در پی افزایش قدرت تولید و کاهش تقاضای فولاد، نیاز به واردات 11 میلیون تنی این محصول به سه میلیون تن رسیده که به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد، این میزان کمبود به زودی از طریق کارخانههای داخلی تامین میشود و طبق اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز تا هفت سال دیگر میتوانیم 10 تا 20 میلیون تن فولاد صادر کنیم.
به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نقل از ایسنا، با توجه به اینکه تاکنون ایران در صادرات فولاد سابقه چشمگیری نداشته، در تدوین برنامه ششم توسعه قرار شده چراغ سبزی مبنی بر افزایش صادرات این حوزه روشن شود؛ به طوری که به گفته نعمتزاده قرار است میزان صادرات فولاد ایران تا سال 1400 چندین برابر شود.
به اعتقاد وزیر صنعت، معدن و تجارت برای ایجاد حرکتی جهشی در صادرات باید فکرهای جدید و سبز شود و برای این قضیه باید چندین رشته صنعتی و تولیدی که از مزیتهای بیشتری برخوردار هستند، محور فعالیت قرار گیرند. ضمن آنکه تلاشهای خود را باید در زمینه سرمایهگذاری تربیت نیروی انسانی و بازاریابی متمرکز کنیم تا شاهد رشد جهشی در بخش صادرات باشیم.
رشد 40 درصدی صادرات فولاد نسبت به سال گذشته
در همین راستا خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه رشد 50 درصدی صادرات فولاد کشور ظرف دو سال آینده ضروری است تا طرحهای توسعه این بخش به اجرا گذاشته شود، اظهار کرد: در حال حاضر شرایط صادرات فولاد کشور مناسب است و براساس آمار در شش ماهه امسال نسبت به دوره مشابه در سال گذشته رشد 40 درصدی ثبت شد.
به گفته وی نرخ تولیدات فولادی در حالی به میزان یک درصد رشد ثبت شده که افزایش قیمت 24 تا 27 درصدی را در اغلب کالاها ظرف سال گذشته و امسال شاهد هستیم.
رشد تولید فولاد خام به بالاترین میزان در سطح جهان
علاوه بر این احمد خوروش، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران هم معتقد است: ایران علیرغم وجود تحریمها توانسته رشد تولید فولاد خام را با بالاترین میزان در سطح جهان در نیمه نخست امسال برساند.
وی با بیان اینکه امروز با توجه به رشد تولید، ضرورتی برای واردات این فلز راهبردی نیست و صادرات فولاد میتواند بخشی از نیاز ارزی واحدهای تولیدی را فراهم کند، اظهار کرد: مجموع تولید فولاد خام کشور در پایان 1392 به بیش از 15.6 میلیون تن رسید که نسبت به سال 1391 افزایش 8.8 درصدی را نشان می دهد. همچنین میزان محصولات فولادی تولید شده در سال گذشته به افزون بر 16.5 میلیون تن رسید.
تصویب صدور ضمانتنامههای بانکی برای افزایش صادرات
علاوه بر این، افزایش سرمایه بانک توسعه صادرات و سرمایه صندوق ضمانت صادرات ایران یکی از موارد مهمی است که به گفته نعمتزاده به عنوان لایحه در مجلس مطرح شده و امید است به تصویب برسد چراکه در حال حاضر صندوق ضمانت صادرات به دلیل کمبود سرمایه، نمیتواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد.
بر اساس آخرین گزارشات در نیمه اول امسال، صادرات کالا به 23 میلیارد دلار و صادرات خدمات به پنج میلیارد دلار رسید و در مجموع 28 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی برای کشور رقم زده شده که در این مدت یک میلیون و 593 تن فولاد و چدن به ارزش بیش از هزار میلیارد ریال صادر شده است.