مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس؛

پیش‌بینی دستیابی به اشتغال 23 هزار نفری در افق 1404

لینک کوتاه: freena.ir/detail/64384
ساعت 13:20 سه شنبه 17 خرداد 1401
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، از پیش‌بینی دستیابی به اشتغال 23 هزار نفری در افق 1404 در این منطقه ویژه اقتصادی خبر داد.

به گزارش فرینا به نقل از پایگاه خبری معدن نامه، حسن خلج طهرانی، ایجاد زیرساخت‌های مناسب را سبب جذب سرمایه‌گذار جدید و افزایش تمایل سرمایه‌گذاران فعلی برای انجام طرح‌های توسعه‌ای می داند به طوریکه عاملی برای کاهش نرخ بیکاری در استان خواهد شد.
خلج طهرانی با اشاره به میزان اشتغالزایی به سبب طرح های اجرا شده در منطقه عنوان کرد: در سال 1400 به میزان 1500 نفر اشتغالزایی در منطقه ويژه خلیج فارس داشتیم و به طور کلی در حال حاضر 13 هزار نفر در منطقه ویژه مشغول فعالیت هستند. پیش‌بینی ما این است که براساس اهداف افق 1404 این رقم اشتغال به 23 هزار نفر برسد. با توجه به 44 پروژه فعال در منطقه ویژه و مزیت‌های آن و همچنین میزان سرمایه‌گذاری‌های جذب شده، این هدف قابل دستیابی خواهد بود.

منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، موظف به نقشی پررنگ‌تر در توسعه اقتصادی

وی افزود: منطقه ویژه خلیج فارس با احداث زیرساخت‌های جدید به دنبال جذب سرمایه‌گذار و ایفای نقشی پررنگ‌تر در توسعه اقتصادی کشور به ویژه با تولید 10 میلیون تن فولاد خواهد بود.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس، به اقدامات منطقه در سال 1400 اشاره کرد و گفت: با اجرای برنامه های توسعه ای و تامین زیرساخت ها در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، تعداد قراردادهای سرمایه گذاری در این منطقه طی سال 1400 به 24 قرارداد به ارزش 1.2 میلیارد دلار رسید. سال 99  به تعداد 9 طرح به ارزش 3.4 میلیارد دلار منعقد شد که سهم بالایی از ارزش قراردادها به طرح 10 میلیون تن فولاد اختصاص داشت. تخصیص 3500 میلیارد تومان تأمین اعتبار از دیگر دستاوردهای منطقه ويژه خلیج فارس در سال 1400 بوده است بعلاوه اینکه امورات جاری زیرساخت ها که وظیفه ذاتی منطقه ويژه خلیج فارس است به صورت مستمر انجام می شود.

خلج طهرانی، در خصوص تأمین برق صنایع خاطرنشان کرد: در بخش تأمین برق صنایع، به شرکت‌هایی که مصرف برق بالایی دارند همانند شرکت‌های فولادی و فلزی، زمین‌هایی با شرط تأسیس نیروگاه‌های کوچک برای تأمین برق خودشان اختصاص داده شده است، این شرکت‌ها می‌توانند برق مازاد خود را به صنایع دیگر بفروشند. با توجه به اینکه در طرح تولید 10 میلیون تن فولاد، تامین برق بر عهده خود شرکتهاست، به فولاد هرمزگان برای تأمین و تولید 500 مگاوات برق، زمین اختصاص داده شده است. فولاد کاوه جنوب کیش نیز طبق تعهدی که به وزارت صمت داده موظف به تولید 1 هزار مگاوات برق است. علیرغم تمام اقدامات شرکتها، منطقه ویژه نیز در جست‌وجوی سرمایه‌گذار برای احداث پایگاه برق برای سایت توسعه است. اتفاقات مثبتی نیز در این زمینه رخ داده و بناست با مشارکت منطقه ویژه و نیز برخی شرکت‌های فولادی در منطقه 2 هزار مگاوات نیروگاه جدید افتتاح شود که البته این طرح در راستای تفاهم شرکت‌های بزرگ فولادی و معدنی با دولت جهت احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه برق خواهد بود.

اقدامات در خصوص احداث زیرساخت‌ها

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با بیان اینکه در خصوص احداث زیرساخت‌های آب و گاز نیز اقدام‌های متعددی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: از جمله این اقدام‌ها می‌توان به طرح انتقال پساب شهر بندرعباس به منطقه ویژه خلیج فارس و طرح‌های ایستگاه‌های 100 هزار و 30 هزار مترمکعبی اشاره نمایم که امیدواریم امسال یک ایستگاه جدید گاز با ظرفیت 50 هزار مترمکعب در روز به ظرفیت‌های موجود اضافه کنیم. ضمن اینکه سال گذشته منطقه ویژه خلیج فارس به خط هفتم سراسری گاز کشور وصل شد و یک انشعاب جدید دریافت کرد.

وی ابراز داشت: برای توسعه طرح گاز، مشاور انتخاب شده و در حال دریافت تأییدیه از اداره گاز است، اگر تأییدیه‌ها را دریافت نماییم اسناد برای پیمانکار آماده است. در این بخش با توجه به این که خط صلح از شمال منطقه عبور کرده و میزان گاز مورد نیاز در سایت قدیمی، ایستگاهی بود که در سال  97 افتتاح شد، الان در این ایستگاه گاز برای تخصیص به شرکت‌های سرمایه‌گذار موجود است و همین‌طور در سایت توسعه نیز ایستگاه‌هایی برای تخصیص گاز وجود دارد و پیش‌بینی می‌شود در آینده مشکلی نداشته باشیم.
خلج طهرانی در ادامه مجموعه اقدامات برای توسعه سایت جدید را مطرح کرد و گفت: به شرکت تأمین و توسعه زیرساخت خلیج‌فارس زمین برای مدیریت پساب بندرعباس اختصاص داده شده و در حال حاضر این شرکت مخازن را نصب کرده و پیشرفت خوبی داشته است. این شرکت توزیع آب را در سایت توسعه به عهده خواهد گرفت و بر اساس برنامه‌های شرکت، آب را به صنایع درب کارخانه تحویل می‌دهد. اگر میزان سرمایه‌گذاری به حدی باشد که این آب جوابگو نباشد پیش‌بینی‌های لازم برای آب‌شیرین‌کن‌های دریا نیز انجام شده است.

نحوه تخصیص 3500 میلیارد تومان در زیرساخت

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس اظهار کرد: ایمیدرو اعتبارات خوبی را جهت توسعه زیرساخت‌های منطقه ویژه خلیج فارس برای جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید اختصاص داده و این اعتبار بتدریج در چهار تا پنج سال آینده هزینه خواهد شد تا بستری مناسب برای ترغیب سرمایه‌گذاران جهت حضور در این منطقه فراهم آورد.

خلج طهرانی ضمن اشاره به نحوه تخصیص 3500 میلیارد تومان تأمین اعتبار برای توسعه زیرساخت‌های منطقه ویژه خلیج‌فارس، گفت: با توجه به مصوبه ایمیدرو بنا شد 3500 میلیارد تومان در این 5 سال بر اساس زمان‌بندی و تقسیم‌بندی اولویت پروژه‌ها به منطقه ویژه داده شود.

وی تاکید کرد: توسعه سایت جدید یکی از مهم‌ترین اولویت‌های منطقه ویژه خواهد بود و در این زمینه نیز به دنبال احداث و تکمیل راه‌های دسترسی به ویژه پل دسترسی سایت قدیم به سایت جدید هستیم تا با اتصال این 2 بخش به یکدیگر، زمان حضور سرمایه‌گذاران در سایت جدید کاهش یابد.

چالش های منطقه ويژه اقتصادی خلیج فارس

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس به چالش های موجود در منطقه پرداخت و گفت: در حال حاضر یکی از چالشهای ما بحث ورود کالا به منطقه ويژه خلیج فارس مستلزم ثبت سفارش است که البته نباید اینطور باشد چراکه مناطق ويژه براساس قوانینی تسهیلگر تعریف شده اند و مستثنی از قوانین سرزمین هستند و یک مزیت منطقه ويژه واردات آسان مواد اولیه، ماشین آلات و تجهیزات به منطقه بود و اقدامات قانونی همچون ثبت سفارش و وارد گمرکی در راستای واردات به سرزمین اصلی وضع شده بود. مورد دیگر مالیات ارزش افزوده است که فعالان منطقه از آن معاف بودند ولی امسال مجدد اجرایی می شود. همچنین عدم تصویب تعرفه های مناطق ويژه از موضوعاتی است که باید ابلاغ گردد تا بتوانیم منابع و مصارف را برنامه ریزی کنیم .

همکاری با دانش بنیان ها

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس در خصوص برنامه منطقه ویژه برای گسترش همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان، بیان کرد: هرچند که تاکنون درخواستی از سمت دانش‌بنیان‌ها برای همکاری ارسال نشده است اما این امکان برای منطقه ویژه وجود دارد از تمهیداتی که در منطقه وجود دارد به شرکت‌های دانش‌بنیان نیز اختصاص داده شود.
خلج طهرانی افزود: منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس از اواخر سال گذشته در زمینه حمایت از طرح‌های دانش‌بنیان و موسسه‌های دانش‌بنیان برنامه‌ریزی کرده است. منطقه ویژه اقتصادی ساختمانی در بندرعباس دارد که بناست با همکاری دانشگاه هرمزگان به ریاست آقای صادقی به‌صورت کنسرسیوم به مرکز دانش‌بنیان و فناوری نوین تبدیل شود. 

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري