به مناسبت هفته گردشگری کتاب «نُگومی» اثر عبدالرضا دشتی زاده رییس اداره میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم طی آیینی با حضور معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری و مدیر محیط زیست این سازمان و جمعی از علاقه مندان مباحث فرهنگی و تاریخی جزیره قشم در محل موزه ژئوپارک جهانی قشم رونمایی و نقد و بررسی شد.
به گزارش فرینا به نقل از خبرگزاری ایرنا، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در این آیین طی سخنانی آثاری مانند کتاب نگومی را برای حفظ و معرفی میراث تاریخی و ناملموس جزیره قشم لازم و ضروری و باعث توانمندی جامعه محلی برای توسعه گردشگری جزیره دانست.
مهدی زارعی تدوین و انتشار محصولات فرهنگی و به ویژه کتابها در حوزه فرهنگ، ادب و هنر را نیز برای معرفی ظرفیتهای این جزیره ضروری خواند و با تقدیر از نویسنده این کتاب، آن را حاصل ساعتها گفت و گو با بومیان و مردم جزیره قشم و اثری ماندگار در حوزه گردشگری، مردم شناسی و حتی زبان شناسی خواند.
براساس این گزارش نویسنده این کتاب نیز در این آیین به تفصیل درباره فرهنگ، آداب و سنن مردم این جزیره سخن گفت و کتاب را حاصل گفت و گو و نشست و برخاست خود با اقشار مختلف این مردم دانست .
عبدالرضا با اشاره به اینکه کتاب نگومی اولین کتاب در حوزه معرفی موزههای این جزیره نیز است به خصوصیات روستاهای این جزیره پرداخت و گفت: هرکدام از روستاهای این جزیره فرهنگ ناشناختهای است که میتوان با بررسی دقیق آن به ابعاد تازهای از تاریخ این سرزمین دست یافت.
به گفته دشتی زاده، ساحل به ساحل و کوه به کوه این سرزمین روایتها و نامگذاری خاص خود را دارد که در دل آن داستانها و خاطرات بسیاری نهفته است.
رییس اداره میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم یادآور شد: برای شناخت فرهنگ و تاریخ مردمان جزیره قشم باید وارد زندگی آنان شد و با نگاهی دقیق به بررسی ابعاد مختلف تاریخی آن پرداخت.
محمدرضا زرشکی رییس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری قشم نیز در این نشست کتاب «نُگومی» را اثری فاخر در حوزه گردشگری خواند و گفت: این کتاب با نگرشی نو از آداب و رسوم مردم جزیره و با دغدغه میراث فرهنگی، زنان و به ویژه صنایع دستی آنان نوشته شده است.
وی افزود: این اثر حاصل دغدغه نویسنده در حوزه مردم شناسی و شناخت قشم است که طی سالها حضور در جزیره و با نگاه خاص وی به صنایع دستی و میراث فرهنگی نگارش شده است.
گفتنی است؛ «نُگومی» در گویش بومی جزیره قشم به صندوق چوبی زیبایی گفته می شود که دریانوردان قدیمی جزیره قشم در سفرهای دریایی خود به هند و افریقا با خود به جزیره قشم می آوردند.