به مناسبت هفته میراث فرهنگی؛

دومین نشست هم اندیشی «چهره های ماندگار هزاره اخیر خلیج فارس» به میزبانی قشم برگزار شد

لینک کوتاه: freena.ir/detail/66637
ساعت 13:29 يکشنبه 31 ارديبهشت 1402
دومین نشست هم‌اندیشی «چهره‌های ماندگار هزاره اخیر خلیج‌فارس» به مناسبت هفته میراث فرهنگی به میزبانی قشم برگزار شد.

به گزارش فرینا، در این نشست که با حضور محمد محسنی، مدیرکل میراث فرهنگ، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان، ادریس راموز، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم، ایوب زارعی، مدیر میراث فرهنگ،گردشگری و صنایع‌دستی این سازمان و تنی چند از بزرگان حوزه میراث فرهنگی استان هرمزگان و جزیره قشم در این منطقه آزاد برگزار شد، چهار چهره شاخص استان هرمزگان معرفی شدند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در این نشست بر لزوم احیای میراث ناملموس و ناملموس در حوزه سیاست‌گذاری تأکید کرد و گفت: در معاونت فرهنگی منطقه آزاد قشم سعی داریم با توجه به این وجه انضمامی، بحث میراث ملموس و ناملموس را از چارچوب تاریخی خارج کرده و در فرآیند توسعه وارد کنیم.

به گفته ادریس راموز، آنچه در برند قشم و تصویر ذهنی مردم جزیره ایجاد می‌شود باید مبتنی بر تاریخ باشد تا با برانگیخته سازی حس هم ذات پنداری، بتوانند هویت قشم را در لایه‌های ملی و فراملی تعریف کرده و کنش‌های اجتماعی آن‌ها را متأثر سازد.

مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سازمان منطقه آزاد قشم نیز در ای جلسه بر لزوم پرداختن به منظر فرهنگی شهری تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: تنها در قشم بیش از 400 محوطه تاریخی و فرهنگی وجود دارد که هنوز موردتوجه قرار نگرفته به این دلیل که اولویت ما حفظ ثروت‌های فرهنگی نبوده است.

 ایوب زارعی، از تأکید مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم بر توسعه سیما و منظر شهری تاریخی خبر داد و گفت: با راه‌اندازی کمیته سیما و منظر، صیانت و پاسداشت از میراث ملموس و در کنار آن میراث ناملموس قشم وارد مرحله جدیدی خواهد شد.

مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: این ژنوم در کل حاشیه خلیج‌فارس وجود دارد و لازم است بااتصال و یکپارچگی و توسعه دیپلماسی شهری و خواهرخواندگی بین شهرها، آن را تقویت کرد.

گفتنی است، در دومین نشست هم‌اندیشی «چهره‌های ماندگار هزاره اخیر خلیج‌فارس» زندگینامه چهار چهره شاخص استان هرمزگان در سده‌های اخیر؛ سدیدالسلطنه کبابی بندرعباسی در حوزه تاریخ‌نگاری، شهاب‌الدین احمد ابن ماجد سعدی کنگی در  حوزه دریانوردی، حکیم خواجه شمس‌الدین محمد کیشی در حوزه علم و فرهنگ و خواجه کمال‌الدین عطار(عطا) در حوزه حکمرانی مورد تحلیل قرار گرفت.

آخرین اخبار

از تبدیل وضعیت ایثارگران تا رشد 300 درصدی پروژه‌های زیرساختی «اروند»
راه‌اندازی اینترنت رایگان نسل 6 در کیش
وزیر اقتصاد: نهایی شدن كریدر شمال جنوب مورد تاكید ایران است
گردهمایی بهترین های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور در نمایشگاه کیتکس 2024
ندای تفرقه، صدای دشمن است

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو