از ضرورت يكپارچه سازي عمليات بندري تا بهبود شرايط كار نيروي انساني

لینک کوتاه: freena.ir/detail/30499
ساعت 14:26 سه شنبه 27 آبان 1393
از ضرورت يكپارچه سازي عمليات بندري تا بهبود شرايط كار نيروي انساني در بنادر مدير كل بنادر و دريانوردي استان هرمزگان بر ضرورت يكپارچه سازي عمليات بندري، بهبود شرايط كار نيروي انساني در بنادر و توسعه كشتيراني ساحلي به منظور رونق بخشي بيشتر به صنعت حمل و نقل دريايي كشور تأكيد كرد.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، ابراهيم ايدني در آيين گشايش نخستين نشست هم انديشي مركز بررسي ها و مطالعات راهبردي سازمان با معاونين طرح و توسعه بنادر سراسر كشور كه در بندر شهيد رجايي در حال برگزاري است، گفت: با توجه به پتانسيل مركز مطالعات سازمان بنادر و دريانوردي كشور مطمئن هستيم مشكلات در حوزه مطالعات اقتصادي با تجميع وظايف حل مي شود و به عنوان مرجع تصميم سازي خود را نشان مي دهد.

وي با اشاره به اينكه نقش مهم مركز مطالعات سازمان بنادر و دريانوردي طي ساليان اخير، افزود: توجه به مطالعه و تحقيق موجب مي شود مديران بنادر و دريانوردي در حوزه تصميم گيري به روزتر عمل كنند.
مديركل بنادر و دريانوردي استان هرمزگان با بيان اينكه تشكيل اتاق فكر مباحث پژوهشي و مطالعاتي براي استان هاي ساحلي ضروري است، اظهار داشت: طرح جامع بنادر بازرگاني كشور كه در دست تدوين مي باشد، به خاطر ماهيت راهبردي آن بسيار مهم است.
ايدني علت انحراف يافتن برخي طرح هاي توسعه را ناكارآمد بودن آنها دانست و خواستار تهيه سند و طرحي جامع به عنوان نقشه راه توسعه تمامي بنادر كشور شد.
وي اضافه كرد: از مركز مطالعات سازمان بنادر انتظار مي رود كه مشكلات بخش هاي عملياتي بنادر بازرگاني را با تدوين صحيح و دقيق طرح جامع به حداقل برسانند.
عالي ترين مرجع بندري و دريايي استان هرمزگان در ادامه تاكيد كرد: با بررسي و تدوين طرح هاي جامع، مسائل و مشكلات بنادر به حداقل مي رسد و نيازهاي هر بندر با توجه به مولفه هاي منطقه اي بنادر تامين مي شود.
ايدني همچنين خاطرنشان كرد: در بخشي از طرح هاي مركز بررسي ها و مطالعات راهبردي سازمان بنادر نياز است تا به مولفه هايي مانند نقش مناطق آزاد و ويژه اقتصادي، همچنين صنايع در اقتصاد ملي توجه بيشتري صورت گيرد تا قدرت چانه زني مديريتي براي رفع مشكلات افزايش يابد.
وي از عزم جدي مسئولان اداره كل بنادر و دريانوردي هرمزگان در راستاي تأمين اراضي لازم در بخش هاي پشتيباني و پسكرانه بندر شهيد رجايي براي در اختيار گذاشتن آن به سرمايه گذاران سخن به ميان آورد و گفت: در مطالعات طرح جامع بايد امكان سنجي توسعه آتي در بخش خشكي و دريايي نيز بجدّ مدنظر قرار گيرد.
ايدني به ضرورت تدوين طرح هاي توسعه دريايي نيز اشاره كرد و گفت: بايد در زمينه تهيه طرح جامع دريايي نيز به موازات طرح جامع خشكي توجه لازم صورت گيرد.
مديركل بنادر و دريانوردي هرمزگان گفت: بايد تمامي ابعاد توسعه اي بندر شهيد رجايي به دقت از نظر اقتصادي بررسي شود و هم اكنون يك موج شكن جديد براي توسعه فازهاي جديد مورد نياز است.
عالي ترين مقام حوزه بندري و دريايي استان هرمزگان بر ضرورت يكپارچه سازي عمليات بندري براي افزايش بهره وري بنادر تجاري اين استان تاكيد كرد و افزود: بايد مسئوليت كشتي از زمان ورود به لنگرگاه تا زمان خروج با مجموعه مديريتي بندر باشد و آن موقع است كه مي توانيم روي شاخص هاي عملياتي بحث كنيم.
به گفته ايدني، توسعه كابوتاژ (كشتيراني ساحلي) از مهم ترين برنامه هاي در دست اقدام بندر شهيد رجايي است و با توجه به انجام 88 درصد حمل و نقل از اين بندر با جاده صورت مي گيرد، عمليات كابوتاژ كاهش مصرف سوخت، آلودگي، استهلاك جاده ها و ترافيك را به دنبال دارد.
وي تاكيد كرد: با انتقال بخشي از محموله هاي وارد شده به بندر شهيد رجايي به بنادر شمال غرب خليج فارس مانند بنادر استان هاي بوشهر و خوزستان زمينه اشتغال بيشتر ساحل نشينان و ماندگاري مردم در اين مناطق را فراهم مي كند و زمان انتقال بار با توجه به نزديكي به تهران نيز كاهش مي يابد.
مديركل بنادر و دريانوردي هرمزگان در پايان خواستار توجه بيشتر به وضعيت نيروي انساني شاغل در بنادر شد و خاطرنشان كرد: مشاغل دريايي و بندري به دليل سختي شرايط كار در اسكله ها و دريا بايد در زمينه هاي بيمه و دستمزد به صورت كامل تامين شوند؛
وي همچنين خواستار انجام تحقيقات و مطالعات لازم در خصوص تدوين طرحي به منظور ساماندهي وضعيت نيروهاي كارگري در بنادر كشور شد.
ايدني يادآور شد: اين اقدامات بر روي بهره وري حداكثر بنادر تاثير مثبت مي گذارد و با بررسي و مطالعات در صنعت حمل و نقل دريايي روند توسعه سرعت مي گيرد.
حدود 30 نفر از روساي ادارات، مشاورين و كارشناسان مركز مطالعات راهبردي سازمان مركزي، معاونين و روساي ادارات طرح و توسعه بنادر امام خميني(ره)، بوشهر، چابهار، خرمشهر، اميرآباد، انزلي، آبادان، نوشهر و لنگه در نخستين نشست هم انديشي مركز بررسي ها و مطالعات راهبردي سازمان بنادر و دريانوردي با معاونين طرح و توسعه بنادر سراسر كشور حضور دارند.



شناسه خبری: 30499

آخرین اخبار

مهمترین کمک نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور به بخش خصوصی رفع موانع است
دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی با رهبر انقلاب
کارگروه‌های تخصصی «صادرات»، «فناوری و نوآوری» ، «مالیات» و «سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار» دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد برگزار شد
کسب عنوان «کارشناس برتر روابط عمومی‌ ایران» 
مصاحبه اختصاصی فرینا با دکتر ایرج حاتمی مدرس دانشگاه و کارشناس مشاور در امور توسعه

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران