اخبار روز دوم نمایشگاه بین المللی صنعت نفت تهران

لینک کوتاه: freena.ir/detail/29052
ساعت 10:00 پنج‌شنبه 18 ارديبهشت 1393
دومین روز نوزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران شاهد استقبال کم نظیر فعالان صنعت نفت از دستاوردهای ارائه شده در این نمایشگاه بود.

نوزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران به عنوان بزرگترین نمایشگاه حوزه صنعت نفت خاورمیانه با شعار "گسترش دیپلماسی انرژی و تقویت تولید داخلی" از صبح روز سه شنبه ١٦ اردیبهشت ماه با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و برخی سفیران کشورها و نمایندگان رسانه های خارجی آغاز به کار کرد.
نوزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت با حضور ٣٣ کشور و با حضور٦٠٠ شرکت خارجی و ١٢٠٠ شرکت داخلی به مدت ٤ روز در محل دائمی نمایشگاه بین المللی نفت برگزار می شود.
خلاصه اهم اخبار روز دوم برگزاری نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به این شرح است:

معرفی جایگاه واقعی صنعت نفت با ایجاد موزه نفت
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت در حاشیه برگزاری نوزدهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش وپتروشیمی گفت: صنعت نفت ایران از پرافتخار ترین صنایع و فعالیتهای اقتصادی کشور است که معرفی جایگاه تاریخی واقعی آن را می توان در قالب موزه به نمایش گذاشت.
به گفته نعمت الهی، این موزه ها با رویکردهای مختلف در سه شهرمسجد سلیمان، آبادان و تهران احداث و نفت و رخدادهای آنها در معرض دید عموم مردم ایران و جهان قرار خواهد گرفت.
اکبر نعمت الهی گفت: هم اکنون بیش از ٦٠٠ هزار موزه در دنیا فعالیت می کنند که بیش از ٢٠٠ مورد آن مربوط به صنعت نفت است و ازاین تعداد، یکصد مورد آن در کشور آمریکا قرار دارد. 

شرکت آلمانی: ثبات نرخ ارز از دستاوردهای تحول سیاست خارجی ایران
نماینده شرکت آلمانی آواس، اعلام کرد که از دستاوردهای تحول سیاست خارجی ایران، ثبات نرخ ارز بوده که به بازرگانی در صنعت نفت یاری رسانده است.
محمدرضا اشرفی، گفت: در گذشته نوسانهای شدید نرخ ارز سبب می شد که فعالان صنعت نفت نتوانند درباره بهای کالاهای وارداتی در بلند مدت مطمئن باشند اما اکنون مدتهاست که با تثبیت ارزش ارز روبرو هستیم.

بنزین تولیدی استاندارد است
مدیر عملیات شرکت پالایش نفت شهید تندگویان گفت: این شرکت موفق شده است با راه اندازی و بهره برداری از واحد ایزومریزاسیون، بنزین با کیفیت مرغوب تولید کند.
احمد خیری با بیان این که میزان بنزن موجود در بنزین تولید شده از سوی این پالایشگاه زیر دو درصد است، گفت: میزان گوگرد موجود در بنزین تولید شده در پالایشگاه تهران نزدیک به صفر است.
وی افزود: ابن مهم با بهره برداری از واحدهای تصفیه هیدروژنی نفتا در سال گذشته محقق شد.

ضرورت توجه قانونگذار به حریم خطوط لوله با تصویب قانون جدید
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: باوجود تلاشهای پیگیر برای پیش بینی حریم خطوط لوله انتقال فرآورده های نفتی، هنوز هیچ قانونی برای آن در دولت و مجلس تصویب نشده است.
عباسعلی جعفری نسب افزود: پیشتر لایحه ای از طرف دولت به مجلس ارائه شد اما برای اصلاح برگشت خورد، بنابراین رعایت حریم خطوط لوله فرآورده های نفتی هنوز فاقد قانون است.

شرکت چینی کیپرو: برندهای چینی جای شرکتهای اروپایی و آمریکایی را در ایران گرفتند
فرخ یزدانی، نماینده و از متخصصان فنی شرکت چینی کیپرو Kipro، گفت:اعمال تحریمها باعث خروج برندهای اروپایی، آمریکایی و ژاپنی از بازار ایران شد و به همین دلیل برندهای چینی جای این شرکتها را گرفتند.

٢١ هزار قلم کالای صنعت نفت داخلی سازی شد
با حمایت شرکت مناطق نفتخیز جنوب، بیش از ٢١ هزار قلم کالا داخلی سازی شد.
حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: تلاش می کنیم در بیشتر پروژه های نفتی بخصوص آن دسته از پروژه ها که بالای ٨٠ درصد پیشرفت دارند، هزینه پیمانکاران و سازندگان در سال جاری پرداخت شود.
بورد از انعقاد قرارداد طراحی و ساخت دو توربین ١٠ مگاواتی در ماه آینده با بخش خصوصی خبر داد و گفت: به نظر می رسد در سال ٩٣ قراردادهای زیادی در زمینه تامین پمپهای درون چاهی و توربینهای گازی با بخش خصوصی منعقد شود.
همچنین رئیس ساخت داخل شرکت مناطق نفتخیز توربینهای گازی مدل TA١٥٠٠ و TA١٧٥٠، قطعات و تجهیزات حفاری تا ١٠ هزار پی اس آی، انواع روتورهای توربینهای گازی مدل رولزرویس و توربینهای گازی را از جمله کالاهای مهم بومی سازی شده در کشور اعلام کرد.

٥ کاتالیست استراتژیک صنعت پتروشیمی آماده واگذاری شد
مدیرعامل شرکت مهندسی و تأمین قطعات و مواد شیمیایی صنایع پتروشیمی (اسپک)، از از آماده تحویل بودن ٥ کاتالیست جدید صنعت پتروشیمی که با استفاده از توان متخصصان داخلی بومی‌ سازی شده اند خبر داد.
جلیل سبحانی افزود: تولید این کاتالیستها در انحصار یک کشور بزرگ صنعتی بود و با تلاش کارشناسان توانمند ایرانی به طور کامل انتقال دانش فنی انجام شد و به مرحله تولید رسید.

امضای قرارداد ١١ میلیارد تومانی مجتمع پارس جنوبی با شرکتهای داخلی
مجتمع گازی پارس جنوبی با امضای ٢ قرارداد به ارزش ١١ میلیارد و ٦٢٠ میلیون تومان تصمیمات وزیر نفت را در خصوص حمایت از شرکتهای توانمندداخلی محقق کرد.
قرارداد بومی سازی فناوری ٣ کمپرسور گاز با ظرفیت ٦,٥ مگاوات و ساخت قطعات الکترونیکی آن بین شرکت دانش بنیان بارون و شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با حمایت انجمن سازندگان ( استصنا) به امضا رسید.
این مجتمع در اقدامی دیگر با امضای قراردادی در خصوص تامین کمپرسورهای OF GAS رفت و برگشت به ارزش ٦٢٠ میلیون تومان تامین این بخش از تجهیزات مجتمع پارس جنوبی را به بخش خصوصی واگذار کرد.

شرکت چینی: تلاش برای حضور مستقیم در بازار ایران 
ژو یانگ، معاون مدیرکل شرکت چینی شنگدو وست پترولیوم اکویپمنت، اعلام کرد که این شرکت با حضور در نمایشگاه نفت ایران، تلاش می کند در صنعت نفت جمهوری اسلامی حضور مستقیم داشته باشد.

کیفیت بنزین توزیعی در کشور مورد تایید سازمان محیط زیست است
 معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش به افزایش ٢٠ میلیون لیتری ظرفیت تولید بنزین پاک تا پایان امسال اشاره کرد و گفت: با بهره برداری از طرحهای پالایشگاه اصفهان (تا اوایل دیماه) و پالایشگاه بندرعباس (تا پایان اسفندماه)، میزان تولید بنزین پاک در کشور به ٤٠ میلیون لیتر می رسد.
خسروانی عنوان کرد: با وارد مدار شدن فاز یکم پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا پایان سال آینده، علاوه بر تامین کامل سوخت کشور به صادرکننده بنزین نیز بدل خواهیم شد.

دهدشتی: چک دو میلیارد یورویی زنجانی در نیمه اردیبهشت ماه هم نقد نشد
عضو کمیته پیگیری پرونده زنجانی در مجلس گفت: چک تاریخ "پانزدهم اردیبهشت ماه " زنجانی هم نقد نشد و قوه قضاییه می تواند وارد فاز جدید عملیاتی در این پرونده شود.
حسین دهدشتی در خصوص آخرین خبرها درباره پرونده بدهی بابک زنجانی، گفت: پانزدهم اریبهشت ماه موعد وصول آخرین چک زنجانی به مبلغ دو میلیارد یورو بود، که نقد نشد.
وی افزود: اکنون منتظر هستیم ببینم قوه قضاییه چه تدبیری می کند.

چینی ها به دنبال کشف فرصتهای سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران
بلالی، مدیر فروش شرکت ای اچ ای دی چین گفت: این شرکت یکی از بارزترین کارخانه های تولیدکننده اتصالات است که برای کشف فرصتهای سرمایه گذاری و فعالیت و همکاری با شرکتهای ایرانی در نمایشگاه نفت و گاز ایران شرکت کرده است.

شرکت ایتالیایی: گاز ایران برای اروپاییها ارزشمند است
شاهرخ شیراکبری، از مدیران شرکت ایتالیایی جی یی کو (GE.CO)، در گفتگو با خبرنگار شانا اعلام کرد که اروپاییها مشتاق هستند که جایگزینی برای گاز روسیه بیابند و ایران می تواند از این فرصت استفاده کند.
شیراکبری اعلام کرد که جی یی کو نخستین بار است در بازار ایران حضور می یابد و این فرصت، به لطف تحولهای مثبت در سیاست خارجی جمهوری اسلامی میسر شده است.

شرکت سی یی پی سی: ایران پتانسیل زیادی برای حضور در بازار نفت جهان دارد
هوگو چیپمان، مدیرعامل شرکت سی یی پی سی ( CEPC) با بیان این که شرکت سی یی پی سی نخستین بار است که در نمایشگاه نفت و گاز ایران شرکت می کند، افزود: هدف این شرکت از حضور در این رویداد بین المللی کشف فرصتهای سرمایه گذاری است.
ساخت الکتروپمپهای ٥٥٠ کیلوواتی نفت خزر با استفاده از توان داخلی
مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت خزر اعلام کرد: نمونه الکتروپمپهای ٥٥٠ کیلوواتی شرکت نفت خزر توسط یک شرکت ایرانی ساخته می شود.

شعری مقدم: شرکتهای پتروشیمی خصوصی شده را تنها نمی گذاریم
شرکت ملی صنایع پتروشیمی هرگز شرکتهای خصوصی شده را تنها نخواهد گذاشت و در کنار این شرکتها خواهد بود.
عباس شعری مقدم مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که اغلب شرکتهای پتروشیمی به بخش خصوصی واگذار شده اند، گفت: نهادینه شدن فرهنگ تعامل و همکاری میان شرکتهای پتروشیمی رشد و سودآوری را برای مجتمعهای پتروشیمی به همراه خواهد داشت.

پایلوت طرح سبک سازی نفت سنگین در پژوهشگاه صنعت نفت اجرا می شود
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: طرح سبک سازی نفت سنگین و برطرف کردن ضایعات نفتی (HRH) با استفاده از هیدروژن به عنوان یکی از طرحهای فناورانه پژوهشگاه صنعت نفت در نمایشگاه نوزدهم معرفی می شود.
حمیدرضا کاتوزیان به معرفی فناوریهای نوآورانه پژوهشگاه صنعت نفت پرداخت و گفت: پایلوت طرح HRH در پژوهشگاه صنعت نفت آماده شده و قرار است نمونه ١٠ هزار بشکه ای و نمونه ١٨٠ هزار بشکه ای این طرح با همکاری شرکتهای نفتی در مناطق جنوبی اجرایی شود.

مروی: از گروه مپنا حمایت کامل می‌کنیم
علی مروی، نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس، گفت: کمیسیون انرژی به طور کامل از گروه مپنا حمایت و تلاش می‌کند موانع پیش روی این گروه برطرف شود.

کتاب نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت منتشر شد
کتاب نوزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی حاوی اطلاعات جامعی در باره حضور شرکتهای داخلی و خارجی حاضر در نمایشگاه منتشر شد.

آقاجری، نمایشگاه نفت، در‌ها را به روی تولید داخلی باز می‌کند
حبیب آقاجری، عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: رویکرد نمایشگاه باید سمت و سوی حمایت از تولید داخل باشد.
نماینده مردم ماهشهر، با بیان این که در‌ها باید به روی تولید داخل گشوده شود، افزود: نمایشگاه محمل خوبی برای معرفی تولید داخل است. از این رو، در مقایسه با کالاهای خارجی، تولید داخل اولویت نخست را دارد.

اسدی: همه نمایندگان مجلس دعوت شدند
سخاوت اسدی، مدیرکل امور مجلس وزارت نفت با اعلام این که همه نمایندگان مجلس برای بازدید از نوزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دعوت شده‌اند، افزود: افزایش آشنایی نمایندگان مردم با فناوریهای جدید صنایع نفت و گاز فرایند قانونگذاری مرتبط با این بخش را تسهیل می‌کند.

گزینه های موجود برای صادرات گاز ایران به اروپا تشریح شد
معاون امور بین الملل وزیر نفت با تشریح راههای صادرات گاز ایران به اروپا گفت: ایران می تواند با احداث ٦٤٠ کیلومتر خط لوله جدید از دهلران تا مرز بازرگان، صادرات گاز به اروپا را از طریق خاک ترکیه در دستور کار قرار دهد.
علی ماجدی به تشریح روشهای صادرات گاز ایران به اروپا پرداخت و گفت: امکان صادرات گاز ایران از مسیر ترکیه وجود دارد و در عین حال احیای قرارداد ایران و عراق و سوریه برای ارسال گاز از طریق عراق، سوریه و لبنان به عنوان گزینه دیگر در این زمینه مطرح است.
ماجدی، ارسال گاز از مسیر ارمنستان، گرجستان و دریای سیاه را به عنوان مسیر سوم انتقال گاز ایران به اروپا مورد اشاره قرار داد و افزود: به نظر می رسد بهترین و منطقی ترین راه، ارسال گاز از طریق خاک ترکیه باشد.
ماجدی در تشریح روشهای تامین گاز مورد نیاز اروپا گفت: اروپا می تواند گاز مورد نیاز خود را صرفا از طریق روسیه و یا به صورت LNG از طریق کشورهایی مانند قطر تامین کند.
معاون امور بین الملل وزیر نفت در خصوص مذاکرات تهاتر نفت و کالا با روسیه عنوان کرد: این مذاکرات ادامه دارد اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است.
ماجدی با تاکید بر این که صادرات محصولات پتروشیمی به طور کامل آزاد شده است، اظهار داشت: این درحالیست که بیمه نیز جزو توافقات ٥+١ بوده است و محصولات از نظر بیمه نیز با مشکلی مواجه نیستند.
معاون امور بین الملل وزارت نفت گفت: صادرات نخستین محموله گاز ایران به عراق (بغداد) با ظرفیت ٥ تا ٧ میلیون مترمکعب در بهار سال ٩٤ آغاز خواهد شد.

ماجدی تصریح کرد: ایران آماده است بهار سال آینده با تکمیل خط لوله در دو کشور ایران و عراق، صادرات گاز به این کشور همسایه را با ظرفیت حداقل ٥ میلیون مترمکعب آغاز کند.
وی همچنین در رابطه با خط لوله آی پی، تصریح کرد: ما رفتار پاکستانیها در بعضی از موارد متناقض می بینیم، شاید دولت پاکستان در مورد دریافت گاز ایران به یک جمع بندی مشخص نرسیده باشد اما در مجموع از نظر سیاسی پاکستانیها طالب گاز ایران هستند.
ماجدی گفت: البته پاکستانیها علت ساخت نشدن خط لوله در خاک پاکستان را ناشی از تحریمها می دانند این درحالی است که ما گفته ایم زمانی که قرارداد منعقد شد هم ما تحریم بودیم، اما نه به این شدت.
معاون امور بین الملل وزیر نفت در مورد آخرین وضعیت صادرات گاز ایران به عمان هم گفت: چارچوب کلی قرارداد مشخص شده است و مذاکرات ادامه دارد، اما قرارداد زمان بر است.
ماجدی درباره صادرات گاز ایران به هند هم گفت: اخیرا برخی از شرکتهای هندی به ما رجوع کرده اند و درخواست دریافت گاز ایران از زیردریا داشتند که این کار هم شدنی است اما پر هزینه است، اما همه اینها در حد مذاکره است.
ماجدی درباره تبادل نفت ایران و کردستان عراق هم گفت: هیچ قرارداد خاصی بین ایران و کردستان عراق در این رابطه وجود ندارد اما بخش خصوصی در این زمینه فعالیتهایی را انجام داده است که این مسئله خارج از کنترل دولت مرکزی عراق است.
وی با اعلام این که ایران و روسیه زمینه توسعه همکاری های اقتصادی بسیاری دارند، گفت: ساختار اقتصادی دو کشور از این نظر که هر دو تولید کننده و مصرف کننده گاز هستند، مشابه هم است و هنوز برای تهاتر کالا با نفت، نتیجه نهایی اتخاذ نشده است.
ماجدی از مذاکرات مقدماتی با هیئت قزاقستان برای سواپ به این کشور خبر داد و گفت: همچنین ترکمنستان نیز شفاها برای انجام سواپ با ایران اعلام آمادگی کرده و ایران نیز در این خصوص آماده است.

شرکت کره ای کیس ول:واردات کالاهای با کیفیت و ارزان، خدمت به صنعت نفت و گاز ایران است
علیرضا نیکخو نماینده شرکت کیس ول (Keiswel) کره جنوبی با اشاره به فعالیتهای این شرکت در ایران و تاثیر لغو تحریم ها بر واردات کالاهای خارجی گفت: وارد کردن کالاهای با کیفیت و ارزان قیمت کمک شایانی به صنعت نفت و گاز ایران می کند.

شرکت ترکیه ای آکتاش گروپ: بازارهای صنعت نفت ایران پتانسیل بالایی دارد
محمدرضا میلانی، مدیر بازرگانی شرکت کیمیاگستران سپهر که نماینده انحصاری شرکت آکتاش گروپ در ایران است درباره تاثیری که تحریمهای بین المللی روی روابط تجاری این شرکت داشته است، گفت: هرچند که تحریمها علیه ایران باعث آسیب دیدن روابط شرکتهای ایرانی با شرکتهای برخی کشور ها شده است، اما این موضوع در مورد ترکیه صدق نمی کند. تحریمهای اعمال شده باعث شد روابط دو جانبه بین ایران و ترکیه گسترش پیدا کند و فرصت جدیدی برای شکل گیری روابط اقتصادی جدید ایجاد شود.

مذاکره با مراکز علمی و دانشگاهی برای ساخت قطعات حفاری
شرکت ملی حفاری ایران در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه نفت با مراکز علمی و دانشگاهی برای ساخت قطعات حفاری قطعات و تجهیزات حفاری مذاکره کرد.
همچنین مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با بیان اینکه به زودی دکل حفاری فاز ١٧ پارس جنوبی جا به جا خواهد شد، گفت: حفاری فاز ١٤ پارس جنوبی نیز تا کنون حدود ٥٠ درصد پیشرفت داشته است.


منبع: شانا



شناسه خبری: 29052

آخرین اخبار

مهمترین کمک نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور به بخش خصوصی رفع موانع است
دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی با رهبر انقلاب
کارگروه‌های تخصصی «صادرات»، «فناوری و نوآوری» ، «مالیات» و «سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار» دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد برگزار شد
کسب عنوان «کارشناس برتر روابط عمومی‌ ایران» 
مصاحبه اختصاصی فرینا با دکتر ایرج حاتمی مدرس دانشگاه و کارشناس مشاور در امور توسعه

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران