سرمایه گذار و رشد اقتصادی کمک کند.
در پایان این نشست مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر ضمن اعلام آمادگی برای دریافت پیشنهادات متخصصین و اندیشمندان و پیشنهاد سرمایه گذاری افراد توانمند، از افراد دارای ایده و ارتباطات بین المللی خواست تا نسبت به ایجاد ارتباط با سرمایه گذاران خارجی اقدام و با تشکیل تیم های مشترک در زمینه های مختلف در استان سرمایه گذاری نمایند.
گفتنی است سرمایه گذاری در زمینه صنایع با تکنولوژی بالا، صنایع مرتبط با فرآوری آبزیان و خرما، تولید و مونتاژ لوازم خانگی، لوازم الکترونیک، تولید قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنایع نفت و صنایع دریایی، ارایه خدمات مرتبط با حمل و نقل دریایی و به طور کلی تمام ایده های تولیدی سازگار با محیط زیست و با آلایندگی کم، می توانند در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر مستقر شوند.




شناسه خبری: 33614

آخرین اخبار

اقتصاد دریا محور و توسعه مناطق آزاد در اولویت است/ بخش خصوصی از بازیگران اصلی توسعه مناطق آزاد خواهد بود
مهمترین کمک نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور به بخش خصوصی رفع موانع است
دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی با رهبر انقلاب
کارگروه‌های تخصصی «صادرات»، «فناوری و نوآوری» ، «مالیات» و «سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار» دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد برگزار شد
کسب عنوان «کارشناس برتر روابط عمومی‌ ایران» 

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران