فرآورش گاز در پالایشگاه فاز ١٢ به مرز ٦٠ میلیون متر مکعب رسید

لینک کوتاه: freena.ir/detail/30814
ساعت 09:13 چهارشنبه 26 آذر 1393
مجری فاز ١٢ میدان گازی پارس جنوبی از راه اندازي پنجمین ردیف شیرین سازی پالایشگاه این فاز تا اواخر آذر ماه خبر داد.

به گزارش پایگاه خبري مناطق آزاد و ويژه اقتصادي، رسول فلاح نژاد در اين خصوص گفت: هم اکنون تولید گاز شیرین در این پالایشگاه از مرز روزانه ٥٩ میلیون متر مکعب فراتر است.
فلاح نژاد  با اشاره به تولید روزانه بیش از ١,٥ میلیارد فوت مکعب در سکوهای B و C فاز ١٢ میدان گازی پارس جنوبی گفت: سکوی C این فاز نیز بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته در دی ماه امسال به بهره برداری می رسد.
او درباره راه اندازی ششمین ترین (ردیف شیرین سازی) پالایشگاه فاز ١٢ میدان گازی پارس جنوبی نیز افزود: بر اساس برنامه های انجام شده این ردیف شیرین سازی نیز در بهمن ماه امسال به بهره برداری می رسد.
بارگیری پنجمین محموله میعانات گازی فاز ١٢
فلاح نژاد از بارگیری پنجمین محموله میعانات گازی فاز ١٢ میدان مشترک پارس جنوبی خبر داد و گفت: به تازگی این محموله به حجم ١,٢ میلیون بشکه از طریق گوی شناور بارگیری و صادر شده است.
مجری فاز ١٢ میدان گازی پارس جنوبی افزود: با بارگیری و ارسال پنجمین محموله میعانات گازی فاز ١٢ میدان پارس جنوبی مجموع صادرات میعانات از این فاز از مرز ٥,٧ میلیون بشکه گذشته است.
 با بهره برداری کامل از فاز ١٢ روزانه سه میلیارد فوت مکعب گاز ترش (معادل ٦٥ میلیون مترمکعب گاز شیرین) به شبکه سراسری تزریق می شود.
فاز ١٢ پارس جنوبی از نظر حجم کار، میزان سرمایه گذاری و تولید بزرگترین فاز منطقه گازی و نفتی پارس جنوبی است و شرکت پتروپارس مسئولیت ساخت و راه اندازی این فاز را برعهده دارد.
مصرف روزانه ١٥ هزار متر مکعب آب، ١٠٠ مگاوات برق، پردازش ٣٢ هزار سیگنال فرآیندی، وجود سازه های فلزی، تجهیزات، سه میلیون اینچ قطر لوله، هزار و ٢٠٠ کیلومتر کابل کشی و ٤٠٠ هزار تن بتن ریزی از جمله ویژگیهای فاز ١٢ است.
بر پایه این گزارش، پیمانکار اصلی طرح توسعه فاز ١٢ پارس جنوبی، شرکت پتروپارس و محل احداث تاسیسات خشکی طرح، سایت دو منطقه ویژه پارس در تمبک (به فاصله ٧٠ کیلومتری عسلویه) است؛ افزون بر توسعه میدان و احداث واحدهای پالایشی، آماده سازی و اجرای اسکله خدماتی برای کل سایت نیز پیش بینی شده است.

میدان گازی پارس جنوبی، یکی از بزرگترین منابع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در عمق حدود ٣٠٠٠ متری زیر کف خلیج فارس و در ١٠٥ کیلومتری سواحل ایران قرار دارد و یکی از اصلی ترین منابع انرژی کشور به شمار می رود.

 

 

 

شناسه خبری: 30814

آخرین اخبار

مهمترین کمک نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور به بخش خصوصی رفع موانع است
دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی با رهبر انقلاب
کارگروه‌های تخصصی «صادرات»، «فناوری و نوآوری» ، «مالیات» و «سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار» دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد برگزار شد
کسب عنوان «کارشناس برتر روابط عمومی‌ ایران» 
مصاحبه اختصاصی فرینا با دکتر ایرج حاتمی مدرس دانشگاه و کارشناس مشاور در امور توسعه

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران