تامین زیرساخت‌‌های منطقه ویژه نمین نيازمند 150 ميليارد تومان اعتبار است

لینک کوتاه: freena.ir/detail/33561
ساعت 14:57 يکشنبه 11 مرداد 1394
مدیر منطقه ویژه اقتصادی نمین گفت: براساس برآورد اولیه برای انجام مطالعات راهبردی توسط مشاوران مربوطه و تامین حقوق بهره‌برداران و ایجاد زیرساخت‌های لازم، بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

به گزارش فرينا، محمد شهباز علیزاده با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی یکی از مهمترین مطالبات مردم و مسولان استانی از سال 1381 است که در جهت توسعه اقتصادی استان مورد توجه قرار گرفته است، افزود: طرح توجیهی این منطقه در سال 1382 تهیه شده و اوایل سال  1383 به همراه مستندات مورد نیاز به دبیر خانه شورایعالي مناطق آزاد و ویژه اقتصادی واقع در تهران ارسال شد.
عليزاده گفت: 26 مرداد سال 85 ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در استان اردبیل به تصویب هیات وزیران رسید و طبق تبصره 2 ماده یک قانون تشکیل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی جهت تصویب نهایی به مجلس شورای اسلامی ارسال گردید که بالاخره در چهارم مهر ماه سال 89  مجلس شورای اسلامی این لایحه را تصویب و در تاریخ یازدهم آذر همان سال شورای نگهبان تایید و رسما بصورت رسمی ابلاغ نمود، در این فاصله سازمان ها و نهاد های مختلفی به عنوان سازمان مسئول جهت مطالعات و ایجاد زیرساخت های لازم در منطقه ویژه اقتصادی مطرح شدند که نتیجه ای در بر نداشت.


قلب اقتصادی ادبیل بیش از 2هزار هکتار وسعت دارد
وی افزود: شرکت شهرک‌های صنعتی به عنوان نخستین سازمان مسئول جهت قرار داد با مشاورین مربوطه و ایجاد زیرساخت‌های لازم معرفی شد که به دلیل محدودیت‌های مالی  نتوانست تامین اعتبار کرده و زیرساخت‌های لازم را فراهم کند؛ در نهایت این شرکت بدون هیچ گونه فعالیت مثمر ثمری انصراف خود را اعلام کرد و جای خود را به شرکت انبارهای مرکزی گمرک داد، این شرکت نیز بعد از مدتی انصراف خود را اعلام کرده و جای خود را به گروه بازرگانی شاهد که یکی از زیر مجموعه های بنیاد شهید که بیش از 170 هزار عضو دارد سپرد.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی نمین ادامه داد: در تاریخ بیست‌وچهار اسفند 93 هیات دولت رسما شرکت بازرگانی شاهد را به عنوان سازمان مسئول منطقه ویژه اقتصادی تعیین کرد و این شرکت از این تاریخ رسما مسئول مطالعات و ایجاد زیرساخت‌های لازم در منطقه ویژه اقتصادی نمین شد.
علیزاده گفت: در جریان سفر رئیس سازمان امور اراضی کشور در اسفند 93 موافقت نامه اخذ دوهرازپنجاه پنج هکتار زمین بین سازمان امور اراضی کشور و استاندار و نماینده گروه بازرگانی شاهد جهت تاسیس منطقه ویژه اقتصادی نمین امضا شد،که این زمین دارای 4 پلاک ثبتی موسوم به روستاهای جبلو، قره حسن لو، آرخازلو، میرزا رحیم لوی شهرستان نمین است. در سفر اخیر معاون اول ریس جمهور جهانگیری مراسم کلنگ زنی انجام گرفت و رسما وارد شروع عملیات اجرایی شدیم.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی نمین افزود: طبق برآورد اولیه جهت انجام مطالعات راهبردی توسط مشاورین مربوطه و تامین حقوق بهره برداران و ایجاد زیرساخت‌های لازم از قبیل تامین برق، آب و گاز و راه‌های مواصلاتی و حصاركشی و ساختمان‌های اداری این منطقه عظیم بیش از 150 میلیارد تومان اعتبار  نیاز هست که تا کنون 27میلیارد ریال حقوق بهره بردار و 7 میلیارد ریال حق شرکت مشاور اقتصادی و زیست محیطی پرداخت شده است و مطالعات راهبردی اقتصادی و زیست محیطی توسط شرکت مربوطه در شهریور ماه امسال آماده شده  و عملیات اجرایی شروع می‌شود.

منطقه ویژه اقتصادی نمین در توسعه پایدار استان نقش ویژه‌ای را ایفا می‌کند
علیزاده گفت: با توجه به اینکه این منطقه تنها 20 کیلومتر با مرز و 50 کیلومتر با دریا فاصله دارد و از سوی دیگر  همجواری آن با فرودگاه و گمرگ و راه‌های مواصلاتی اصلی  و برخورداری از معافیت‌های مالیاتی  و عوارض گمرکی و تسهیل در واردات و صادرات و ده‌ها مزایای دیگرموجب شده تا به عنوان یکی از مهمترین مناطق ویژه اقتصادی کشور مطرح شده و سرمایه گذران بسیاری از همین حالا تمایل خود را جهت سرمایه گذاری در این منطقه اعلام کنند.
وي افزود: چون تکنولوژی بکار رفته در واحد‌های تولیدی مستقر در این منطقه مطابق با استاندارد‌های بین المللی خواهد بود کالاهای تولیدی از کیفیت بالا و قابل رقابت با کالاهای مشابه خارجی است و ما از همین اکنون حمایت خود را از شرکت‌های دانش بنیان و متخصصان داخلی اعلام می‌کنیم که شرایط حضور راحت تر آنان را در این منطقه فراهم بیاوریم.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی نمین با بیان اینکه بیش از 3 هزار نفر در این منطقه مشغول به کار می‌شوند، گفت: این منطقه ظرفیت اشتغال2 هزار نفر بصورت مستقیم و 20 هزار نفر بصورت غیر مستیقیم را دارد که با توجه به رقم بالای بیکاری در سطح استان به خصوص بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی تاسیس منطقه ویژه اقتصادی قادر است علاوه بر افزایش سطح تولید، نرخ بیکاری را در استان کاهش دهد.
علیزاده با بیان اینکه وجود این منطقه خواهد توانست بسیاری از موانع تولید را کاهش داده و در راستای حمایت از تولید ملی و اقتصاد مقاومتی قدم‌های اساسی بردارد و مشکل خام فروشی با تاسیس منطقه ویژه اقتصادی کاهش خواهد یافت، افزود: یکی از مشکلات اقتصادی استان فروش محصولات بصورت خام و با ارزش افزوده بسیار پایین است،که محصولات با کیفیت استان با بسته بندی زیبا در سایر استان‌ها و یا سایر کشورها با ارزش افزوده بسیار بالایی بفروش می‌رسند و ثروت هنگفتی را نصیب صاحبان کارخانه‌های صنایع تبدیلی می‌کنند، بنابراین محصولات به نام ما به کام دیگران تمام می‌شود.
منحنی توسعه اردبیل نقطه عطفی به نام منطقه ویژه اقتصادی نمین
وی ادامه داد: با توجه به ویژگی مناطق آزاد تاسیس واحدهای متعدد صنایع تبدیلی در این مناطق بسهولت انجام خواهد گرفت تا با فرآوری محصولات خام و صادرات آنها درآمدهای ارزی بالایی را نصیب استان کند و در مسیر توسعه استان قدم‌های اساسی برداشته شود.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی نمین گفت: شرکت سرمایه گذاری شاهد از بیست‌وچهار اسفند 93 بصورت رسمی مسئول تاسیس این منطقه شده و تا کنون تمام حقوق بهره بردار پرداخت شده و با شرکت مشاور معتبری قرار داد امضا نموده که نتیجه مطالعات راهبردی اقتصادی و زیست محیطی شهریور ماه امسال آماده شده و عملیات اجرایی آن آغاز و در راستای توسعه پایدار تمامی پارامتر‌های زیست محیطی به جد اجرا می‌شود.
محمدشهباز علیزاده با اشاره به اینکه مطالبه مهم اقتصادی مردم استان که بعد از 12 سال کلنگ زنی شد نيز گفت: منحنی توسعه استان اردبیل نقطه عطفی به نام منطقه ویژه اقتصادی نمین خواهد داشت.




شناسه خبری: 33561

آخرین اخبار

اقتصاد دریا محور و توسعه مناطق آزاد در اولویت است/ بخش خصوصی از بازیگران اصلی توسعه مناطق آزاد خواهد بود
مهمترین کمک نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور به بخش خصوصی رفع موانع است
دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی با رهبر انقلاب
کارگروه‌های تخصصی «صادرات»، «فناوری و نوآوری» ، «مالیات» و «سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار» دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد برگزار شد
کسب عنوان «کارشناس برتر روابط عمومی‌ ایران» 

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران