میزان تولید شمش آلومینیوم کشور طی نیمه نخست امسال، ۷۱ درصد رشد یافت. این رقم بیشترین میزان رشد بین تولیدات معدنی و صنایع معدنی بوده است.
به گزارش فرینا به نقل از پایگاه خبری افق فارس فارس، ۵ شرکت تولیدکننده آلومینیوم از ابتدای فروردین تا پایان شهریور، ۲۱۱ هزار و ۷۷۹ تن شمش تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، ۱۲۳ هزار و ۵۷۶ تن بود.
بر پایه امار ۶ ماهه نخست ۹۹ که از سوی سازمان ایمیدرو اعلام شد، شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب(سالکو) ۲۵ هزار و ۳۹۷ تن تولید کرد.
همچنین شرکت های «ایرالکو» ۹۵ هزار و ۷۲۳ تن، «هرمزآل» ۴۵ هزار و ۴۴۴ تن، «المهدی» ۳۳ هزار و ۹۸۸ تن، «آلومینای ایران» ۱۱ هزار و ۲۲۷ تن تولید کردند.
افزایش ۸۴ درصدی تولید شهریور
میزان تولید شهریور نیز با ۸۴ درصد افزایش نسبت به میزان تولید مدت مشابه سال گذشته (۱۹ هزار و ۹۸۳ تن)، به ۳۶ هزار و ۸۶۶ تن رسید.
شایان ذکر است؛ در حال حاضر مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب واقع در منطقه ویژه اقتصادی لامرد با تولید سالیانه ۸۲ هزار تن، در حال فعالیت است و شمش های تولیدی با بالاترین درجه خلوص به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شد. این مجتمع قادر است با ۲۵۸ سلول احیا، سالانه ۳۰۰ هزار تن آلومینیوم را تولید و به بازار عرضه کند.
بنابر گفته فعالان صنعت آلومینیم کشور، عرضه شمش سالکو در بازار سبب رفع مشکل خطوط تولید صنایع پایین دست کشور در هفته های نخست شهریور ماه جاری شد و همین عرضه مستمر آرامش را به بازار برگرداند و از سطح رقابت در این بازار کاسته است.
باتوجه به موقعیت منحصربه فرد این کانون صنعتی و دردسترس بودن زیرساختهای آب، برق، گاز، اینترنت و تلفن، جادههای دسترسی و دیگر امکانات زیربنایی، معافیتهای مالیاتی و گمرکی و مهم تر از آن دسترسی آسان به آلومینیوم مذاب و جامد، شرایط برای ایجاد کارخانه های پایین دست آلومینیوم در منطقه ویژه اقتصادی لامرد فراهم است.
در هفته دولت امسال، عملیات ساخت کارخانه تولید ورق آلومینیومی و چند واحد صنعتی دیگر در منطقه ویژه اقتصادی لامرد آغاز شد.
از دیگر صنایع مهم منطقه ویژه اقتصادی لامرد می توان به نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی، نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۳۰ مگاواتی، کارخانه های تولید سنگ مصنوعی و آسفالت و دیگر واحدهای خدماتی نظیر بیمه، آشپزخانه صنعتی پیشرفته و بازارچه فروش محصولات اشاره کرد.
در طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لامرد تولید شمش منیزیم، فولاد، صنایع مرتبط با پایین دست و بالادست آلومینیوم، نیروگاههای برق و صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، سیمان و استقرار صنایع مادر و دیگر صنایع پشتیبان و خدماتی پیش بینی شده است.