آموزش 60 همیار بومی جزایر قشم حافظ آبسنگ‌های مرجانی خلیج‌فارس

لینک کوتاه: freena.ir/detail/58930
ساعت 14:47 پنج‌شنبه 18 دی 1399
مدیر محیط‌زیست سازمان منطقه‌آزادقشم گفت: بیش از 60 عضو جامعه محلی جزایر قشم، هنگام و لارک در کارگاه آموزشی آنلاین(وبینار) با نحوه محافظت و نگهداشت آبسنگ‌هاي مرجاني خلیج‌فارس آشنا شدند.

به گزارش فرینا به نقل از خبرآنلاین، سید هاشم داخته با اشاره به اهمیت حفظ و نگهداشت مرجان‌ها به‌عنوان یک ذخیره‌گاه زیستی در خلیج‌فارس و آب‌های اطراف جزیره قشم عنوان داشت: عوامل سفیدشدگی آبسنگ‌های مرجانی، دانش و مهارت‌های لازم برای شناخت سلامت آبسنگ‌های مرجانی و روش‌های ثبت گزارش وضعیت مرجان‌ها از مفاهیم آموزش داده‌شده در این وبینار آموزشی بود.
داخته افزود: نمايندگان جامعه محلی ازجمله صیادان، غواصان، ذینفعان و نهادهای دولتي همچون شيلات، محیط‌زیست، دانشجویان و اساتید دانشگاهی، مدرسان غواصی، پرسنل کلوپ‌های غواصی، ارگان‌هاي غیردولتی، سمن‌هاي محيط‌زيستي، تعاوني‌هاي صيادي و افراد علاقه‌مند به کسب دانش و حفاظت از آبسنگ‌های مرجانی از این وبینار استقبال کردند.
به گفته وی، این کارگاه آموزشی در دو بخش تئوری و عملی(غواصی در آب‌های آزاد با  استفاده از شیوه کرال واچ) ارایه شد.
مدیر محیط‌زیست سازمان منطقه ‌آزاد‌ قشم در پایان یادآور شد: این دوره با مشاركت دفتر برنامه کمک‌های کوچک تسهيلات محیط‌زیست جهاني(GEF/SGP)، مديريت محیط‌زیست سازمان منطقه‌آزادقشم و پروژه احیاء آبسنگ‌های مرجانی برگزار شده و به شرکت‌کنندگان گواهی بین‌المللی اعطا شد.
گفتنی است، روش بررسی سلامت آبسنگ‌های مرجانی از لحاظ سفید‌شدگی موصوف به کرال واچ یک پروژه غیر انتفاعی بین‌المللی است که توسط دانشگاه کوئینزلند استرالیا بنیان گذاشته شده و با هدف افزایش سطح آگاهی از اهمیت آبسنگ‌های مرجانی، سفید‌شدگی آبسنگ‌های مرجانی و تغییرات اقلیمی با داوطلبان در سراسر جهان کار می‌کند. این پروژه بین‌المللی با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای جوامع محلی و افرادی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم با آبسنگ‌های مرجانی در ارتباط هستند روش ساده‌ای را برای این افراد، جهت تعیین کمیت سلامت آبسنگ‌های مرجانی فراهم می‌نماید. روش کرال واچ به راحتی توسط جوامع محلی، مراکز غواصی، مدارس و دانش‌آموزان، گروه‌های حفاظتی، گردشگران و دانشمندان مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
آبسنگ‌های مرجانی نخستین بیوم غنی و پرتولید دریایی جهان هستند که تعداد بسیاری از آبزیان ساکن در آب‌های آزاد را حمایت می‌کنند. بسیاری از موجودات دریایی تمامی مراحل حیات و یا در دوره‌های مختلفی از حیات خود وابسته به آبسنگ‌های مرجانی هستند و به همین دلیل این موجودات به‌ عنوان یک اکوسیستم بسیار حساس، ارزشمند و لازم برای حفظ بقای سایر گونه‌های آبزی به شمار می‌آیند.
گونه‌های مرجانی شناسایی‌شده در خلیج‌فارس باوجود داشتن تنوع بالا به دلیل تخریب زیاد توسط انسان‌ها، در معرض نابودی هستند. حفظ این زیست‌بوم دریایی وظیفه‌ای بر دوش و دینی بر گردن ما در احترام به طبیعت است.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري