مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس گفت: این منطقه در مجموع 9 میلیارد دلار سرمایه گذاری داخلی و خارجی جذب کرده که 3.2 میلیارد دلار از طرح های سرمایه گذاری شده به بهره برداری رسیده است.
به گزارش فرينا، مسعود هندیان در گردهمایی فرصت های سرمایه گذاری استان هرمزگان افزود: همچنین 5.6 میلیارد دلار طرح در منطقه در دست اجراست و 2 میلیارد دلار دیگر در حال مذاکره است.
هنديان گفت: در حال حاضر 4 مجتمع فولادسازی، 2 مجتمع آلومینیوم، 3 پست اسکله مواد معدنی و نفتی با ظرفیت 27 میلیون تن و یک پست برق در این منطقه فعال هستند. همچنین 2 مجتمع گندله سازی، 2 نیروگاه و دهها طرح دیگر در دست اجراست که این منطقه را به قطب برتر صنایع انرژی بر در کشور تبدیل کرده است.
او با بیان اینکه ظرفیت تولید 10 میلیون تن فولاد کشور در این منطقه دیده شده، افزود: یکی از برنامه های منطقه ویژه خلیج فارس تکمیل زنجیره های تولید صنایع پایین دستی و بالادستی فولاد و آلومینیوم است به طوری که این منطقه قطب تولید سالانه 10 میلیون تن فولاد، 1.2 میلیون تن آلومینیوم، 5600 مگاوات برق و روزانه 700 هزار مترمکعب آب شیرین و انتقال 2 میلیون مترمکعب گاز در ساعت است.
مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس ادامه داد: در حال حاضر سالانه یک میلیارد دلار صادرات صنایع انرژی بر از این منطقه ویژه انجام می شود که در افق بلندمدت رقم صادرات سالانه 6 میلیارد دلار و میزان سرمایه گذاری در برنامه چشم انداز جذب 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری پیش بینی شده است.
مسعود هنديان به مزایای سرمایه گذاری در منطقه ویژه خلیج فارس اشاره كرد و گفت: این منطقه در یکی از مهمترین نقاط راهبردی جهان واقع شده که دسترسی آسان به آب های آزاد، منابع عظیم انرژی گاز و ... را دارد؛ این منطقه به علت همجواری با مناطق بزرگ سنگ آهن و سایر مواد معدنی تولید فولاد و آلومینیوم شرایط مناسبی را تکمیل زنجیره تولید صنایع معدنی دارد.
منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس به وسعت 5 هزار هکتار(در استان هرمزگان)، ماموریت هایی همچون ایجاد شرایط جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی برای احداث واحدهای معدنی و صنایع معدنی و طراحی، ساخت و اجرای طرح های زیربنایی در بخش مختلف را برعهده دارد.