بازگشت نخستین لاینر به بزرگترین بندر ایران

لینک کوتاه: freena.ir/detail/30011
ساعت 12:13 يکشنبه 12 مرداد 1393
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان و مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی از رشد چشمگیر 688 درصدی ترانزیت کالاهای غیرنفتی و رونق فعالیت‌های صادراتی در بزرگترین بندر تجاری ایران طی چهار ماهه اول سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی خبر داد.




به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نقل از ایسنا، ابراهیم ایدنی ضمن تشریح عملکرد منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در چهارماهه نخست سال 93، اظهار کرد: طی این مدت، در مجموع 24 میلیون و 416هزار و 569 تن کالای نفتی و غیر نفتی از طریق این بندر تخلیه و بارگیری شد.

وی ادامه داد: از کل عملیات انجام شده در این بندر، 15 میلیون و 754 هزار و 980 تن مربوط به کالاهای غیر نفتی و 8 میلیون و 661 هزار و 589 تن نیز به مواد نفتی اختصاص دارد که این میزان جابجایی کالا از طریق 345 هزار و 117 دستگاه کامیون و یک هزار و 258 واگن قطار صورت گرفت.

صادرات مواد نفتی به مرز دو میلیون تن رسید
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی از افزایش 5 درصدی صادرات مواد نفتی در بزرگترین بندر تجاری کشور خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، یک میلیون و 962 هزار و 919 تن مواد نفتی از طریق پایانه‌های نفتی بندر شهید رجایی به خارج از کشور صادر شد.
ایدنی میزان ترانزیت این گونه کالاها را 179 هزار و 679 تن اعلام کرد و افزود: این میزان نسبت به مدت مشابه گذشته، 25 درصد افزایش داشته است.
به گفته این مقام مسوول، طی مدت یاد شده همچنین 519هزار و 312 تن مواد نفتی از طریق این بندر، به داخل کشور وارد شد.
وی میزان کاپوتاژ مواد نفتی انجام شده در این چهار ماه را 5 میلیون و 999 هزار و 679 تن عنوان کرد.

رشد چشمگیر 688درصدی ترانزیت غیر نفتی
عالی ترین مقام حوزه دریایی و بندری هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود حجم ترانزیت کالاهای غیرنفتی طی 4 ماهه نخست سال جاری را یک میلیون و 824 هزار و 480 تن عنوان کرد و از رشد چشمگیر 688درصدی این بخش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، خبر داد.
ایدنی از رونق عملیات ترانشیپ برای تبدیل بندر شهید رجایی به بندر کانونی منطقه خبر داد و گفت: در این مدت افزون بر 534 هزار تن با خطوط فیدری از این بندر ترانشیپ شد که 45 درصد افزایش داشته است.

کاهش 32 درصدی واردات غیرنفتی در بزرگترین بندر تجاری کشور
وی اضافه کرد: در همین مدت، همچنین بیش از 4 میلیون تن کالای غیر نفتی وارد کشور شد که این رقم نشانگر کاهش 31 درصدی است.
ایدنی میزان کاپوتاژ اینگونه کالاها طی سال جاری را بالغ بر 84 هزار تن عنوان کرد.
مدیر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به آخرین حجم صادرات غیرنفتی انجام شده در بزرگترین بندر تجاری کشور، میزان آن را 8 میلیون و 841 هزار و 78 تن اعلام کرد.

پهلوگیری بیش از یکهزار کشتی در بندر رجایی
این مقام مسئول تعداد شناورهای ورودی به بندر شهید رجایی طی 4 ماهه نخست سال 93 را بیش از یکهزار و 288 فروند اعلام کرد و افزود: از این میزان، یکهزار و 42 فروند شناور بالای هزار تن و 246 فروند از کشتی های پهلو گرفته در بندر شهید رجایی، زیر هزارتن وزن داشته اند.

بازگشت نخستین لاینر به بندر رجایی پس از لغو تحریم‌ها
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در پایان از تخلیه و بارگیری 525 هزار و 555 TEU کانتینر در این بندر از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و گفت: در آخرین روز تیرماه امسال، کشتی تایوانی 512 WAN HAI تحت مالکیت یکی از 20 خط برتر کانتینری جهان به عنوان نخستین لاینر در ترمینال دوم کانتینری بندر شهید رجایی پهلو گرفت.
منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه حدود 100 میلیون تن کالا، بیش از 55 درصد صادرات و واردات و 70 درصد ترانزیت بنادر کشور را برعهده دارد.
این بندر با برخورداری از 18 دستگاه جرثقیل دروازه‌ای(گنتری کرین) و 4800 هکتار محدوده عملیاتی و پس کرانه، تخلیه و بارگیری 90 درصد کالاهای کانتینری کشور را انجام می‌دهد.
بندر شهید رجایی ضمن بهره‌مندی از حدود 40 پست اسکله و با در اختیار داشتن بزرگترین و پیشرفته ترین ترمینال‌های کانتینری کشور، توانایی پهلودهی انواع کشتی‌های اقیانوس پیما را داراست.


مجتمع بندری شهید رجایی ، با برخورداری از  موقعیت منحصر به فرد جغرافیایی در نزدیکترین نقطه به تنگه هرمز و دهانه ورودی خلیج فارس، به دلیل  فاصله کوتاه از مسیر اصلی تردد بین قاره ای کشتی ها ، با قرار گرفتن در محل تلاقی کریدور ترانزیتی شمال- جنوب ، مهمترین دروازه واردات و صادرات جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.

این مجتمع عظیم بندری که در نقطه مرکزی نوار ساحلی جنوب کشور و در استان هرمزگان با بیش از 2 هزار و 300 کیلومتر مرز دریایی،  واقع شده، به واسطه قرار داشتن در جوار صنایع بزرگ این استان و استانهای تولیدی کشور و همچنین برخورداری از زیر ساختهای مناسب شقوق مختلف حمل و نقل و اتصال به شبکه بین المللی راه آهن، هوایی وجاده تاریخی ابریشم،  بیشترین نقش در صنعت حمل و نقل را ایفا نموده و با بیش از 80 بندر معروف جهان از طریق 35 خط برتر کانتینری دنیا تبادل کالا و مراوده بازرگانی دارد.

شناسه خبری: 30011

آخرین اخبار

مهمترین کمک نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور به بخش خصوصی رفع موانع است
دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی با رهبر انقلاب
کارگروه‌های تخصصی «صادرات»، «فناوری و نوآوری» ، «مالیات» و «سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار» دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد برگزار شد
کسب عنوان «کارشناس برتر روابط عمومی‌ ایران» 
مصاحبه اختصاصی فرینا با دکتر ایرج حاتمی مدرس دانشگاه و کارشناس مشاور در امور توسعه

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران