غشا شیرینسازی گاز طبیعی با ساختار تجاری در مقیاس نیمهصنعتی با شکست انحصار آمریکایي ها برای نخستین بار در کشور ساخته شد.
به گزارش پايگاه خبري مناطق آزاد و ويژه اقتصادي، به نقل از شانا؛ روشهای غشایی یکی از موثرترین شیوهها در زمینه جداسازی گاز است که در حوزههای متعددی کاربرد صنعتی دارد.
در این میان غشاءهای شیرینسازی گاز طبیعی اهمیت زیادی دارد و با توجه به اینکه ایران دارنده دومین ذخایر گاز دنیا است تحقیقات روی ساخت غشاءهای شیرینسازی گاز طبیعی یکی از مهم ترین زمینههای کاری محققان کشور است و باید گفت که ساخت غشاءهای شیرینسازی گاز طبیعی پیش از این در انحصار شرکت MTR آمریکا بود.
تیم پژوهشی فرآیندهای غشایی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در قالب پروژهای با عنوان طراحی و توسعه سامانه غشایی برای جداسازی گازهای اسیدی از جریان گاز طبیعی توانست با موفقیت دانشفنی طراحی و ساخت غشاهای کامپوزیت شیرینسازی گاز طبیعی را تکمیل نموده و برای نخستینبار در کشور این غشاءها را در مقیاس نیمهصنعتی تولید کنند.
غشاهای کامپوزیت ساختهشده، روی پارچههای بیبافت و پایههای پلیمری متخلخل و یک لایهی فعال گزینشگر که توسط یک لایه رویی محافظت میشود، نقش اصلی را در فرایند جداسازی انجام میدهند.
بر پایه این گزارش؛ در گام آتی، طراحی و ساخت مدولهای صنعتی شیرینسازی گاز طبیعی در دستور کار این تیم پژوهشی است و در آیندهای نزدیک و با در نظر گرفتن زیرساختهای فناورانه بسیار کامل و مناسب توسعهیافته در این شرکت، مدول ملی شیرینسازی گاز طبیعی در شرکت پژوهش فناوری پتروشیمی ساخته خواهد شد.