به همت سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس سه پروژه کنترل سیلاب با اعتباری بالغ بر 550 میلیارد تومان در شهرستان کنگان به بهره برداری رسید.
به گزارش فرینا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در حاشیه افتتاح این پروژه ها با تبریک هفته بسیج گفت: امروز به مناسبت هفته بسیج سه پروژه بزرگ کنترل سیلاب به ارزش 550 میلیارد تومان اعتبار افتتاح شد.
سخاوت اسدی با اشاره به شرایط جغرافیایی و توپوگرافی منطقه اظهار داشت: این سدها و کانالها با هدایت سیلابها از تاسیسات پایین دستی حفاظت و صیانت می کنند.
اسدی به مطالعات صورت گرفته برای مهار سیلابهایی که در گذشته روی میداد اشاره کرد و گفت: این پروژه ها با هدایت سیلابها به سمت دریا از تاسیسات پالایشگاههای فاز 14، 24ـ22 و فاز 13 حفاظت می کنند.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به اهمیت استراتژیک این پروژهها اشاره کرد و گفت: پروژههای افتتاح شده تاثیر مهمی در امنیت و پایداری تولید در منطقه و همچنین ایمنی پالایشگاهها خواهند داشت.
وی حجم آبگیری دو سد را مجموعا یک میلیون و 200 هزار متر مکعب عنوان کرد.
سرپرست نظارت بر پروژههای منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیز گفت: سد D9 که امروز به صورت نمادین افتتاح شده است احداث آن در سال 99 آغاز شده بود.
سید مصطفی حسینی با بیان این که این سد در مردادماه گذشته اتمام و به بهره برداری رسیده است، هزینه اجرای این پروژه را 170 میلیارد تومان عنوان کرد.
حسینی اظهار داشت: سد D5 در بالادست فاز 22 الی 24 و سد D9 از فاز 14 و دو تاسیسات پایین دستی آن محافظت می کنند.
وی ارتفاع سد D9 را 29 متر و طول کانال آن را یک هزار و 200 متر عنوان کرد: با کنترل سیلاب، آب های خروجی را به سمت دریا هدایت میکند.
سرپرست نظارت بر پروژههای منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس همچنین طول تاج این سد را حدود 300 متر دانست و گفت: این سد یکی از بزرگ ترین سدهای خاکی در منطقه کنگان بوده که به دست مهندسین معاونت فنی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس احداث شده است.
معاون فنی و زیربنایی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیز گفت: با احداث سد D9 و D5 تقریبا سامانه کنترل و مهار سیلاب در پارس دو رو به اتمام است.
محسن شکیبایی افزود: تنها پروژهای که هم اکنون باقی مانده است، سد هنویس بوده که با 30 درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجراست.
وی با بیان این که با احداث آن کنترل سیلاب کل منطقه تنبک و اختر تکمیل می شود، ابراز داشت: در چند سال گذشته علی رغم بارش باران های سیل آسا اما خوشبختانه هیچ یک از تاسیسات نفتی و شهرهای پایین دست این سامانه آسیب ندیده که نشان می دهد سیستم کنترل سیلاب نقش خود را به درستی ایفا کرده و مانع خسارت به صنایع پایین دست شده است.
شکیبایی، اعتبار سد هنویس را 150 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این سد در 18 ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.