مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: تا پایان ماموریت دولت دوازدهم طرحهای مختلفی به ارزش 250 هزار میلیارد ریال با 12 هزار شغل مستقیم ایجاد شده به بهره برداری میرسد.
به گزارش فرینا به نقل از ایرنا، حمیدرضا مومنی در جمع بندی سفر یکروزه خود به جزیره کیش در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تا کنون طرح های شاخص مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در سه مرحله با دستور رییس جمهوری به صورت ویدیو کنفرانس به بهره برداری رسیده است.
مومنی با بیان اینکه تا پایان ماموریت دولت دوازدهم نیز 2 برنامه افتتاح برنامه ریزی شده است، اضافه کرد: در مرحله چهارم 100 طرح و در مرحله پنج نیز 90 طرح با 250 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری با اشتغالزایی 12 هزار شغل به بهره برداری میرسد.
وی یادآور شد: معتقدیم در مجموع طرح های اجرا شده در هشت سال گذشته، مناطق ویژه اقتصادی کاردهای واقعی خود را بروز داده به طوریکه در نتیجه آن در 2 سال گذشته تزار تجاری مناطق ویژه اقتصادی کشور مثبت شده است.
** هفت منطقه آزاد تجاری تازه تصویب شده با رویکردهای متفاوت اجرا میشود
مشاور رییس جمهوری با اشاره به اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت اصولی خود با تاسیس هفت منطقه آزاد تجاری و 13 منطقه ویژه اقتصادی را اعلام کرده است افزود: این مناطق با رویکرد متفاوتی در ارتباط با محدوده، اختیارات و کارکردهای آن ایجاد خواهند شد.
مومنی اضافه کرد: پیگیری تصویب این مناطق از سال 1393 با تصویب هیات دولت آغاز شده در این مدت جلسات مختلفی در دولت، مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و در نهایت مجمع تشخیص مصلحت نظام برای به سرانجام رسیدن آنها برگزار شده است.
** حل مشکلات مناطق آزاد با 2 راهکار پیگیری می شود
وی با اشاره به برنامه های این دبیرخانه برای تحقق اهداف تولید، مانع زدایی و پشتیبانیها گفت: حل مشکلات پیش روی تولید در این مناطق در 2 بخش برای تاثیر گذاری در بخش تولید در حال پیگیری است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اضافه کرد: در این راستا کارگروه تخصصی شناسایی چالشها و رفع موانع تولید در این دبیرخانه و تمام مناطق آزاد و تجاری کشور تشکیل شده تا به کمک سرمایه گذاران و مسوولان مرتبط نسبت به تحقق اهداف شعار امسال اقدام شود.
مومنی گفت: در بخش پشتیبانی بیشتر اقدام ها مربوط به بخش تامین مالی در این مناطق معطوف شده که سعی می شود تا چالش تامین مالی با ورود مناطق آزاد و بخش خصوصی به بازارهای سرمایه ای برطرف شود.
وی یادآور شد: در این راستا منطقه آزاد کیش با برنامه ها و فرآینده های کارشناسی و فنی توانسته تجربه های موفقی را کسب کند که در نظر داریم این تجربیات را در تمام مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی اجرا کنیم.
مشاور رییس جمهوری یادآور شد: در بخش مانع زدایی نیز که 95 درصد موانع با همکاری 6 دستگاه از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی و اقتصاد دارایی قابل حل است که در این راستا تمام موارد احصا و در حال رایزنی برای مرتفع شدن آن هستیم.
مومنی با بیان اینکه پیش بینی می شود حداکثر تا یک ماه آینده بسیاری از این مشکلات مرتفع شود افزود: انتظار می رود با رفع این موانع کارنامه خوبی را برای دولت در منطقه آزد تجاری باقی بماند.
گفتنی است؛ مومنی برای حضور در شورای معاونان سازمان منطقه آزاد تجاری کیش و بازدید از ترمینال جدید مسافری فرودگاه این جزیره به این منطقه سفر کرده است.
کیش از جزیره های خلیج فارس در شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان است، این جزیره بیضی شکل 91 کیلومتر مربع وسعت دارد که در سال 1349 هیاتی از مشاوران ایرانی و آمریکایی این منطقه را مورد بازدید قرار دادند و به دلیل ویژگی های طبیعی، سواحل زیبای مرجانی و آب زلال اطراف، آن را به عنوان مرکز گردشگری بین المللی ایران انتخاب کردند.
این جزیره از زمان هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان تحت تسلط ایران بوده و با گسترش اسلام این جزیره به دست خلفای اموی افتاده است اما حاکمیت معنوی ایران بر کیش از نامه های نگاشته شده توسط ایشان به زبان پهلوی در دوران مختلف کاملا مشهود است.
از دوران حکومت آل بویه کیش مجددا به حکومتی ایرانی بر می گردد و بعدها در زمان سلجوقیان، اتابکان فارس، ملکوک هرمز آل مظفر و تیموریان این وضع ادامه دارد و در دوره سلجوقیان کیش به بزرگترین مرکز تجاری خالیج فارس تبدیل می شود.
جزیره کیش هم اکنون 44 هزار نفر جمعیت دارد و در 18 کیلومتری کرانه باختری ایران واقع شده و از سال 1361 به عنوان منطقه آزاد شناخته شده است.