ساخت پالایشگاه‌های کوچک اقتصادی است

لینک کوتاه: freena.ir/detail/29669
ساعت 11:00 يکشنبه 15 تير 1393
عضو کمیسیون انرژی ساخت پالایشگاه‌های کوچک با ظرفیت ۶۰ هزار بشکه‌ در روز را اقتصادی و عملیاتی خواند و گفت: وزارت نفت و صندوق توسعه ملی باید به بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در ساخت این پالایشگاه‌ها کمک کنند.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نقل از شانا، سید موسی موسوی درباره راهبرد وزارت نفت مبنی بر ساخت هشت پالایشگاه کوچک با میانگین سرمایه‌گذاری سه میلیارد دلار در کشور گفت: ساخت پالایشگاهی کوچک با ظرفیت ۶۰ هزار بشکه در روز، عملیاتی و دارای صرفه‌ اقتصادی است.
این عضو کمیسیون انرژی افزود: با ساخت هشت پالایشگاه کوچک در منطقه عسلویه که وزیر نفت به آن اشاره کرده، تولید بنزین کشور به صورت قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد.
وی ساخت پالایشگاه‌های کوچک را نسبت به پالایشگاه‌های سنگین با صرفه‌تر ارزیابی کرد و گفت:معیانات گازی خوراک پالایشگاه‌های کوچک را تامین می‌کند.
به گفته‌ موسوی، مینی پالایشگاه‌ها با به کارگیری ظرفیت بخش خصوصی ساخته می‌شوند؛ ضمن اینکه وزارت نفت و صندوق توسعه ملی باید به بخش خصوصی در ساخت این پالایشگاه‌ها کمک کنند.

سرمایه‌گذاری ٣ میلیارد دلاری برای ساخت ٨ مینی پالایشگاه میعانات گازی
منصور معظمی، معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت پیش از این گفته بود: پس از فراخوان وزارت نفت به بخش خصوصی برای احداث هشت پالایشگاه تاکنون بیش از ٢٠ شرکت برای ساخت این پالایشگاه‌ها ابراز تمایل کردند.
معظمی با اشاره به اینکه طرح احداث فراگیر پالایشی سیراف در قالب هشت پالایشگاه میعانات گازی مستقل هر یک به ظرفیت ۶۰ هزار بشکه در روز، با مشارکت بخش خصوصی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی به اجرا در می‌آید، تصریح کرده بود: با فراخوان ساخت این پالایشگاه وزارت نفت نخستین اقدام اجرایی را برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی انجام داده است.
به گفته وی، میزان سرمایه‌گذاری برای هر یک از این پالایشگاه‌ها را ٢۵٠ تا ٣٠٠ میلیون دلار است که بدون شک بخش خصوصی قادر به تامین این میزان سرمایه نخواهد بود، از این رو وزارت نفت قرار متناسب با پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها، شرکتهای توسعه دهنده این پالایشگاه‌ها را به صندوق توسعه ملی معرفی می‌کند.




شناسه خبری: 29669

آخرین اخبار

مهمترین کمک نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور به بخش خصوصی رفع موانع است
دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی با رهبر انقلاب
کارگروه‌های تخصصی «صادرات»، «فناوری و نوآوری» ، «مالیات» و «سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار» دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد برگزار شد
کسب عنوان «کارشناس برتر روابط عمومی‌ ایران» 
مصاحبه اختصاصی فرینا با دکتر ایرج حاتمی مدرس دانشگاه و کارشناس مشاور در امور توسعه

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران