توجه خاص کشورهای صنعتی و پیشرفته دنیا به امور اقتصادی موجب شد تا آنها کم کم به فکر ایجاد مناطقی تحت عنوان منطقه ویژه اقتصادی و منطقه آزاد تجاری افتاده و زمینه ای برای فراهم کردن شرایط فعالیت های اقتصادی هدفمند خصوصا در سال های اخیر را فراهم کنند.
به گزارش فرينا، به نقل از ايرنا؛ در همین راستا مناطق مستعدی از کشورمان نیز در سالهای گذشته به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تبدیل شده اند تا بتوانند علاوه بر مزیت های آن، از رقابت با سایر کشورها و بازار خرید و فروش عقب نمانند.
شهرستان اسلام آبادغرب دارای موقعیتی مهم و استراتژیک است که مناطق وسیعی از کشور را به یکدیگر وصل می کند و همین اهمیت باعث شد تا مسوولین به فکر ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در این شهرستان افتاده و ساز و کار آن را فراهم کنند.
در آذرماه سال 85 ایجاد منطقه ویژه اقتصادی اسلام آباد غرب در هیات دولت، مصوب و در مهرماه سال 89 نیز به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید تا در آبان همان سال، قانون ایجاد این منطقه ویژه اقتصادی ابلاغ گردد.
از مردادماه سال 90 کار تشکیل منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب در مساحتی به مقدار 146 هکتار اجرا و پس از رکودی 2 ساله در بهمن سال 92 به بخش خصوصی واگذار و وظیفه سازمان مسوولی آن به منطقه ویژه زاگرس تفویض گردید.
** حضور نمایندگان شرکت های معتبر خارجی در اسلام آبادغرب
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب با اشاره به رونق این منطقه ویژه اقتصادی، گفت: در ماه های گذشته با بسیاری از شرکت های معتبر خارجی برای سرمایه گذاری و احداث نمایندگی در منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب صحبت و رایزنی شده است که بسیاری از آنها برای این کار اعلام آمادگی و تمایل داشته اند.
پروین رضایی افزود: به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای، توافق کشورمان با گروه 5+1 و رفع بسیاری از تحریم ها شرایط را برای حضور سرمایه گذاران خارجی فراهم کرد و با توجه به مزیت های منطقه در آینده شاهد رونق بسیار بیشتری خواهیم بود.
رضايي با بیان اینکه قوانین موجود در منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب بر اساس قوانین بین المللی خواهد بود، از تمامی شرکت های سرمایه گذار داخلی و خارجی دعوت کرد تا تا با حضور در این منطقه ویژه به کار سرمایه گذاری بپردازند.
وي مهمترین زمینه های سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب را در بخش های صنعت، صنایع تبدیلی کشاورزی و دامی، صنایع غذایی و صنایع پایین دستی پتروشیمی و نفت عنوان كرد و گفت: سرمایه گذاری در بخش صنایع مربوط به مواد معدنی خصوصا سنگ های ساختمانی تزئینی، صنایع فلزی، بازرگانی و تجارت و خدمات انبارداری از دیگر زمینه های فعالیت سرمایه گذاران می تواند باشد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب همچنین، انجام مبادلات بازرگانی مناطق با خارج از کشور و یا با سایر مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد تجاری و صنعتی را از دیگر مزیت این منطقه ویژه دانست و افزود: اسلام آبادغرب به دلیل امنیت مناسب، موقعیت جغرافیایی و ارتباط و نزدیکی با استان های ایلام، خرم آباد، کردستان و مناطق مرزی می تواند مسیر مطمئنی برای سرمایه گذاران باشد.
رضايي ادامه داد: اخذ مجوز برای طرح های تولید متانول، پلی اتیلن سنگین، تبدیل گاز به پروپیلن، تبدیل گاز به الفین، تولید اکسید و پراکسید منیزیم، فرآوری دولومیت و تولید منیزیم، تولید برش های هیدروکربوری، تولید بتن سبک و تولید قرص مخمر از جمله پروژه هایی است که برای فعالیت در منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب در نظر گرفته شده است.
وی افزود: از دیگر خصوصیات مناطق ویژه اقتصادی این است که این مناطق سه سال بیشتر از سایر مناطق از معافیت مالیاتی برخوردار و همچنین تولیدات برای واحدهای صنعتی در آن 18 درصد ارزان تر از سایر نقاط است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب گفت: در مناطق ویژه اقتصادی ورود کالاها، ماشین آلات و مواد اولیه واحدهای مستقر در این مناطق آزاد و بدون حقوق گمرکی و سود بازرگانی است و امکان ورود و خروج کالاها از منطقه به خارج از کشور بدون تشریفات گمرکی میسر است.
رضايي افزود: تمام مجوزهای مورد نیاز در منطقه از سوی سازمان همان منطقه صادر و سرمایه گذاران و واحدهای صنعتی و تولیدی مستقر در آن با مقررات دست و پاگیر مواجه نمی شوند.
** امکان اشتغال بیش از 10 هزار نفر در پتروشیمی چهارم کرمانشاه
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب در ادامه گریزی نیز به تصویب پتروشیمی چهارم کرمانشاه زد و گفت: این پتروشیمی قرار است در زمینی به مساحت 70 هکتار در منطقه ویژه اسلام آبادغرب احداث و می تواند زمینه اشتغال بیش از 10 هزار نفر را فراهم کند.
رضایی با بیان اینکه تمامی مجوزها برای احداث این پتروشیمی با همکاری وزیر نفت و نماینده مردم اسلام آبادغرب در مجلس اخذ شده است، گفت: قرار شده بود تا پس از ماه مبارک رمضان عملیات اجرایی آن با حضور وزاری نفت و صنعت و معدن و تجارت آغاز شود.
** اسلام آبادغرب یکی از چهار بند خشک ایران
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای ایجاد چهارمین بندر خشک ایران در شهرستان اسلام آبادغرب گفت: این بنادر در شهرهای سلفچگان و یزد ایجاد شده و اسلام آبادغرب نیز به زودی به جمع این شهرها خواهد پیوست.
رضایی گفت: مکاتبات لازم در این خصوص با وزرای کشور و راه انجام شده و زیرساخت های لازم نظیر راه اندازی گمرک، استقرار بانک و صرافی، ایجاد واحدهای خدماتی و بازرگانی و ... برای ایجاد بندر خشک در اسلام آبادغرب نیز صورت گرفته و یا به سرعت در حال انجام است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب در پایان ابراز امیدواری کرد با رونق گرفتن منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب، راه اندازی پتروشیمی چهارم و بندرخشک شاهد شکوفایی و رونق هرچه بیشتر اقتصاد استان باشیم.