لینک کوتاه: freena.ir/detail/7343
ساعت 16:25
چهارشنبه 11 خرداد 1390
فاز اول مستندنگاري و ثبت آثار موزه صنايع دستي مجموعه سعدآباد که همزمان با راه اندازي اين موزه در خرداد ماه سال جاري مصادف با "روز جهاني صنايع دستي" به مرحله اجرا درآمده بود، پايان پذيرفت.
به گزارش بنا (bena) به نقل از روابط عمومي مجموعه فرهنگي تاريخي سعدآباد؛ مريم فدايي با اعلام اين خبر گفت: در راستاي مستندنگاري و ثبت آثار موزه صنايع دستي و به منظور حفظ و احياي اشياء موجود در موزه و مخزن،50 درصد از آثار و اشياي اين موزه تصوير برداري شد.
وي ادامه داد: مجموعه محصولات صنايع دستي در بخش هاي فلز، شيشه، سفال و سراميک، دوختها، بافت، چوب و ...، تفکيک و فهرست برداري آن براي تنظيم مجلدهاي تخصصي و آموزشي فرهنگي موزه صنايع دستي در 1400 رديف و 6 جلد با عنوان "شناسنامه هنري و تخصصي" به پايان رسيد تا بدين منظور در فاز دوم آن براي استفاده کارشناسان، محققين و دانشجويان رشته هنر و صنايع دستي که تمايل به فعاليت هاي فرهنگي و هنري و تحقيقاتي دارند قابليت بهره برداري را به دست آورد.
مسئول موزه صنايع دستي سعدآباد افزود: کليه شناسنامه هاي فوق در 3 بخش شامل بخش دوره قاجار و اوايل پهلوي و نيز دو بخش دوره پهلوي اول و دوم و همچنين دوره پس از انقلاب از سالهاي 1300 تا 1381 را در بر مي گيرد.
اين کارشناس مسئول ضمن توضيح در خصوص شناسنامه آثار اظهار داشت: اين شناسنامه ها شامل توضيحات مفصلي پيرامون نام اثر، نام سازنده و طراح اثر، جنس آثار به تفکيک طبقه بندي توليدات صنايع دستي در زير گروه 255 رشته و زير رشته، سال ساخت، شرح احوال سازنده و هنرمند، نوع طرح و نقش، سابقه تاريخي و باستان شناسي طرح و نقش اثر، منابع و مراجع تحقيقاتي اثر و ... و بسياري از توضيحات کارشناس فني و هنري اشياء است.
وي در پايان اضافه کرد: اين نوع شناسنامه تحقيقاتي يکي از منابع مطالعاتي مناسب در تدوين و معرفي اشياء و آثار هنري موزه اي است که به جهت بررسي و شناخت صنايع دستي دوره پهلوي، بخش تاريخ فرهنگي و هنري تاريخ معاصر ايران در خلال سال هاي 42 تا پس از انقلاب اسلامي قابليت پژوهش داشته و درآينده در دسترس دانش پژوهان و محققين دانشگاهي قرار خواهد گرفت.