بعد از طی مذاکرات متعدد ماههای اخیر که با همکاری اتاق بازرگانی ایران و روسیه در دستور کار این سازمان قرار گرفت، با سازمان فدرال کسب و کارهای خرد و متوسط روسیه تفاهم نامه همکاری به امضای اکبر نیازی و آرتم کولوتوف منعقد کرد.
به گزارش فرینا، در جریان این نشست سرپرست سازمان منطقه آزاد انزلی با بیان ظرفیتها مناطق آزاد ایران در حوزههای مختلف، به تشریح توانمندیهای منطقه متبوع خود پرداخته و اظهار داشت: ایران و روسیه دو کشور بزرگی مهمی هستند که ظرفیتهای موجود را در قالب یک عزم جدی و همافزایی مستمر می توانند گسترش دهند.
اکبر نیازی با اشاره به اینکه با توجه به دارا بودن چهار مبنای لجستیک و سابقه طولانی روابط دو کشور، منطقه آزاد انزلی دروازه بزرگ روسیه برای ارتباط با کشورهای دیگر است، اضافه کرد: با اتصال شبکه ریلی به منطقه آزاد انزلی، شاهد تکمیل زیرساخت های فعال سازی کریدور شمال جنوب خواهیم بود و در عین حال زمینه های همکاری روسیه و اتحادیه اقتصادی اوراسیا با کشورهای حاشیه خلیج فارس به دلیل وصل شدن دریای کاسپین و دریاهای جنوبی ایران فرآهم می شود.
رییس سازمان فدرال کسب و کارهای خرد و متوسط روسیه در این نشست با تصریح براینکه بسیار تحت تأثیر اتفاقات، توانمندی های ایران در سفر اخیر خود به کشورتان قرار گرفتم، موضوعی که در فیلم و گزارش عرضه توانمندی های منطقه آزاد انزلی در زمینه های مختلف نیز مشهود است.
آرتم کولوتوف به تحلیل خود از ناعدلانه بودن اظهار نظر و تبلیغات علیه ایران پرداخته و با اشاره به توانمندی و ظرفیت های بسیار خوب در زمینه همکاری های صنعتی و اقتصادی گفت: ایران یکی از اصلی ترین کشورهایی است که می توانیم و باید روابط خود را با آن توسعه دهیم
وی، از تشکیل دو کارگروه همکاری مشترک با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و معاون علمی رییس جمهور ایران، خبر داد و خواستار اجرای همین الگو از همکاری در مسیرمعرفی، جذب و حمایت از کارآفرینان مناطق آزاد تجاری صنعتی ایران شد.
نائب رییس اتاق بازرگانی ایران تحلیلی از توانمندیها، فرصتها و مزیتهای منطقه آزاد انزلی در جهت توسعه روابط دو و چندجانبه ارائه داد و گفت: منطقه آزاد انزلی یکی از مهمترین مراکز سرمایهگذاری و سرمایه پذیری ایران بوده که قادر است نقش محوری در مراودات خارجی روسیه ایفا نماید.
روشن علی یکتا با اشاره به کیفیت نیروی انسانی بالای ایران، حمایت از ظرفیت های سرمایه گذاری در بخش توریستی ایران در مسیر توسعه همکاری های دو کشور را حائز اهمیت ارزیابی کرد و گفت: همکاری مشترک در شهرک های صنعتی مناطق آزاد ایران، سالی دو تا سه بار جلسات کاری، جهت معرفی ظرفیت های دو طرف توافقنامه در کشورهای یکدیگر و همچنین برگزاری نشست کاری بعدی در منطقه آزاد انزلی می تواند مسیر عملیاتی خوبی برای گسترش همکاری ها باشد.
گفتنی است تفاهمنامه مزبور در 4 ماده و 10 بند به مدت سه سال با قابلیت تمدید منعد شده که مهمترین محورهای آن را می توان همکاری در مسیر گسترش مبادلات اقتصادی، تجاری، صنعتی، ترانزیت، گردشگری، حمل و نقل کالا؛ اعلام حمایت از سرمایه گذاران و فعالین اقتصادی دو طرف واعمال مزایای قانونی برای متقاضیان طرف مقابل؛ تلاش به منظور معرفی ظرفیت ها و توانمندی های فعالین اقتصادی دو کشور از طریق برقراری دیدارهای کاری و مبادله هیأت های تجاری؛ اعلام کرد.
از سوی دیگر بررسی و رفع مشکلات فعالین اقتصادی و تسهیل و تسریع در روادیدهای تجاری؛ فعالیت شعبات بانک روسیه و شرکتهای بیمهای؛ همکاری در برگزاری نمایشگاه، مبادله اطلاعات؛ تهاتر کالا و ارائه زمین به سرمایهگذاران روسیه جهت بستهبندی محصولات کشاورزی به منظور صادرات به کشورهای عربی از دیگر مفاد مورد توافق دو طرف است.
گالری تصاویر