مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم:

در صورت واگذاری وظایف و اختیارات آبفا، آماده حل مشکل تنش آبی در جزیره هستیم

لینک کوتاه: freena.ir/detail/67277
ساعت 07:46 دوشنبه 9 مرداد 1402
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: هم اکنون براساس قانون، تامین آب دوسوم جزیره بر عهده آبفای هرمزگان قرار دارد و در صورت واگذاری وظایف و حدود اختیارات این نهاد به سازمان منطقه آزاد، آماده حل مشکل تنش آبی در جزیره هستیم.

به گزارش فرینا، عادل پیغامی در نشست هم اندیشی رفع موانع تامین و توزیع آب شرب در جزیره قشم بیان داشت: هرگونه فعالیت اقتصادی، صادرات و سرمایه گذاری منوط به وجود زیرساخت است و آب، برق و جاده از مهمترین زیرساخت ها هستند، اما در این موضوع به دلیل کم کاری دستگاه های اجرایی به ویژه در دولت های قبلی کارنامه مطلوبی وجود ندارد.
پیغامی ادامه داد: در جزیره قشم 170 هزار نفر در 63 روستا و 6 شهر بزرگ زندگی می کنند که مسئله توسعه زیرساخت ها از جمله تامین آب را به یک مسئله جدی تبدیل کرده است.
وی افزود: طبق قانون مساحت منطقه آزاد قشم شامل یک سوم جزیره می شود و در این یک سوم طبق قانون اختیارات لازم را برای حل مشکل آب داریم اما حل مشکل دوسوم مابقی جزیره در حوزه وظایف و اختیارات ابفای استان قرار دارد و اصلاحات قانونی برای حل تنش آبی در قشم باید در دستور کار قرار گیرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: اگر به هردلیلی همچون کمبود بودجه یا وجود مشکلات حادتر در سایر نقاط استان، آبفای هرمزگان نمی تواند آب قشم را تامین کند، سازمان منطقه آزاد قشم اعلام آمادگی تامین آب جزیره در صورت واگذاری اختیارات و وظایف را اعلام می دارد.
پیغامی ادامه داد: برای اینکه آبرسانی به روستاهای قشم به 10 روزی یکبار برسد به 560 میلیارد اعتبار تا پایان سال نیاز است که اگر مشخص شود این وظایف بر عهده سازمان است، فکری به حال تامین اعتبار آن خواهد کرد.
وی با اشاره به کم کاری های انجام شده در حق مردم قشم، اضافه کرد: کم کاری های زیادی در تامین زیرساخت های قشم انجام شده و دولت های قبلی سرانه و اعتبارات ملی مردم قشم را پرداخت نکرده اند و در این دولت سعی می کنیم این معضل را حل کنیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، خرید تضمینی آب از نیروگاه های قشم را یکی از مهمترین راهکارهای برون رفت از تنش ابی برشمرد و افزود: نیروگاه غدیر در جزیره قشم ظرفیت تولید 30 هزارمتر مکعب آب دارد که هم اکنون 8 هزارمترمکعب از آن تولید می شود و نیروگاه قشم مولد نیز آمادگی تولید 14 هزار مترمکعب را دارد و در صورت انجام خرید تضمینی می توان این آب را به سرعت به شبکه آبرسانی جزیره تزریق کرد.
پیغامی ادامه داد: به دلیلی وجود فرآیند اداری پیچیده آبفا تاکنون موفق به خرید تضمینی آب از نیروگاه ها نشده که در صورت واگذاری اختیارات به سازمان خرید تضمینی آب را براساس مدل اقتصادی انجام خواهیم داد.
وی همچنین در خصوص انتقال آب از نیروگاه مپنا به درگهان گفت: برای انتقال اب از نیروگاه به درگهان به خط لوله 16 کیلومتری با اعتبار 120 میلیارد تومان نیاز است که طبق تفاهم‌نامه سه جانبه مقرر شده هزینه لوله کشی را به صورت مشترک استانداری، سازمان منطقه آزاد قشم و نیروگاه بپردازند و هم اکنون سازمان حتی بیش از سهم خود هزینه کرده و یک سوم سهم سازمان در حال اتمام است اما مسئولین آبفا و استانداری تاکنون این مبلغ را تخصیص نداده اند و چون قرارداد خرید آب با نیروگاه ها نیز منعقد نکرده اند موجب شده تا نیروگاه هم سهم خود را پرداخت نکند.
وی همچنین در خصوص زمین های آب شیرینکن های سلخ و تورگان گفت: هردوی این زمین ها سال 1400 تحویل داده شده و مشکل زمین نداریم، سرمایه گذار اب شیرینکن تورگان کار را به کندی پیش می برد و سرمایه گذار اب شیرینکن سلخ نیز قرارداد را فسخ کرده و مجدد به دنبال احیای قرار داد است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: ما در سازمان منطقه آزاد قشم در ازای واگذاری زمین به نهاد بازرسی پاسخگو نخواهیم بود و این کار را به سرعت انجام می دهیم هرچند بابت بخش هایی که خارج از چارچوب وظایفمان می باشد نیز وارد عمل شده ایم و در حال پرداخت هزینه تامین و توزیع آب هستیم.
پیغامی در پایان تصریح کرد: هدف از برگزاری این جلسه، بیان بی واسطه مشکلات با مردم و دریافت راهکار و اندیشه از خرد جمعی مردم است تا پس از دست یافتن به یک راهکار درست دستگاه های ملی نیز برای حل مشکل قشم بسیج شوند و امیدواریم ابفای استان در تصمیم سازی در وزارت نیرو به نفع جزیره قشم کمک کند.

آخرین اخبار

از تبدیل وضعیت ایثارگران تا رشد 300 درصدی پروژه‌های زیرساختی «اروند»
راه‌اندازی اینترنت رایگان نسل 6 در کیش
وزیر اقتصاد: نهایی شدن كریدر شمال جنوب مورد تاكید ایران است
گردهمایی بهترین های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور در نمایشگاه کیتکس 2024
ندای تفرقه، صدای دشمن است

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو