با همکاری سازمان فنی و حرفهای و مناطق آزاد محقق میشود:
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با بیان اینکه اساس و پیشرفت هر جامعه بر پایه توسعه انسان است، از ارائه آموزشهای مهارتی به فعالان اقتصادی شاغل در مناطق آزاد خبر داد.
به گزارش فرینا به نقل از ایسنا، علی اوسط هاشمی با اشاره به لزوم توجه به گفتمان مهارت آموزی در کشور گفت: اساس و پیشرفت هر جامعه بر پایه توسعه انسانی آن جامعه است و انسان، محور توسعه است. اگر انسان دارای مهارت و توانمندی باشد در هر مقطعی میتواند اندوختهها و تجارب خود را به خدمت بگیرد.
وی که در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری با دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد سخن میگفت، افزود: تحقق شعار "هر ایرانی یک مهارت" یک نگاه وسیع حکومتی و ملی را میطلبد و اگر منطقیتر به موضوع نگاه کنیم برای تحقق این مطالبه میتوانیم مناطق آزاد کشور را با این سمت سوق بدهیم.
هاشمی گفت: ایران با داشتن ۱۵ کشور همجوار باید از این موقعیت به نحو شایسته استفاده و خلق فرصت کند. لایحه مناطق آزاد فرصت خوبی برای همکاری تجاری میان ایران و این کشورها و روشی مناسب برای دور زدن تحریمها و صادرات کالا به شمار میرود. مناطق آزاد نیازمند دادن ویزا برای رفت و آمد نیستند و این یک امتیاز مثبت برای توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران با همسایگان خود به شمار میرود.
معاون وزیر کار در پاسخ به سوال ایسنا درباره هدفگذاری اشتغال این تفاهم نامه اظهار کرد: با انعقاد این تفاهمنامه به افراد ساکن در مناطق آزاد تجاری و اقتصادی آموزشهای مهارتی ارائه میشود و ظرف دو سال بیش از ۷۰ هزار نفر جذب مناطق آزاد تجاری و اقتصادی میشوند. انتظار ما این است هر کسی که در مناطق آزاد حضور پیدا کرد به قابلیتی برسد که وقتی خواست به سرزمین یا مناطق دیگری برود منشا اثر باشد و قابلیت او در کارآفرینی به اثبات برسد.
خلق فرصتهای شغلی بیشتر با ارتقای مهارت
وی ارتقای مهارت در نیروهای انسانی را موجب افزایش توان اقتصادی کشور، ارتقا و بهبود مهارتها و تواناییهای متقاضیان کسب فرصتهای شغلی دانست و گفت: هیچ کارآفرین، سرمایهگذار و واحد صنعتی در مناطق آزاد نباید در تنگنای فقدان نیروی ماهر به سر ببرد و ما در مناطق آزاد این آمادگی را داریم که منطبق با خلق فرصتهای شغلی جدید عمل کنیم به نحوی که اگر در این مناطق تکنولوژی وارد شد از قبل نیروی انسانی آن را تربیت کرده باشیم.
رئیس سازمان آموزش فنی وحرفهای آموزش نیروی انسانی ماهر مورد نیاز شاغلان بنگاههای اقتصادی فعال در مناطق آزاد، بیمه کارآموزان در برابر حوادث حین آموزش، ارائه خدمات مشاوره و هدایت شغلی به گروههای هدف در مناطق آزاد، تشکیل میز کارآفرینی با هدف بررسی طرحهای کارآفرینی در مناطق آزاد و اعطای نشان ملی مهارت به بنگاههای اقتصادی دارای نیروی کار ماهر را از جمله ماموریتهای سازمان فنی و حرفهای در این تفاهمنامه ذکر کرد.
محمدرضا رستمی معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد نیز در این مراسم خودباوری و خوداتکایی از طریق افزایش مهارتها و قابلیتها به دست می اید در گذشته بیش از حد در توسعه دانش متمرکز شدیم و بسیاری از جوانان و نوجوانان را به سمت دانشگاههایی سوق دادیم که این باعث شد بر دانش صرف تمرکز داشته باشند و در بدترین حالت تمرکز بر مدرک و عنوان فارغ التحصیلان دانشگاهی را یدک بکشند. اما دانش بدون مهارت نمی تواند نیازهای متعدد جامعه را پوشش بدهد و در اشتغال توفیق یابد.
شکل گیری گفتمان اجتماعی مهارت در کشور
وی شکل گیری گفتمان اجتماعی مهارت در کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: برای توسعه گفتمان اجتماعی مهارت لازم داریم و در حال حاضر در مناطق آزاد با چهار گروه مواجه هستیم که نیازمند توسعه مهارت هستند. اولین گروه مناطق آزاد محلی است و با توجه به آنکه ۵۰۰ هزار نفر در جامعه محلی ما حضور دارند نیازمندیم که توانمندی جامعه محلی را در حوزههای محلی مناطق آزاد دنبال کنیم. گروه دوم، مجموعه فعالان کسب و کار حاضر در مناطق آزاد هستند که از گذشته به شکل سنتی مشغول کار بوده اند، گروه سوم فعالان صنعتی و اقتصای مناطق آزاد و گروه چهارم در حوزه بین الملل است که به جهت نزدیکی با کشورهای همجوار باید امکان گسترش صادرات به کشورهای همجوار را از طریق مناطق آزاد دنبال کنیم.
رستمی از جمله برنامههای در دست دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد را اجرای طرح "هر دانش آموز یک منطقه آزاد" از ابتدای سال ۱۳۹۹ با همکاری وزارت آموزش و پرورش، سازمان آموزش فنی و حرفهای و مناطق آزاد عنوان کرد.
به گزارش ایسنا، تفاهمنامه توانمندسازی مناطق انسانی میان سازمان آموزش فنی و حرفهای و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی با هدف مهارت افزایی نیروهای انسانی شاغل در مناطق آزاد و ویژه به امضا رسید. راه اندازی مراکز آموزش فنی وحرفهای بینالمللی، برگزاری المپیادهای بین المللی، میزبانی از مسابقات جهانی مهارت، حمایت از ایدهپردازی و پرورش افراد خلاق و دارای ایده، راهاندازی مراکز تخصصی مهارتی متناسب با تکنولوژیهای نوین و برند بین المللی در مناطق آزاد، تربیت مربی در حوزه های تخصصی دریا، بندر، آی تی، رباتیک و گردشگری منطبق با استانداردهای بینالمللی، مشارکت موثر جهت اشتغال مهارت آموختگان در بازارهای ملی و بین المللی، راه اندازی پارک مهارت و اشتغال در مناطق آزاد از جمله رویکردها و اهداف انعقاد این تفاهمنامه به شمار میرود.