سفیر افغانستان در ایران گفت: باید تلاش کنیم به دلیل مرز مشترک بین ایران و کشور افغانستان روابط تجاری تحکیم بیشتری پیدا کند.
به گزارش فرینا به نقل از تسنیم، نصیر احمد نور ظهر امروز در بازدید از منطقه ویژه اقتصادی بیرجند اظهار داشت: در این سفر به همراه سه تا از رایزنهای خود در نخستین روز به منطقه ویژه اقتصادی سر زدیم تا از ظرفیتها و پتانسیلهایی که در این منطقه نو بنیاد ایجاد شده آگاهی حاصل کنیم.
وی افزود: خوشحال هستیم که این منطقه ویژه اقتصادی به مرکزیت بیرجند برنامهها و راهبردهای خود را در حال عملیاتی کردن دارد.
سفیر افغانستان در ایران بیان کرد: میدانیم که بیشترین و بزرگترین مرز را کشور افغانستان با ایران دارد و خراسان جنوبی در مرکز این مرز طولانی قرار گرفته و میتواند نقش مهمی در داد و ستد و تعاملات ما بین دو کشور داشته باشد که امید است این روابطها گسترش یافته و در عرصههای تجاری تحکیم بیشتری بخشیده شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر برای آشنایی از منطقه ویژه اقتصادی و آشنایی با ظرفیتها و توانمندیهای موجود بازدیدهایی داریم، گفت: در این سفر دو روزه با نهادها و فعالان در عرصه اقتصادی و مسئولان استانی از جمله استاندار ملاقاتهایی در راستای تقویت روابط بین دو کشور و به ویژه استان خراسان جنوبی در دستور کار داریم.
سفیر افغانستان در ایران با اشاره به منطقه ویژه اقتصادی بیرجند بیان کرد: نگاه به این مجموعه نگاهی مثبت است و آینده روابط با کشور برادر، دوست، همسایه و هم دین در عرصههای مختلف در مجموع مثبت دیده میشود.
احمد نور بیرجند را یکی از دروازههای بزرگ کشور افغانستان دانست و افزود: در مجموع روابط ما در حال گسترش است و استانهای خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان در روابط تجاری بین دو کشور ایران و افغانستان پیشگام هستند.
وی با اشاره به ایجاد کنسولگری افغانستان در خراسان جنوبی اظهار داشت: ایجاد کنسولگری موافقت دو کشور را می طلبد و طبیعی است که سفارت به عنوان اتصال دهنده و پیشبرد این اهداف نقش خود را دارد و کنسولگری بالاتر از سطح سفارتخانه و سفیر است.
سفیر افغانستان در ایران با اشاره به بازارچههای استان نیز گفت: در استان خراسان جنوبی 3 بازارچه رسمی داریم که روزانه مبادلات قابل ملاحظهای از این بازارچهها صورت میگیرد.
احمد نور با بیان اینکه روزانه صدها کامیون ایرانی از این بازارچهها عبور میکند و کنترل بیشتر از معبرهای رسمی صورت میگیرد، بیان کرد: بازارچههایی مانند یزدان یک سری مشکلات خود را دارد که جای ملاحضاتی دارد.
وی تصریح کرد: در گفتوگوی مقامات دو کشور این مشکلات قابل حل است که این مشکلات شامل ورود جنس بیکیفیت و قاچاق کالا است که با تعاملات، گفتوگو و نظارت میتواند رفع شود.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی بیرجند نیز گفت: کشور افغانستان برای مجموعه اقتصادی کشور به ویژه خراسان جنوبی یک موقعیت ویژه تلقی میشود زیرا این کشور در حال بازسازی است و در راستای این بازسازی نیازمند واردات کالاهای مورد نیاز خود است.
مرتضی صفدریزاده افزود: منطقه ویژه اقتصادی از ظرفیتها و پتانسیل اقتصادی مطلوبی برخوردار است که در راستای گسترش روابط بین کشور افغانستان و ایران بزرگترین دروازه بین این دو کشور به شمار میآید که امید است این گونه تعاملات منشا خیر برای استان باشد.