ناظر گمرکات گیلان گفت: 80 درصد صادرات استان از مرز آستارا صورت می گیرد و توسعه زیرساختهای ریلی و منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان، برای رونق بیشتر تجارت و ترانزیت خارجی ضروری است.
به گزارش فرینا به نقل از خبرنگار ایرنا، ابوالقاسم یوسفی نژاد در جلسه معارفه مدیر کل گمرک آستارا در فرمانداری این شهرستان افزود: در هفت ماه امسال 451 هزار تن کالا به ارزش 282 میلیون دلار از گمرک آستارا به کشورهای خارجی صادر شده و گمرک این شهرستان برای کشورهای حوزه خزر، فرصت مناسبی برای تجارت فراهم کرده است.
یوسفی نژاد بیان کرد: تجار به تجارت از مرز آستارا علاقه مند هستند و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری 600 میلیون دلار کالا از گمرکات گیلان صادر شود و در این مدت، انباشت کالا در گمرکات نخواهیم داشت.
وی گفت: صادرات از طریق خط ریلی صرفه اقتصادی دارد و باید ساختار مشخصی برای راه آهن و منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا فراهم شود و اصلاح ساختار سازمان هایی نظیر گمرک نیز ضروری است.
ناظر گمرکات گیلان ادامه داد: زیرساخت های بارانداز راه آهن آستارا فراهم نیست و باید مسئولان متولی در راستای اتصال راه آهن آستارا به شبکه ریل سراسری اقدام کنند تا درآمد حاصل از ترانزیت کالاها افزایش یابد.
یوسفی نژاد بیان کرد: به دلیل نبود فضای مناسب در بارانداز، کالاهای تخلیه شده در آن به منطقه ویژه اقتصادی بندر یا گمرک آستارا بارگیری می شود و متاسفانه این امر موجب بروز مشکلاتی برای تجار شده است.
وی اظهار کرد: در راستای سیاست های دولت تدبیر و امید، سامانه گمرک منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا راه اندازی شده و فعال است و کد گمرکی آن به زودی اخذ خواهد شد و اتصال منطقه ویژه به باراندار راه آهن، پیگیری می شود.
در پایان این آئین، کریم رسولی به عنوان مدیرکل گمرک آستارا معرفی و از زحمات رسول امیدی مدیر سابق قدردانی شد.
راه آهن آستارا ـ آستارا بین ایران و جمهوری آذربایجان در فروردین 97 افتتاح شد و اکنون قطارهای باری جمهوری آذربایجان و روسیه کالاهای خود را در بارانداز راه آهن آستارا تخلیه می کنند و بعد از اتصال این مسیر ریلی به راه آهن رشت، کریدور ریلی شمال ـ جنوب ایران تکمیل و امکان حمل و نقل ریلی از آستارا تا جنوبی ترین بنادر میسر خواهد شد.
شهرستان مرزی بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعیت در شمال غربی استان گیلان و نوار مرزی جمهوری آذربایجان واقع شده و از مبادی مهم واردات و صادرات کشور است.