کاهش هزینه خریدهای‌خارجی از طریق بومی سازی

لینک کوتاه: freena.ir/detail/29531
ساعت 14:45 سه شنبه 3 تير 1393
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس گفت: با بومی سازی بسیاری از قطعات و تجهیزات مورد‌ نیاز در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس و به کارگیری تجهیزات ساخت داخل به جای نوع خارجی آنها در سال‌های اخیر میلیاردها ریال در هزینه‌ها صرفه جویی و از خروج ارز جلوگیری شده است.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مسعود هندیان اظهارکرد: بومی سازی یکی از آرمان‌های کلیدی توسعه صنعتی کشور است و منطقه ویژه با تاکید بر اصل خودباوری، گام‌های زیادی را در این زمینه برداشته و اقدامات برای ساخت داخل و بومی سازی در این منطقه همچنان پیگیری می شود.
وی بومی سازی دستگاه "برداشت مواد معدنی" توسط مهندسان منطقه ویژه را از جمله مهمترین نمونه‌های بومی سازی بیان کرد و افزود: طراحی و ساخت بخشی از قطعات اصلی دستگاه برداشت مواد معدنی توسط مهندسان این منطقه سبب صرفه جویی هزینه چهار هزار دلاری تعمیر و بررسی دستگاه مذکور به ازای هر ساعت توسط کارشناسان خارجی شده است.
این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد: دستگاه "برداشت مواد معدنی" دارای توان برداشت سه هزار تن مواد معدنی در ساعت است که در بخش عملیات مکانیزه حمل و انتقال مواد معدنی از مجموعه انبار ها تا درون کشتی، کار برداشت مواد و انتقال آن روی نوار نقاله را انجام می دهد.
هندیان در خصوص دیگر اقدامات انجام شده برای بومی سازی در منطقه عنوان کرد: برخی دیگر از نیازهای منطقه به میزان صددرصد از طریق بومی سازی و خودکفایی تامین شده که از جمله آنها می‌توان به مجموعه کامل تجهیزات و قطعات مکانیکی ایستگاه‌های تخلیه واگن اشاره کرد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس عنوان کرد: ساخت انواع چرخ دنده‌های مورد نیاز تجهیزات به جای سفارش خارجی، جایگزینی لاستیک‌های نگهدارنده درون دامپر ایستگاه‌های تخلیه واگن و بهینه سازی آنها و جایگزینی گیربکس‌های ساخت داخل کشور از جمله مواردی است که به طور صد در صد از تولیدات داخل استفاده می‌شود.
وی افزود: مجموعه اکسل(محور) لکومتیو، اجزای داخلی گیربکس اصلی لکومتیو، برخی از انواع کوپلینگ و همچنین انواع سیلندرهای هیدرولیکی از دیگر مجموعه تجهیزات 100 درصد داخلی است که در منطقه ویژه مورد استفاده قرار گرفته است.
وی افزود: جایگزینی بخشی از روغن‌ها و گریس‌های مصرفی با نمونه‌های داخلی، کاهش مصرف روغن از 27 هزار لیتر در سال 89 به 11 هزار لیتر در سال 92 با انجام آزمایشی پایش روغن، طراحی و اجرای خود سرویسکاری پنوماتیکی برای نخستین بار در ایران و عیب یابی تجهیزات دوار با روش آزمایش میکروسکوپی گریس و روغن از دیگر اقدامات انجام شده در زمینه کاهش هزینه‌هاست.




شناسه خبری: 29531

آخرین اخبار

مهمترین کمک نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور به بخش خصوصی رفع موانع است
دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی با رهبر انقلاب
کارگروه‌های تخصصی «صادرات»، «فناوری و نوآوری» ، «مالیات» و «سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار» دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد برگزار شد
کسب عنوان «کارشناس برتر روابط عمومی‌ ایران» 
مصاحبه اختصاصی فرینا با دکتر ایرج حاتمی مدرس دانشگاه و کارشناس مشاور در امور توسعه

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران