پیشرفت اقتصادی بدون اعتلای فرهنگی مورد قبول ما نیست/ مناطق آزاد جدید را به سرعت عملیاتی می‌کنیم

لینک کوتاه: freena.ir/detail/65456
ساعت 19:30 يکشنبه 29 آبان 1401
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: ممکن است با ایجاد منطقه آزاد جدید مخالف باشیم، اما وقتی قانون‌گذار مصوب کرده است، همه ملزم به تمکین از قانون هستیم. با همکاری و تعامل، مناطق آزاد جدید را به سرعت عملیاتی خواهیم کرد.

به گزارش فرینا، حجت‌الله عبدالملکی، در نشست با فعالان فرهنگی منطقه آزاد اروند که در مسجد جامع خرمشهر برگزار شد، خطاب به فعالان فرهنگی منطقه، ضمن تشریح سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری (مدظله) در سال 92 تبیین شده است، افزود: الگوی اقتصاد ما، اقتصاد مقاومتی‌ست که دارای دو رکن اساسی فرهنگ جهادی و تقویت تولید ملی می‌شود و این دو قطب، مستلزم برنامه ریزی فرهنگی و اقتصادی است.

عبدالملکی، انتقال فناوری های پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات کالا و خدمات، تامین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج و مهمترین آن رفاه مناسب ساکنان را از جمله سیاست های کلی اقتصادی مقاومتی در این مناطق دانست و گفت:  در مدت حضور در دبیرخانه شورایعالی، دو مقوله فرهنگ و اقتصاد را در اولویت‌ قرار دادیم و بر همین اساس، در سفر به منطقه آزاد چابهار و اروند، نشست با فعالین این حوزه در دستور کار قرار گرفت که هم دغدغه‌ها شنیده شود و هم راهکارها در راستای بهبود عملکرد ذیل اقتصاد مقاومتی استماع شود.

وی در ادامه نشست با فعالان فرهنگی منطقه آزاد اروند را موثر دانست و تصریح کرد: از فعالان فرهنگی منطقه میخواهم که در همه موضوعات خود را درگیر کنند چرا که فرهنگ در بطن تمامی فعالیت های فردی و اجتماعی انسان است، گرچه مشکل اقتصاد است، اما پیشرفت اقتصاد منوط به اعتلای فرهنگ است.

مشاور رئیس جمهور با تأکید بر تلاش برای پیشبرد مناطق آزاد به تراز مورد نظر سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، افزود: تقریباً همه بزرگان نظام، نسبت به گذشته مناطق آزاد انتقاد دارند، اما این نافی کارکرد این مناطق نیست، مناطق آزاد ادبیاتی در اقتصاد مقاومتی دارد و معنی این منطقه آزاد، لیبرالیسم اقتصادی نیست.

عبدالملکی با اشاره به اظهارنظرهای گذشته خود در خصوص توسعه کمی مناطق آزاد، اظهار داشت:  در چند سال گذشته با اینکه کمیت مناطق آزاد رشد کند مخالف بودم، چرا که افقی که انتظار می‌رفت هنوز در این مناطق محقق نشد، اگر ما توانستیم منطقه‌ای مثل اروند را عاری از هر گونه بیکاری کنیم، آنوقت می‌توانیم در خصوص ایجاد یک منطقه آزاد جدید تصمیم گیری کنیم.

وی، با تأکید بر اینکه بحث کارشناسی و اجرا و تمکین به قانون دو بحث متفاوت است و در مقوله اجرا، فصل‌الخطاب قانون است، گفت: ممکن است ما بحث‌های کارشناسی در این خصوص داشته باشیم و با ایجاد منطقه جدید مخالف بوده باشیم، اما وقتی قانون‌گذار مصوب کرده است که منطقه آزاد جدید باید ایجاد شود، همه ما باید از آن تمکین کنیم و مناطق آزاد جدید را به سرعت عملیاتی خواهیم کرد اما مبتنی بر ادبیات اقتصاد مقاومتی پایه‌های آن را صحیح پی‌ریزی کنیم تا قطب رفاه، پیشرفت، جذب سرمایه خارجی و صادرات شود.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی در پایان خاطرنشان کرد: پیشرفت اقتصادی که به همراه خود ارتقای فرهنگی نداشته باشد، مورد قبل ما نیست و اگر در حیطه های مختلف رشد اقتصادی دست یابیم اما در فرهنگ و مسائل اجتماعی مشمول اعتلاء نشویم، برای ما قابل قبول نخواهد بود.

در این نشست، فعالان فرهنگی و نمایندگان اقشار جامعه هنری، دانشجویان، دانش‌آموزان، طلاب، جوانان و … به بیان دغدغه‌های خود و ارائه راهکار پرداختند.

 «حجت الله عبدالملکی»، مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، امروز یکشنبه (29 آبان ماه) به منظور بازدید از ظرفیت های اقتصادی و گردشگری منطقه آزاد اروند به این منطقه سفر کرد.

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري