تولید 40 درصد انواع کودهای فسفاته کشور در بوشهر

لینک کوتاه: freena.ir/detail/32662
ساعت 11:37 دوشنبه 4 خرداد 1394
مديرعامل كارخانه اركان شيمی گفت: اين واحد صنعتي تنها واحد توليد سوپر فسفات تريپل در ايران است، اما به دلیل مصرف بالای داخلی اجازه صادرات را نمی دهند.

به گزارش فرينا؛ محمد جزی میزان اعتبار اجراي فاز نخست این کارخانه را سه ميليارد تومان عنوان کرد و افزود: از این مبلغ، دو ميليارد تومان آن از محل تسهيلات بانكي و يك ميليارد تومان آن سهم آورده است.
جزي گفت: مواد اوليه اين كارخانه از يزد وارد می ‌شود و در فازهاي بعدي تلاش مي‌ شود تا ظرفيت احداث دو برابر شود.
او بازار فروش محصول تولیدی یاد شده را مناسب دانست و گفت: به علت اینکه موظفیم محصول خود را به دولت بفروشیم مانند دیگر شرکتهای خصوصی مشکل سرمایه در گردش و نقدینگی نداریم، چرا که دولت (جهاد کشاورزی) محصول تولیدی ما را به صورت تضمینی خریداری می کند.
مديرعامل كارخانه اركان شيمی افزود: گرانی حمل و نقل بخاطر بار تجاری گمرکی باعث شده تا قیمت تمام شده محصول تولیدی افزایش یابد.
جزی در ادامه در خصوص هدف از راه اندازی این کارخانه گفت: شرکت ارکان شیمی جنوب در سال 1386 با هدف تأمین قسمتی از نیازهای رو به رشد بخش کشاورزی به کودهای فسفاته در زمینی به مساحت 4 هکتار و در سه فاز مجزا و بهره گیری از تجهیزات، ماشین آلات و دانش فنی روز دنیا که دارای استانداردهای بین المللی است، با ظرفیت 100 هزار تن انواع کودهای فسفاته در منطقه ویژه بوشهر تأسیس شد.
او افزود: با توجه به واردات سالیانه نزدیک به 650 هزار تن انواع کودهای فسفاته و خروج ارز به میزان بسیار زیاد، از همان ابتدا مدیران شرکت برای ایجاد واحدی با رعایت استانداردهای بین المللی و توان تولیدی بالا مصمم شدند و با توجه به نیاز بازار و همچنین حمایتهای مدیران شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، عملیات اجرایی پروژه افزایش ظرفیت تولید کودهای فسفاته در سال 1398 آغاز شد.
محمد جزی دلیل سرمایه گذاری در منطقه ویژه بوشهر را داشتن قوانین مدون و مشخص عنوان کرد و اخذ مالیات را از مشکلات اصلی سرمایه گذاران در منطقه ویژه دانست.
مديرعامل كارخانه اركان شيمی گفت: مناطق ویژه در تمام دنیا مشمول پرداخت مالیات نمی باشند، ولی ما از هملان ابتدا  که استارت سرمایه گذاری را در این منطقه را زدیم معاف از مالیات نبودیم. ظاهراً در این زمینه مصوبه ای وجود دارد که تولیدکنندگانی که تا شعاع 30 کیلومتری مرکز استان واقع شده اند مشمول معافیت نمی باشند. از این رو ما همچنان با پرداخت مالیات با مشکل مواجه هستیم. البته ماده ۴ قانون مناطق ویژه در زمینه معافیت مالیاتی سرمایه گذاران صراحت دارد، ولی ظاهراً قانون دیگری وضع شده که این قانون را نقض کرده است.
جزی در خصوص واحد جدید تولیدی پرشین شیمی گستر نيز گفت: شرکت ارکان شیمی براساس تجربه سالهای تحریم به این نتیجه رسید که رسیدن به خودکفایی در زمینه تولید کودهای فسفاته دور از ذهن نخواهد بود و به تبع آن در سال 1391 عزم خود را در ایجاد واحد جدید خود به نام پرشین شیمی گستر با توان تولید سالیانه 200 هزار تن کود شیمیایی جزم نمود و این واحد نیز با سرمایه ای بالغ بر 500 میلیارد ریال در زمینی به مساحت 6 هکتار افتتاح شد.
او در پايان گفت: به جرأت می توان ادعا کرد شرکت ارکان شیمی و شرکت پرشین شیمی گستر تحت برند هولدینگ فسفات جنوب ایران تولید و تأمین 40 درصد انواع کودهای فسفاته مورد نیاز کشور را در آینده ای نزدیک خواهد داشت.





شناسه خبری: 32662

آخرین اخبار

اقتصاد دریا محور و توسعه مناطق آزاد در اولویت است/ بخش خصوصی از بازیگران اصلی توسعه مناطق آزاد خواهد بود
مهمترین کمک نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور به بخش خصوصی رفع موانع است
دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی با رهبر انقلاب
کارگروه‌های تخصصی «صادرات»، «فناوری و نوآوری» ، «مالیات» و «سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار» دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد برگزار شد
کسب عنوان «کارشناس برتر روابط عمومی‌ ایران» 

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران