در وبینار روز ملی ازدواج به میزبانی منطقه آزاد قشم عنوان شد؛
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از رشد مشارکت و درصد اشتغال بانوان قشمی در گستره متنوعی از مشاغل جزیره در 5 سال اخیر خبر داد.
به گزارش فرینا به نقل از خبرگزاری تسنیم، حمیدرضا مومنی در وبینار روز ملی ازدواج که به میزبانی این منطقه آزاد و با حضور معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، موسوی چلک، رییس انجمن مددکاران ایران و فرجیها، حقوقدان و استاد دانشگاه و جمعی از معاونان و مدیران سازمان منطقه آزاد قشم و شرکتکنندگان عمومی برگزار شد، بر لزوم پررنگتر شدن نقش بانوان در عرصههای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی قشم تأکید کرد.
مومنی ازدواج را یکی از مسائل اساسی و بنیادی در جامعه خواند و عنوان داشت: جزیره قشم ۱۶۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۵۰ درصد آن را بانوان تشکیل میدهند و ازلحاظ ترکیب جمعیتی و مذهبی نیز ۷۵% جمعیت جزیره اهل سنت بوده و بخش بزرگی از ساکنان مهاجرانی از کل کشور هستند که در سایه تفاهم و همدلی اجتماع خوبی را تشکیل دادهاند.
به گفته وی، حضور طیف متنوعی از افراد، اقوام و مذاهب در جزیره با آداب و اعتقادات متفاوت در حوزه ازدواج، نیاز به آموزشها و زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری را برای جهتدهی منسجم بیشازپیش نمایان میکند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به ماده ۱۰۱ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه کشور گفت: توجه قانون به بحث خانواده و بانوان و همچنین تأکیدات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب در موضوع زندگی اسلامی- ایرانی، لزوم تعریف و تدوین یک برنامه مشخص برای کمک به تعالی بنیان اصلی اجتماع یعنی خانواده را نمایان میسازد.
مومنی از طراحی سند توسعه خانواده در قشم خبر داد و اضافه کرد: گفتگو و آموزش بین خانوادهها نکته بسیار مهمی است ما برای کمک به پررنگتر شدن نقش بانوان در عرصههای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در سالهای گذشته تلاش بسیاری کردهایم.
وی از افزایش فعالیت بانوان قشمی در مشاغل گوناگون خبر داد و افزود: در حوزه صنایعدستی، اقامتگاههای بومگردی و مشاغلی که به درآمد پایدار در کنار خانواده کمک میکند، باوجود مقاومتهای فراوان، توسعه داشتهایم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم یادآور شد: یکی از افتخارات ما در 5 سال گذشته عملیاتی کردن شعار هر خانواده یک شغل بوده بهگونهای که در این مدت حتی یک خانواده به جمع خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد افزوده نشده است. توسعه از مجاری جوامع محلی میگذرد و توسعه پایدار در خانواده پایدار رقم میخورد.
وی ضمن درخواست همکاری از دکتر ابتکار درزمینه ارتقا بنیه علمی منطقه آزاد قشم در حوزه بانوان بیان داشت: آمادگی داریم تا با تبدیل شدن به پایلوتی برای اجرایی کردن برنامههای شما در حوزه بانوان، به الگویی برای حمایت از خانواده پایدار و سالم تبدیل شویم.
*مناطق آزاد پیشتاز حمایت از حقوق بانوان در کشور
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده ضمن ابراز خوشوقتی از حضور در این وبینار اظهار داشت: برگزاری این وبینار در آغاز هفته ازدواج که نشات گرفته از پیوند مبارک امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) است میتواند برای جوانان ما الهام و معرفتی برای داشتن ازدواجهای سالم باشد.
معصومه ابتکار، بر رویکرد مثبت مناطق آزاد در حوزه حقوق بانوان و خانواده تأکید کرد و گفت: همه دستگاههای اجرایی باید در این زمینه همکاری کنند تا جوانان بتوانند با تشکیل یک خانواده سالم، زندگی پایداری بسازند، جامعه قوام پیدا کند، کشور به تعادل برسد و نسل آینده تضمین شود.
ابتکار افزود: ما براساس شاخص عدالت جنسیتی و شاخص خانوادهها در حال تلاش برای احقاق حقوق بانوان هستیم. در مورد شاخص عدالت جنسیتی موافقت نامه هایی با استانداری ها به امضا رسیده و سندی به نام سند ارتقاء وضعیت ملی زنان و خانواده شکل گرفته که در ۳۱ استان اجرایی شده است.
معاون رییس جمهور ادامه داد: منطقه آزاد قشم می تواند با تهیه پیوستی در این زمینه پیشگام تحقق عدالت جنسیتی برای سایر مناطق باشد.
وی از تنوع فرهنگی و اقوام مختلف در قشم به عنوان نقطه مثبتی برای ساخت یک الگو برای ارایه به کل کشور یاد کرد و عنوان داشت: ما آماده همراهی با بانوان اهل سنت برای شرکت در کارگروه اقلیتهای حقوق زنان و همچنین همکاری با سازمانهای مردم نهاد بومی و محلی منطقه آزاد قشم به منظور توان افزایی این نهادها هستیم.
به گفته ابتکار، منطقه آزاد قشم با طراحی و اجرای شاخص خانواده سالم می تواند به پایلوت اجرایی سیاستهای دوستدار خانواده در کشور تبدیل شود.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده از تصویب مصوبه آموزش های قبل و بعد از ازدواج خبر داد و گفت: درصورت توافق منطقه آزاد قشم برای پیشگام شدن در اجرای این آموزش ها، جزیره الگویی موفق برای سایر مناطق آزاد و کشور خواهد شد.
در ادامه وبینار روز ملی ازدواج، دکتر موسوی چلک، رییس انجمن مددکاری ایران با پرداختن به موضوع «خانواده در دوران کرونا» و دکتر فرجی ها، استاد دانشگاه با موضوع «خانواده ترمیمی» برای حاضران سخنرانی کردند.