صنایع غیرآلاینده اولویت نخست جذب سرمایه گذاری در بوشهر

لینک کوتاه: freena.ir/detail/32309
ساعت 09:44 دوشنبه 7 ارديبهشت 1394
مدیرعامل منطقه ویژه بوشهر گفت: جذب سرمایه گذاران جدید با اولویت استقرار صنایع غیر آلاینده و با تکنولوژی بالا از سیاست های جدید اعطای زمین به واحدهای تولیدی در این منطقه است.

به گزارش فرينا، عبدالله آورا افزود: به کسانی که علاقه مند به سرمایه گذاری در منطقه ویژه بوشهر باشند افزون بر خدمات دهی زیرساختی از جمله آب، برق، تلفن و گاز زمین نیز با نرخ مصوب و با قیمت بسیار ارزان واگذار خواهد شد.
آورا گفت: با سرمایه گذاراني كه براي ایجاد واحدهای تولیدی در زمینه فراوری آبزیان و فر آوری و بسته بندی خرما با دید صادراتی و همزمان با جذب شریک خارجی، ایجاد سردخانه، ایجاد واحدهای خدماتی سرویس دهنده به کانتینرها و خدمات انبارداری خاص که به کالاهای فاسد شدنی و فله خدمات دهند و یا استقرار انبارهای مرکزی جهت توزیع کالا به تمام نقاط کشور توسط نمایندگی شرکت ها همکاری لازم انجام می شود.
او افزود: مزیت پردازش محصولات صادراتی در این منطقه که با کمترین تشریفات و بدون پرداخت عوارض انجام می شود تاکنون مغفول و بدون استفاده مانده است.
آورا گفت: خرما، آبزیان و مواد معدنی استان بوشهر از قابلیت ویژه ای برای پردازش برخوردار هستند که با کمک سرمایه گذاران خارجی و امتیازهای قانونی سرمایه گذاری درمنطقه ویژه اقتصادی بوشهر می توانند ارز آوری بالایی برای کشور داشته باشد.
او ادامه داد: بدلیل ارزان بودن نیروی کار در کشور اگر سرمایه گذاران داخلی و خارجی تکنولوژی متناسب را وارد منطقه ویژه اقتصادی کنند امکان افزایش صادرات و رونق بازار تولیدات داخلی را می توانند فراهم کنند.
مدیرعامل منطقه ویژه بوشهر اضافه کرد: ورود ماشین آلات، تجیهزات و مواد اولیه در مناطق ویژه بدون نیاز به پرداخت حقوق و عوارض گمرکی انجام می شود که این امر نقش مهمی در کاهش هزینه خط تولید برای سرمایه گذاران دارد.
آورا گفت: اگر در فرایند تولید سرمایه گذار ایجاد ارزش افزوده کند در زمان وارد شدن کالای نهایی در سرزمین اصلی (دیگر مناطق کشور) بابت این مهم تخفیف گمرگی در حقوق و عوارض گمرکی ماده اولیه مربوطه دریافت می کند.
او افزود: باتوجه به وجود 450 هزار متر مربع فضای انباری در این منطقه و امتیاز صدور قبض انبار تفکیکی برای کالاهای وارداتی و انجام آسان تشریفات گمرکی برای خریداران، سرمایه گذاری در بسیاری از کارهای خدماتی و انبار داری در منطقه ویژه توجیه پذیر می شود.
مدیرعامل منطقه ویژه بوشهر ادامه داد: مدت زمان متروکه شدن کالا در منطقه ویژه در مقایسه با محدوده های معمول بنادر نیز بیشتر است که این امر فرصت لازم را برای سرمایه گذار در زمینه بازاریابی و فروش محصول خود فراهم می کند.
آورا با بیان اینکه از 60 طرح در حال بهره برداری در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر 32 واحد صنعتی و مابقی نیز خدماتی است گفت: از 30 طرح در حال اجرا نیز 13 طرح صنعتی و 17 طرح خدماتی است.
عبدالله آورا افزود: همچنین متقاضیان ایجاد 21 طرح صنعتی و 17 طرح خدماتی زمین دریافت کرده اند اما سرمایه گذاران طرح های خود را اجرا نکرده اند که تعیین تکلیف کردن این طرح در دستور کار قرار دارد.
آورا ادامه داد: این افراد باید طرح خود را در مدت زمانی منطقی اجرا و یا زمین دریافتی را بر اساس مقررات پس دهند تا در اختیار سرمایه گذار جدید برای اجرای طرح های تولیدی یا خدماتی قرار گیرد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر گفت: هم اینک 11 طرح صنعتی اجرا شده در این منطقه نیز بدلایل مختلفی راکد و فعالیتی ندارند.
او افزود: در منطقه ویژه بوشهر براساس چشم انداز برنامه ای تا سال 90 باید 10 هزار فرصت شغلی ایجاد می شد که هم اینک با گذشت سه سال از مهلت یادشده، فقط 500 نفر شاغل صنعتی و خدماتی در منطقه شاغل هستند که عدم دلایل این عدم توفیق در دست بررسیست و امیدواریم با تخاذ تدابیر لازم، اشکالات برطرف و ایفای این نقش، شتاب بگیرد.
آورا گفت: برای برون رفت از مشکلات فراروی سرمایه گذاران با مشارکت مالکان تمهیدات خوبی اتخاذ شده است که، نخستین گام افزایش میزان تولید واحدهای درحال فعالیت به ظرفیت اسمی است که با تحقق این مهم حدود دوهزار شغل جدید در منطقه ویژه بوشهر ایجاد خواهد شد.
او اضافه کرد: برای کمک به طرح های تعطیل شده در منطقه ویژه بوشهر نیز که بدلیل رکود و مشکلات مدیریتی، نقدینگی یا مشکلات فنی اتفاق افتاده، در صورت همکاری و کمک مالکان و با حمایت جدی استانداری، بررسی های علمی برای اتخاذ راهکار منطقی برای راه اندازی مجدد آنها در دست اجراست.
آورا گفت: مشکلات واحدهای تولیدی در منطقه ویژه بوشهر تا حدودی شناسایی و اقدامات لازم برای حل آنها آغاز شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه بوشهر افزود: بالا بودن هزینه تولید که موضوع عمومی در کل کشور است دامنگیر واحدهای تولیدی در این منطقه نیز شده است که بهره وری پایین، کمبود نقدینگی، مشکلات کسب و کار و مسایل مدیریتی بدلیل نگاه سنتی به امر تولید باعث ایستایی واحد تولیدی و حذف در چرخه رقابت می شود.
او یادآورشد: هم اینک برخی از واحدهای تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر به رغم برخورداری از بازار مصرف مطلوب اما بدلیل کمبود نقدینگی با ظرفیت کامل فعالیت نمی کنند که هزینه ثابت به نسبت درآمد بالای واحد توجیه اقتصادی ندارد.
آورا در مورد پرونده زمین خواری در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر نیز گفت: تخلف در فرایند واگذاری و بهره برداری زمین وجود داشته است که از طریق مراجع قضایی در حال پیگیری است.
مدیرعامل منطقه ویژه بوشهر افزود: نگاه مدیریتی حاکم بر این منطقه این است که اگر سرمایه گذاری در مسیر انجام کار تخلفی مرتکب شده از طریق مجاری قانونی به مسیر اصلی برگردد تا فعالیت تولیدی و امنیت سرمایه گذاری به خطر نیفتد و اگر چنانچه کسی در فرآیند سرمایه گذاری از مسیر قانون منحرف شده است، متناسب با میزان انحراف و تخلفش، تاوان بپردازد و ضرر و زیات احتمالی به منافع ملی را جبران نماید.

آورا در پايان گفت: برهمین اساس ما ضمن حمایت از سرمایه گذاران واقعی، برخورد قانونی با متخلفین را پیگیری می کنیم و با هماهنگی کلیه مسوولین مرتبط و نهادهای نظارتی، از ایجاد هرگونه فضای التهاب که باعث ایجاد تصور نا امنی سرمایه گذاری شود، جلوگیری و زمینه را برای افزایش سرمایه گذاریهای مولد، هموارتر خواهیم نمود.

 

 

 

شناسه خبری: 32309

آخرین اخبار

اقتصاد دریا محور و توسعه مناطق آزاد در اولویت است/ بخش خصوصی از بازیگران اصلی توسعه مناطق آزاد خواهد بود
مهمترین کمک نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور به بخش خصوصی رفع موانع است
دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی با رهبر انقلاب
کارگروه‌های تخصصی «صادرات»، «فناوری و نوآوری» ، «مالیات» و «سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار» دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد برگزار شد
کسب عنوان «کارشناس برتر روابط عمومی‌ ایران» 

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران