لزوم رویکرد جزیره ای و غیر جزیره ای در مناطق آزاد کشور

لینک کوتاه: freena.ir/detail/65740
ساعت 08:31 يکشنبه 30 بهمن 1401
معاون نظارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی گفت: در حوزه مناطق آزاد نیاز به نگاه جزیره ای و غیر جزیره ای است تا یک ماهیت خاص را به عنوان جزیره بپذیریم و نسبت به حل مشکلات اقدام کنیم.

به گزارش فرینا، ابوذر سروش، در سمینار یک روزه الزامات توسعه مناطق آزاد در برنامه هفتم توسعه کشور، بر لزوم اهمیت تفکیک میان سرزمین اصلی و مناطق آزاد کشور در راستای حل مشکلات تاکید کرد.

سروش بر ضرورت شناسایی سند راهبردی و برنامه کلان هر منطقه اشاره داشت و گفت: با توجه به این که تعداد مناطق ویژه با ادله متعدد افزایش یافته است از این رو باید برای هر منطقه یک ماموریت مشخصی تعریف شود.

وی در ادامه بر نقش ارزشمند چنین نشست هایی با موضوعات مهم به ویژه راه اندازی بانک آفشور تاکید کرد و اظهار داشت: با برگزاری مرتب این جلسات می توانیم برای راه اندازی بانک آفشور با همکاری نهادهای موثر مانند بانک مرکزی، سازمان بورس و بیمه مرکزی کارگروه هایی برای پیگیری این مهم تشکیل داد.

به گفته معاون نظارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی، در حال حاضر این موضوعات به طور کامل جزیره ای بوده و در بانک مرکزی و یا میان فعالان اقتصادی تصمیماتی گرفته می شود که ساز و کار یکپارچه برای به اشتراک گذاشتن آرا در این زمینه وجود ندارد.

سروش، در رابطه با تاسیس بانک فراساحلی و ارائه خدمات ویژه آن با نظارتی متفاوت تر از بانک عادی، افزود: در این حوزه باید نگاه غیر جزیره ای داشته باشیم و همه در ارتباط با مفهوم منطقه آزاد به صورت فراگیرنده و بانکداری فراساحلی نیز به صورت ویژه توجه شود.

وی با بیان این که بانکداری فراساحلی بانکداری کاملا ارزی است و دیپلماسی فعال اقتصادی در این خصوص از اهمیت ویژه برخوردار است، گفت: بانک های آفشور با پول ملی فعالیت نمی کند بلکه از گردش های مالی بالایی برای کمک به تامین مالی و توسعه منطقه آزادی که مبنای تشکیل این موضوع هستند، برخوردارند.

معاون نظارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی در ادامه تصریح کرد: در تمام دنیا مهمترین موضوع بانک های فراساحلی؛ محرمانه بودن اطلاعات با آگاهی نهاد ناظر آن منطقه است تا افراد بتوانند سرمایه خود را به این بانک ها بسپارند.

سروش با بیان این که ابزارهای مالی مختلفی از جمله گواهی سپرده سرمایه گذاری برای پروژه ای خاص با نرخ متفاوت وجود دارد که بانک ها می توانند از آن استفاده کنند، افزود: مردم می توانند با سپرده گذاری در آن شریک و مستقیم وارد پروژه سودآور شوند که این مهم سبب ایجاد ارزش افزوده بسیاری می شود.

وی، بیان داشت: در برخی از نوآوری های مالی می توانیم به شرط همکاری مشترک از ظرفیت مناطق آزاد استفاده کنیم به عنوان مثال می توان به رمز ارزها اشاره کرد که در بانک مرکزی نیز با عمده این ها مساله داریم ولی در یک چارچوب مشخص اگر مناطق آزاد هم کمک کنند می توان این ابزار را تا حدی به صورت آزمایشی در این مناطق استفاده کرد.

معاون نظارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی خاطر نشان کرد: موضوع شرکت آب و برق کیش در شبکه بانکی به یک مشکل تبدیل شده است و بانک مرکزی به عنوان بانک متولی آمادگی دارد که این مشکل را با کمک منطقه آزاد حل کند.

آخرین اخبار

از تبدیل وضعیت ایثارگران تا رشد 300 درصدی پروژه‌های زیرساختی «اروند»
راه‌اندازی اینترنت رایگان نسل 6 در کیش
وزیر اقتصاد: نهایی شدن كریدر شمال جنوب مورد تاكید ایران است
گردهمایی بهترین های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور در نمایشگاه کیتکس 2024
ندای تفرقه، صدای دشمن است

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو