الحاق نخستین پرنده اطفای حریق بومی کشور به ناوگان ایمنی منطقه آزاد قشم

لینک کوتاه: freena.ir/detail/70186
ساعت 12:49 يکشنبه 11 آذر 1403
نخستین پرنده اطفای حریق بومی کشور با تکیه بر تلاش متخصصان داخلی به منظور ارتقای زیرساخت‌ها و تجهیزات منطقه آزاد قشم به ناوگان ایمنی جزیره الحاق و نام قشم به عنوان نخستین شهر مجهز به پهپاد آتش نشان بومی ثبت شد.

به گزارش فرینا، عادل پیغامی رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان در آیین الحاق این پهپاد بیان داشت: در جزیره کاستی ها و غفلت های زیادی در حوزه آتش نشانی صورت گرفته است که باید آنها را جبران کنیم.

وی ادامه داد: در یک سال نیم گذشته جهش زیادی در حوزه بودجه ایمنی انجام شده به صورتی که بودجه این بخش در سال 1401 تنها 900 میلیون تومان بود و این عدد در سال 1402 به 52 میلیارد تومان رسید و امسال بیش از 240 میلیارد تومان اعتبار برای این حوزه در نظر گرفته شده است.

به گفته پیغامی، متاسفانه در اکثر ساختمان های جزیره به مقوله ایمنی توجه نشده و بیشتر بازارها و مجتمع های تجاری جزیره پروانه پایان کار ندارند و پیش از این برای همه این ساختمان ها هشدار و ابلاغ صادر شده بود و هم اکنون نیز با همکاری دستگاه قضا اخطاریه های مجدد صادر می شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: در احصای مشکلات حوزه ایمنی جزیره دسترسی به ساختمان های بلندمرتبه در صورت وقوع حریق به یک نقطه ضعف بزرگ تبدیل شده بود که خوشبختانه امروز با الحاق این پرنده بومی این چالش برطرف شد.

وی تاکید کرد: پیش از این نیز نخستین شناور تندرو آتش نشان (آتشخوار) مزین به نام شهید خلیل عجم با تکیه بر توانمندی مهندسان و نیروهای متخصص بومی به ناوگان ایمنی منطقه آزاد قشم الحاق شده بود و امیدواریم با نوآوری و همت جوانان ایرانی بخش از مشکلات ایمنی جزیره برطرف شده باشد.

بنابراین گزارش، این «پرنده هدایت پذیر از راه دور» نوعی پهپاد مولتی روتور کابلی و یک محصول دانش بنیان ایرانی فناورانه و نوآورانه است که با الحاق آن به ناوگان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی قشم این اداره پیشگام استفاده از این فناوری جدید در این جزیره شده است.

از دیگر ویژگی‌های این پرنده و نخستین پهپاد اطفای آتش بومی کشور می‌توان به دارا بودن ژنراتور 20 کاوا (15 کیلو وات) سوختی سایلنت برای تامین انرژی زمینی سیستم وینچ و کابلینگ با قابلیت تنظیم خودکار ارتفاع و سرعت بالای این وسیله در رسیدن به محل آتش سوزی و انعطاف پذیری مناسب آن اشاره کرد.

این پرنده هدایت پذیر از راه دور می‌تواند تا ارتفاع عملیاتی 100 متر پرواز کند و با توجه به اینکه از پایین به سیستم برقی متصل است محدودیتی در زمان پروازی ندارد و می‌تواند ساعت‌ها عملیات خاموش کردن آتش را انجام دهد.

شیوه کار این پهپاد آتش‌نشان به این صورت است که آب و فوم مخازنی که روی زمین قرار دارند را توسط شلنگ و نازل خروجی به سمت هسته آتش هدایت می‌کند.

از دیگر مزیت‌های این پهپاد آتش نشان مجهز بودن آن به پایدار کننده ناوبری RTK با دقت پرواز 10 سانتی متر، قابلیت نصب انواع دوربین‌های شناسایی و حرارتی و فرود خودکار در صورت شرایط اضطراری بر روی آن، مجهز بودن به UPS برای شرایط قطع جریان برق و فرود اضطراری و پاشیدن آب تا فشار 10 بار و دبی خروجی 200 لیتر بر دقیقه است.

گالری تصاویر

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري