روزانه 17 میلیون مترمکعب گاز شیرین، با وارد مدار شدن ردیف دوم پالایشگاه فازهای 15و 16 پارس جنوبی به خط لوله سراسری ارسال می شود.
به گزارش پایگاه خبري مناطق آزاد و ويژه اقتصادي، مدیر کنسرسیوم فازهای 15 و 16 پارس جنوبی درباره آخرین وضعیت ترین 3 و 4 این دوفاز میدان مشترک اظهار کرد: راه اندازی این دو ردیف (ترین) در تیر و مرداد امسال انجام خواهد شد، ضمن آنکه واحدهای شیرین سازی هر چهار ردیف آماده دریافت گاز از دریا است.
محمد شریف آبادی درباره کمپرسورهای توقیف شده این فازها توسط زیمنس آلمان نیز گفت: کمپرسورهای جایگزین این فازها به سایت رسیده و در حال نصب است. 6 دستگاه کمپرسور هم در این دو فاز فعال و در واحد 111 در حال نصب و راه اندازی است.
شریف آبادی همچنین از راه اندازی واحد گوگرد این دو فاز میدان مشترک پارس جنوبی در شهریور امسال خبر داد و افزود: امیدواریم در ابتدای فصل پاییز تولید گاز این فازها افزایش یابد.
هم اکنون گاز ترش فازهای 15 و 16 پارس جنوبی از فازهای 6، 7 و 8 تامین و در دو ردیف پالایشگاه فازهای 15 و 16 شیرین سازی می شود.
پیش از این، در ردیف یک پالایشگاه خشکی فازهای 15 و 16 پارس جنوبی روزانه بیش از 9 میلیون متر مکعب گاز پالایش و به خط لوله سراسری گاز کشور تزریق می شد.
هدف از توسعه فاز 15و 16 تولید روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز طبیعی، 80 هزار بشکه میعانات گازی،400 تن گوگرد و تولید سالیانه 1.05 میلیون تن گاز مایع "LPG" (پروپان و بوتان) و یک میلیون تن اتان برای تامین خوراک واحدهای پتروشیمی است.
تاسیسات دریایی و ساحلی این فازها شامل، دو سکوی حفاری (هرکدام شامل 11 حلقه چاه)، دو رشته خط لوله 32 اینچ دریایی انتقال گاز به طول تقریبی 115 کیلومتر، دو خط لوله 4.5 اینچی انتقال محلول گلایکول به طول تقریبی 115 کیلومتر، واحدهای شیرینسازی گاز و سرویسهای وابسته است.
علی اکبر شعبانپور، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس پیشتر گفته بود: بر اساس پیش بینی های انجام شده، تلاش می شود امسال 100 میلیون مترمکعب گاز به ظرفیت تولید پارس جنوبی افزوده شود ضمن آن که سال 95 توسعه فازهای پارس جنوبی به اتمام خواهد رسید.