معاون توسعه مدیریت دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به تعلل صنعت بیمه و بیمه مرکزی در پیگیری و اجرایی کردن SURETY BOND گفت: رایج ترین روش تضمین کیفیت، دقت و قیمت پروژه های عمرانی در دنیا همین روش است، اما متاسفانه پیگیری های ما برای پیاده سازی آن بی نتیجه مانده است.
به گزارش فرینا، مجید صفدری در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری خرد و کلان با بیان این که ایجاد شرکتهای شورتی باند (SURETY BOND) یا تضمین اجرای صحیح پروژههای عمرانی در پیاده سازی بهینه، با کیفیت، کم هزینه و سریع زیرساختهای عمرانی موثر است و منابع مالی خوبی بهعنوان حق بیمه نصیب شرکتهای بیمه میکند، افزود: استفاده از این ساز و کار، درست اجرا کردن پروژه توسط پیمانکار را برای کارفرما تضمین می کند.
صفدری گفت: یکی از مشکلات رایج پروژه های عمرانی در کشور ما این است که هم قیمت اجرای آنها بسیار بالاست و هم زمان اجرای آن ها بسیار طولانی می شود، در نتیجه بهره وری و اثرگذاری پروژه به مرور زمان از بین می رود.
وی با بیان این که هیات دولت در سال 1394 مجوز راه اندازی SURETY BOND را صادر کرده است، ادامه داد: متولی بررسی درخواست راه اندازی این شرکت ها، بیمه مرکزی است، در حالی که ما تا کنون نتوانسته ایم این پروسه را به نتیجه برسانیم.
به گفته صفدری، شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی از سال 1396 به دنبال اخذ مجوز برای شرکت های شورتی باند بوده است، چرا که مناطق آزاد با بیش از چهار هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی به این شرکت ها نیاز دارند.
وی همچنین به نامه مورخ 25 / 6 / 1397 مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور خطاب به رئیس کل کنونی بیمه مرکزی برای پیگیری همین موضوع اشاره کرد و گفت: در آن نامه اشاره شده که پیش از این مکاتبات و جلساتی میان طرفین برقرار شده، اما پاسخی از سوی صنعت بیمه دریافت نشده است.
صفدری تاکید کرد که تا امروز هم این پیگیری ها بی نتیجه مانده و مشخص نیست علت این همه تعلل چیست.