رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه امروز با دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی آخرین وضعیت مناطق آزاد موجود و اطلاع از برنامه زمانبندی مناطق آزاد جدید بررسی شد.
به گزارش فرینا به نقل از خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، محمدرضا پورابراهیمی پس از برگزاری نشستی با سعید محمد دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی در جمع خبرنگاران، گفت: امروز نشست مشترک کمیسیون با جناب آقای دکتر محمد با هدف بررسی آخرین وضعیت مناطق آزاد موجود و اطلاع از برنامه زمانبندی مناطق آزاد جدید برگزار شد البته سایر مباحث نیز در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.
پورابراهیمی درباره مناطق آزاد جدید، افزود: آسیبشناسی که در چند دهه اخیر انجام شده است توسط کمیسیون اقتصادی در زمان تدوین «قانون تشکیل مناطق آزاد جدید» مورد توجه قرار گرفت، در واقع ما آنچه را که بهعنوان مشکلات و مسائل مناطق آزاد در سالهای اخیر مشاهده کردهایم به ضرورتهای که دولت باید آنها را رعایت کند تبدیل کرده تا دیگر با این چالشها رو به رو نباشیم.
وی ادامه داد: مزیتهای مرتبط را نیز مدنظر قرار داده و لحاظ کردهایم به عنوان مثال معافیتهای مالیاتی در دو بخش «مالیات بر عملکرد» و «مالیات بر ارزش افزوده» مدنظر قرار گرفتهاند و در قانون اخیر مالیات بر ارزش افزوده بر این مهم تاکید شده مثلا مناطقی که محصور هستند، گمرکات در آن مستقر شدهاند و امکان نظارت دولت بر آنها وجود دارد مشمول مالیات بر ارزشافزوده نخواهند شد لذا جنس فعالیت همان توسعه فعالیت در مناطق آزاد به مفهوم قوانین مناطق آزاد است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: طبیعتا اگر مکانی با وجود داشتن نام منطقه آزاد اما کارکرد مناطق آزاد را نداشته باشد به دلیل مواردی که در فوق گفتم امکان اجرای مفاد معافیتها را در آن نیست لذا همزمان با حل مشکلات و آسیبهای ـ که در مناطق آزاد کشور طی سالهای اخیر داشتیم ـ معافیتهای مرتبط با این بخش را نیز به طور کامل و جامع مدنظر قرار دادیم.
پورابراهیمی با بیان اینکه طبیعتا در ارتباط با این موضوع، مزیتهای سرمایهگذاری وجود دارد، مطرح کرد: به همین دلیل پیشبینی میشود به واسطه ظرفیتهای که به وجود میآیند حجم عظیمی از سرمایهگذاری در کشور فعال شود.
وی توضیح داد: اگر دقت کنید بخش عمدهای از مناطق جدیدی که در مجلس تصویب و ابلاغ شدند اساسا مناطقی هستند که ظرفیتهای صادراتی ما را تشویق میکنند لذا بخش عمدهای از این مناطق به جایگاه صادراتی کشور تبدیل و پیشبینی میشود به دلیل ویژگیهای مناطق آزاد و معافیتها مورد استقبال سرمایهگذاری مشترک با کشورهای اطراف قرار گیرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: یکی از توافقات ما این بود که بتوانیم براساس یک جدول زمانبندی، شاهد فعالیت مناطق آزاد جدید کشور با اصلاح و رفع نواقص در دیگر مناطق باشیم.