مدیرعامل شرکت منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس از راهاندازی پنج طرح توسعه در این منطقه ویژه تا پایان امسال خبر داد.
به گزارش فرينا، مسعود هندیان در نشست خبری گفت: منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس به عنوان فعالترین منطقه ویژه کشور در حال حاضر 18 طرح با سرمایهگذاری پنج میلیارد و 96 میلیون دلار در حال ساخت یا نصب تجهیزات دارد که طرحهای «توسعه اسکله منطقه ویژه با ظرفیت شش میلیون تن»، «واحد احیای مستقیم فولاد صبا با ظرفیت 5/1 میلیون تن آهن اسفنجی»، «فاز نخست گندلهسازی مادکوش با ظرفیت 5/2 میلیون تن» و «فاز نخست فولادسازی کاوه جنوب با ظرفیت 2/1 میلیون تن بیلت» به عنوان طرحهای صنایع معدنی و نیز طرح «فومن شیمی گستر با ظرفیت 300 هزار تن تولید و بستهبندی قیر» تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسند.
هنديان افزود: از بین بقیه طرحها، 9 طرح در سال 95 و 4 طرح دیگر در سال 97 وارد مرحله راهاندازی خواهند شد.
او گفت: اشتغال مستقیم این 18 طرح، 12 هزار و 382 نفر خواهد بود که از این میزان، 3270 نفر در سالجاری مشغول به کار میشوند. با افتتاح طرحهای یادشده، میزان اشتغال منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس تا پایان سال 97 به 30 هزار نفر خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس به 9 طرح سرمایهگذاری شده مصوب و در دست اقدام در اين منطقه اشاره كرد و افزود: این طرحها شامل «دو کارخانه تولید فولاد با ظرفیت 5/4 میلیون تن»، «کارخانه گندلهسازی با ظرفیت 10 میلیون تن»، «سه نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت 1972 مگاوات»، «آبشیرینکن با ظرفیت 80 هزار مترمکعب» و «تولید روغنهای سنگین و قیر با ظرفیت 500 هزار تن» است که پنج میلیارد و 170 میلیون دلار برای آنها سرمایهگذاری پیشبینی شده و 10 هزار و 800 نفر فرصت اشتغال پیدا خواهند کرد.
سرمایهگذاری در صنایع فولاد و آلومینیوم
مسعود هندیان تبدیل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس به قطب تولید فولاد کشور را از جمله اهداف این شرکت برشمرد و گفت: در فاز نخست برای ایجاد ظرفیت سالانه 10 میلیون تن فولاد و در فاز دوم نیز ایجاد 5/7 میلیون تن فولاد برنامهریزی شده است. همچنین ایجاد ظرفیت 2/1 میلیون تن آلومینیوم از دیگر اهداف منطقه است که اکنون 257 هزار تن آلومینیوم در المهدی و هرمزال ظرفیتسازی شده و در حال مذاکره با شرکتهای خارجی برای افزایش ظرفیت تولید آلومینیوم در منطقه هستیم.
هنديان ادامه داد: افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری مواد فله معدنی، نفتی و کانتینری با ظرفیت سالانه 70 میلیون تن، تبدیل منطقه ویژه به قطب انرژی با ظرفیت شش هزار مگاوات برق و نیز ظرفیت تولید700 هزار مترمکعب روزانه آبشیرین، تبدیل منطقه ویژه به قطب فناوری و اطلاعات و ارتباطات و نیز تبدیل منطقه به قطب سرمایهگذاری داخلی و خارجی برای جذب 20 میلیارد دلار (سرمایهگذار تاکنون 9 میلیارد دلار سرمایهگذاری جذب شده است) از دیگر اهداف منطقه است. همچنین تبدیل منطقه به قطب صادرات صنایع انرژیبر با حدود شش میلیارد دلار در سال و همچنین تبدیل منطقه به صنعت سبز به منظور کاهش آلایندههای صنایع مستقر با ایجاد 500 هکتار فضای سبز از دیگر اهداف این منطقه ویژه محسوب میشود.
**توليد 180 هزار تن شمش آلومينيوم تا پايان امسال
در ادامه اين نشست خبري، معاون مالی و اقتصادی منطقه ویژه اقتصادی خلیجفارس نیز گفت: در شرایط تحریم به تولید بالاتر از حد برنامه تعیین شده خودمان رسیدهایم.
محمد آشفته حاجبیشه افزود: تا آخر امسال به تولید 180 هزار تن شمش آلومینیوم دست خواهیم یافت.
آشفته گفت: تولید 123هزار تن آند را با افزایش 40 درصدی نسبت به سال گذشته در برنامههایمان گنجانیدهایم.
او ادامه داد: طی دو سال آینده با احداث نیروگاه 500 مگاواتی پیشبینی میشود حدود 600 میلیارد تومان بر فروش آلومینیوم المهدی هرمزال افزوده خواهد شد.