لزوم تدوين سند توسعه صنعت چاپ و نشر در بوشهر

لینک کوتاه: freena.ir/detail/32376
ساعت 08:03 يکشنبه 13 ارديبهشت 1394
مدیرعامل شرکت نوین چاپ آریانا گفت: همه حوزه های فرهنگی از جمله صنعت چاپ و نشر باید سند توسعه آینده نگر داشته باشد تا براساس چشم انداز آن نگاه های حمایتی و برنامه ریزی انجام شود.

به گزارش فرينا، بهرام عنایتی افزود: سند توسعه صنعت چاپ باید در استان بوشهر تدوین شود و اهالی فرهنگ و ناشران این استان در این زمینه باید مشارکت جدی داشته باشند.
عنايتي گفت: صنعت چاپ به عنوان یک صنعت با ارزش افزوده نیازمند این است که مزیت‌های نسبی را تعریف کند، ضمن اینکه صنعت چاپ ترکیبی از اقتصاد و فرهنگ است.
عنایتی از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر خواست تا با همفکری ناشران و چاپخانه‌داران استان مقدمات سند توسعه صنعت چاپ در بوشهر را فراهم کند.
مدیرعامل شرکت نوین چاپ آریانا هدف از راه اندازی این شرکت در زمینی به مساحت 6000 مترمربع که بنای آن 2000 متر مربع است در منطقه ویژه بوشهر را پوشش و پاسخگویی به نیاز بسته بندی های صادراتی در خصوی فرآورده های آبزی بویژه بسته بندی های میگو عنوان کرد.
او با اشاره به نصب دستگاه‌های چاپ و بسته‌بندی در این شرکت، گفت: با توجه به نیازهای فراوان در زمینه چاپ و بسته‌بندی، به ویژه بسته‌بندی فرآورده‌های دریایی و آبزی و حجم وسیع ارسال این‌گونه سفارش‌ها به خارج از کشور، پس از مطالعات مقدماتی و دریافت مشاوره از صاحب‌نظران، اقدام به خرید امکانات به روز و پیشرفته پیش از چاپ، چاپ و دایکات و جعبه چسبانی کردیم.
عنایتی در مورد ویژ‌گی‌های ماشین‌آلات خریداری شده نيز افزود: ماشین چاپ ما یک دستگاه کمبی است که هم قابلیت چاپ معمولی و به کارگیری خشک‌کن IR و هم قابلیت چاپ یووی با خشک‌کن یووی را داراست که آن را برای چاپ بسته‌های ویژه آبزیان توانا می‌سازد. دستگاه پلیت‌ستر ما نیز نخستین دستگاه از نمونه خود در ایران است. اگر چه این امکانات به طور اختصاصی و ویژه برای چاپ و تولید بسته‌های صادراتی محصولات آبزی در نظر گرفته شده، اما با توجه به فصلی بودن این نوع بسته‌بندی، بسته‌بندی‌های دیگر مانند خرما، مواد غذایی و صنعتی نیز برای بازار این امکانات در نظر گرفته شده است که با کیفیت بالا امکان چاپ و تولید هرگونه محصول چاپی و بسته‌بندی را داراست. نصب دستگاه‌ها توسط متخصصان ایران روتاتیو و هایدلبرگ آلمان از شهریور‌ماه، آغاز و اواخر آذرماه به اتمام رسید.
او ادامه داد: علاوه بر ماشین چاپ، دستگاه جعبه‌چسبانی هم با قابلیت به کارگیری چسب سرد و گرم (Hotmelt)، امکان جعبه‌چسبانی انواع جعبه‌ها، حتی محصولات تتراپک و البته بسته‌های ویژه فرآورده‌های دریایی و آبزی را داراست. مواد مصرفی ما ساخت هنکل آلمان و واحد چسب‌زنی از تکنولوژی HSS آلمان است که با هایدلبرگ قرارداد دارد.
مدیرعامل شرکت نوین چاپ آریانا، درباره فرآیند بسته‌بندی میگو سخن می‌گوید که پس از بسته‌بندی در درون دستگاهی، به دمای 42 درجه زیر صفر می‌رسد تا میگوها کاملا یخ زده و به اصطلاح، به شمش تبدیل شوند که تا 2 سال ماندگاری پیدا می‌کند. مشخص است که برای چنین محصولی، چاپ و چسب مناسبی باید به کار برده شود.
عنایتی افزود: از مشتریان عمده و بالقوه‌ای که از راه‌اندازی واحد چاپ و بسته‌بندی ما استقبال کرده‌اند، می‌توان به گروه صنعتی مبارک، شرکت آفرید (زیر مجموعه گروه صنعتی پلیمر)، شرکت لازک (تولیدکننده میگو و آبزیان) و فرآورده‌های دریایی مرجان‌نور نام برد که در بوشهر مستقر هستند و در بندرهای دیگر مانند چابهار نیز دفتر و کارخانه دارند. در عربستان و قطر هم تولیدکنندگانی هستند که اگرچه حجم تولید آنها به اندازه ایران نیست، اما می‌توان برای چاپ و تولید بسته‌های مورد نیاز آنها نیز اقدام کرد.
مدیرعامل شرکت نوین چاپ آریانا از آمار ورود 8 میلیون جعبه ویژه بسته‌بندی میگو به کشور از اسپانیا و آفریقا و حتی چین در سال گذشته خبر داد و گفت: کیفیت جعبه‌های تولید چین خوب نبوده و بسیاری از مشتریان برای سفارش خود به این چاپخانه مراجعه کرده‌اند.
او افزود: این مقدار جعبه، یعنی چیزی در حدود 16 میلیارد تومان هزینه که رقم قابل توجهی است.
بهرام عنایتی با ابراز خرسندی از استقبال خوبی که از راه‌اندازی چاپخانه نوین چاپ آریانا از سوی مشتریان ایرانی شده است، گفت: علاوه بر کیفیت و زمان تحویل مناسب به مشتریان، امکان اصلاحات و بودن بر سرکار برای آنها وجود دارد که می‌تواند گزینه خوبی برای مشتریان باشد.
مدیرعامل نوین چاپ آریانا در پايان افزود: با توجه به قرارگیری در منطقه ویژه اقتصادی، برای خرید مواد اولیه، تعرفه گمرکی نداریم و اگر بخواهیم محصولی وارد کشور کنیم، باز هم 20 درصد تخفیف گمرکی خواهیم داشت که این به نفع ماست. در حال حاضر مقوای مورد نیاز خود را از تهران خریداری می‌کنیم که درصدد هستیم با توجه به نیاز بازار، خودمان به طور مستقیم از خارج وارد کنیم تا با کاهش هزینه مقوا، قیمت و کیفیت رقابتی مورد نیاز مشتریانمان را ارایه دهیم که در این راه نیازمند حمایت دولت و به ویژه بانک‌های عامل هستیم؛ چرا که این مسأله بسیار به نفع ما، مشتریان و موجب جلوگیری از خروج ارز از کشور است.



شناسه خبری: 32376

آخرین اخبار

اقتصاد دریا محور و توسعه مناطق آزاد در اولویت است/ بخش خصوصی از بازیگران اصلی توسعه مناطق آزاد خواهد بود
مهمترین کمک نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور به بخش خصوصی رفع موانع است
دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی با رهبر انقلاب
کارگروه‌های تخصصی «صادرات»، «فناوری و نوآوری» ، «مالیات» و «سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار» دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد برگزار شد
کسب عنوان «کارشناس برتر روابط عمومی‌ ایران» 

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران