مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی گفت: مراحل ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی در نیمه نخست سال و مراحل ۱۷ و ۱۸ تا پایان سال به بهره برداری می رسد.
به گزارش فرینا، مهدی یوسفی در برنامه "صبح با خبر" شبکه خبر با بیان اینکه هشت درصد ذخایر گاز جهان در پارس جنوبی تولید می شود افزود : در حوزه گاز با همه محدودیتها سالانه 120 میلیون تن ظرفیت تولید داشته ایم که با بهره برداری از مراحل 15 ، 16 ، 17 و 18 پارس جنوبی ظرفیت تولید افزایش خواهد یافت.
یوسفی در پاسخ به اینکه ما در حوزه گاز و پتروشیمی چطور می توانیم کار کنیم گفت :این روزها بحث اصلی اوپک است و رییس جمهور هم چندین بار اعلام کردند:بازار نفت تحت الشعاع یک سری مسائل سیاسی است و موضوع هم سیاسی است چون بازار امروز نفت خیلی تابع عرضه و تقاضا نیست و تاثیرات سیاسی در ان بیشتر است . از این رو باید گفت : انشاالله بتوانیم در اجلاس وین نتایج خوبی بدست آوریم . سقف و قیمت محصولات همان حدود باقی ماند و تغییری نکرد. انچه مهم است امادگی ایران برای افزایش تولید در زمان مناسب است .این امادگی را وزیر نفت هم اعلام کرده و تاکید کردنداوپک باید جایی برای تولید نفت ایران باز کند و این به نفع اوپک است .که اگر این کار رانکند روی جهان تاثیر گذار خواهد بود.
وی درباره مزیت های گازی ایران گفت: از نظر ذخایر گازی ما رتبه دوم جهان را داریم . از نظر مجموع ذخایر نفت و گاز اول و فقط ذخایر گاز دومین مقام جهانی را داریم . در حوزه پارس جنوبی 8 درصد ذخایر گاز دنیا را داریم که 50 درصد ذخایر ایران را تشکیل می دهد.
ما در حوزه گاز بسیار جای مانور داریم زیرا گاز انرژی نویی است که دنیا به آن وابستگی دارد و ایران در حوزه گاز بسیار جای مانور دارد و امکانش برای تبدیل به محصولات مختلف بسیار ساده تر است . امکان تبدیل به محصولاتی دارای ارزش افزوده بیشتر و آلودگی کمتر و شرایط رقابت بیشتر است .
یوسفی افزود: در سالهای گذشته / سال 93/ یک میلیون متر مکعب افزایش تولید گاز داشتیم . پس توجه داشته باشید پیش ازآن در کل پارس جنوبی تولید کمتر از 300 متر مکعب در روز بود .
یکباره بیش از یک سوم تولید قبلی به تولید گاز اضافه شده است و انشاالله امسال این تولید افزایش خواهد یافت و با پایان فاز 17 و 18 تا پایان سال می توان این قول را محقق کرد.
وی با بیان اینکه پارس جنوبی سه مدل مصرف دارد افزود: بخشی مخصوص مصرف خانگی است / در زمستان نیرو گاهها از سوخت دیگری استفاده می کنند باید از شعار رهبر انقلاب استفاده کنیم که بهتر است گاز را به چاههای نفت تزریق کنیم تا همزمان با برداشت نفت از گاز استفاده شود. چگونه با وجود کاهش تولیدات می توانیم سیاست کاهش مصرف را بکار ببریم . همچنین وزارت نفت امادگی اصلاح الگوی مصرف را دارد. اما این دو طرفه است . مجلس به دولت این اجازه را داد. در اصلاح ساختمانی نیز این اجازه داده شد که همه منابع جایگزین شوند. مجلس به دولت اجازه داده که با هزینه 100میلیاردی بشود تسهیلات بگیرند.اما این بخشی از قضیه است . بخش دیگر در حوزه صنایع و کارخانجات است .
یوسفی درباره این سوال که میزان تولیدر در بخش صنایع پایین دستی به کجا رسیده است هم گفت: در سال گذشته حدود 20 میلیون تن صادرات غیر گاز از پارس جنوبی داشته ایم و ایران رتبه اول صادرات را داشته است . گمرک ما در کشور رتبه اول را دارد.
حدود 21 میلیون تن افزایش صادرات غیر گازی داشتیم که معادل 19 میلیارد دلار ارزش دلاری داشته است . باید به سمت پایین دستی پیش رفت چون صنایع میان دستی میزان اشتغال زایی چندانی ندارد. در گذشته صنایع پایین دستی اینقدر اهمیت نداشت و نه ما آمادگی داشتیم نه زیر ساختها آماده بود. از بخش خصوصی برای ورود به این حوزه دعوت می کنم . حدود 480 هزار بشکه نفت تبدیل به خوراک پتروشیمی می شود و بنوعی در راستای خام فروشی است . پارس جنوبی با قیمت 50 دلار هم تقریبا در سال 120 میلیارد دلار ثروت آفرینی دارد و هر طرح آن خیلی سریع به نتیجه می رسد.
وی افزود: مردم می توانند در تمام پروژه های پارس جنوبی با خرید اوراق مشارکت کنند .