درآمدهای سازمان منطقه آزاد اروند به تنهایی جوابگوی توسعه زیرساخت‌های شهری نیست

لینک کوتاه: freena.ir/detail/57307
ساعت 12:08 سه شنبه 28 مرداد 1399
معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد اروند گفت: درآمدهای سازمان منطقه آزاد اروند به تنهایی توانایی ایجاد و توسعه زیرساخت‌های آسیب‌دیده از جنگ در آبادان و خرمشهر را ندارد.

به گزارش فرینا، احمد رستمی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به دخل و خرج منطقه آزاد اروند در دو برهه سالهای ۸۴ تا ۹۲ و ۹۲ تا ۹۸ افزود: با توجه به افزایش محدوده جغرافیایی این منطقه، هزینه‌های این سازمان هم افزایش یافته است.

رستمی گفت: از ابتدای سال ۱۳۸۴ تا پایان سال گذشته درآمد سازمان منطقه آزاد اروند ۳۰ هزار میلیارد ریال است که به طور میانگین سالانه ۲ هزار میلیارد ریال درآمد این سازمان بوده است.

وی افزود: ۹ هزار میلیارد ریال از منابع درآمدی سازمان منطقه آزاد اروند از ابتدای سال ۱۳۸۴ تاکنون صرف هزینه‌های جاری و نگهداری، کمک‌ به نهادی حمایتی، فرهنگی و اجتماعی شهرهای آبادان و خرمشهر شده است.

معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد اروند گفت: این سازمان از سال ۱۳۸۴ تا پایان سال گذشته ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار صرف پروژه‌های عمرانی در منطقه آزاد اروند شد که میانگین سالانه آن یکهزار و ۲۶۰ میلیارد ریال است، البته این اعتبار به تنهایی توانایی ایجاد زیرساخت‌ها در آبادان و خرمشهر را ندارد.

رستمی اظهار کرد: محدوده منطقه آزاد اروند تا قبل از سال ۹۲ حدود ۱۷ هزار و ۲۰۰ هکتار با جمعیت ۵۰ هزار نفری بود و درآمدهای این سازمان جوابگو بود، از سال ۹۲ منطقه آزاد اروند توسعه یافت ولی درآمدی اضاف نشد، ایجاد زیرساخت‌های صنعتی، شهری و تجاری نیز با همین درآمد باید ایجاد شود.

وی اظهار داشت: با درآمد سه هزار میلیارد ریالی در سال امکان پاسخگویی سریع به نیازمندی‌های شهر را نداریم و دولت باید در این راستا حمایت کند، خیلی از پروژه‌ها در منطقه آزاد اروند ماهیت سرمایه‌گذاری ندارند و بخش خصوصی انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری ندارد.

معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد اروند گفت: این سازمان از سال ۱۳۸۴ تا پایان سال گذشته یکهزار و ۱۹۰ میلیارد ریال در بخش فرهنگی، هنری، بهداشتی و اجتماعی هزینه کرده است که میانگین آن در طول هر سال ۱۷۰ میلیارد ریال می‌باشد.

رستمی افزود: کل صادرات در سازمان منطقه آزاد اروند از ۱۳۸۴ تا پایان سال گذشته ۱۰ هزار و ۵۱۳ میلیون دلار بوده است یعنی سالانه هزار و ۲۴۹ میلیون دلار این منطقه میزان صادرات را داشته است.

وی گفت: مهمترین شاخص عملکرد سازمان منطقه آزاد اروند در بخش سرمایه‌گذای است و در این منطقه و در سرمایه گذاری داخلی از سال ۸۴ تا پایان سال گذشته ۹۷ هزار و ۷۰۵ میلیارد ریال است که میانگین سالانه آن ۱۱ هزار و ۹۲۰ میلیارد ریال می‌باشد.

معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد اروند افزود: کل سرمایه گذاری در بخش خارجی از سال ۱۳۸۴ تا پایان سال گذشته ۶۶۱ میلیون دلار است.

منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر(جزیره مینو) است که در محل تلاقی دو رودخانه اروند و کارون واقع است.
این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیت های مناسب نظیر حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

تقدیر مسرور از تشکیل کارگروه رفع موانع در کیش
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران