بقايي بر خروج بندر چابهار از بن بست ترانزيت تاکيد کرد

لینک کوتاه: freena.ir/detail/5505
ساعت 16:25 چهارشنبه 11 خرداد 1390
معاون رييس جمهوري و دبير شوراي هماهنگي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي گفت: براي خروج بندر چابهار از بن بست ترانزيت کالا، همه دستگاههاي اجرايي بايد تلاش کنند.

به گزارش بنا(bena)، "حميد بقايي" در جلسه گفت وگو با سرپرست و مديران سازمان منطقه آزاد تجاري - صنعتي چابهار، افزود: باوجود موقعيت مناسب جغرافيايي بندر چابهار براي ترانزيت کالا به کشورهاي ديگر از جمله افغانستان و آسياي ميانه، ميزان حجم تخليه و بارگيري در اين بندر رقم مناسبي نيست.

وي خاطر نشان کرد:‌ شوراي هماهنگي مناطق آزاد ويژه اقتصادي تمام توان خود را در اين زمينه به کار خواهد گرفت.

وي ادامه داد:‌ ابتدا براي انجام اين حرکت مهم اقتصادي ‌يک خط جديد کشتيراني به منظور حمل کالاي بازرگانان کشور افغانستان به بندر چابهار انجام خواهد شد.

معاون رييس جمهوري گفت: باز شدن اين مسير صرفه اقتصادي براي تجار افغانستان در مقايسه با بندرعباس که کالاهايشان در آنجا تخليه و بارگيري مي کنند، خواهد داشت.

وي اضافه کرد: در اين زمينه از سوي کارشناسان و مديران اين حوزه خواسته شده است ضمن بررسي هاي لازم بسته هاي تشويقي براي تجار افغانستان تهيه شود.

بقايي با بيان اينکه در خروج بندر چابهار از بن بست ترانزيت کالا منطقه آزاد چابهار نقش بسزايي دارد، افزود: براي برقراري يک خط جديد کشتيراني به منظور حمل کالاهاي کشور افغانستان از بنادر کشورهاي ديگر همچون چين، دبي و سنگاپور به بندر چابهار، ‌بخشي از هزينه هاي تجار افغانستان پرداخت خواهد شد.

وي تاکيد کرد: براي اينکه اين مسير پايدار شود ‌حاضريم زيان هايي را نيز متحمل شويم.

معاون رييس جمهوري گفت: براي تحقق برخي اهداف اقتصادي در بندر چابهار ابتدا بايد اينگونه مسايل را پذيرفت.

وي افزود: ا‌تصال بندر چابهار به شبکه ريلي کشور نيز بطور جدي در دستور کار دولت قرار گرفته است.

بقايي با اشاره به هزينه اجراي اين طرح مهم که حدود 700 ميليارد تومان است گفت: ‌همه راهکارهاي لازم به منظور تامين اين مهم به کارگرفته خواهد شد.

دبير شوراي هماهنگي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي با قدرداني از تلاش هاي انجام شده از سوي سرپرست منطقه آزاد چابهار در تقويت منابع مالي، افزود: مديريت منطقه آزاد چابهار در اين زمينه مورد حمايت قرار مي گيرد.

سرپرست منطقه آزاد چابهار نيز گفت: در بدو ورود به اين منطقه بحث تعامل و همکاري با سلسه مراتب استان سيستان و بلوچستان بطور جدي انجام گرفته است.

"سعيد رحيمي "افزود:‌ در اين زمينه جلسه هاي متعددي با استاندار و نمايندگان استان در مجلس شوراي اسلامي برگزار شده است.

وي با بيان اينکه برخي از افراد انجام اينگونه ديدارها را دخالت استان بر روي منطقه آزاد چابهار تلقي مي کنند، گفت: بر خلاف عقيده اين افراد معتقديم افزايش سطح تعامل و همکاري اين سازمان با مسوولان استان ‌زمينه رشد و توسعه بيشتري را به همراه خواهد داشت.

وي با اشاره به تدبير دبير شوراي هماهنگي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در انتخاب استاندار سيستان و بلوچستان به عنوان اعضاي هيات مديره اين سازمان گفت: از ظرفيت هاي اين استان براي توسعه اقتصادي منطقه آزاد چابهار استفاده خواهيم کرد.

وي افزود: ‌در حوزه سرمايه گذاري آنچه در گام اول مطرح شده، ‌جذب سرمايه گذاران بومي است.

رحيمي اظهارداشت: در اين زمينه ديدار و گفت وگوهايي با سرمايه گذاران بومي در نقاط مختلف کشور از جمله تهران به منظور انجام فعاليت هاي اقتصادي در اين منطقه انجام شده است.

وي همچنين به ديدارهاي اخير با بازرگانان هندي و پاکستاني در زاهدان اشاره کرد و گفت: ‌براي ورود کالاهاي هندي به اين منطقه پردازش و صادرات مجدد آنها به ساير نقاط، بحث و بررسي صورت گرفت.

وي تاکيد کرد: احداث خط راه آهن به عنوان حلقه مفقوده بندر چابهار بطور جدي در دستور کار قرار گرفته است.

رحيمي به تعديل 60 نفر از کارکنان اين سازمان در تهران اشاره کرد و گفت: با انجام اين طرح مبلغ يک ميليارد ريال کاهش هزينه به وجود آمده است.

وي افزود: ‌همچنين در اين زمينه با همه نيروهاي بازنشسته و مامور در اين سازمان تسويه حساب شده است.

رحيمي اعلام کرد: با انجام اين کار نيز بيش از 800 ميليون ريال کاهش هزينه داشته ايم.

وي گفت: هرچند انجام اين اقدامات برخي تنش ها را به وجود آورد اما اکثريت مجموعه کارکنان با اين تصميمات همراهي کردند.

وي ادامه داد: در بحث کمک به مناطق همجوار نيز بخشي از انجام اين مجموعه را به فرمانداري چابهار سپرده ايم و با اين حرکت بار سنگيني از دوش سازمان برداشته شد.

رحيمي خاطرنشان کرد: اين کمک ها با همکاري فرمانداري چابهار به منظور کمک به مناطق همجوار انجام مي گيرد.

او گفت:‌طي پنج ماه گذشته 71 درصد سازمان افزايش درآمد و 32 درصد کاهش هزينه داشته است.

وي همچنين با اشاره به اصلاح واگذاري زمين در منطقه آزاد چابهار گفت: هيچ نوع زميني واگذار نمي شود مگر آنکه در اقتصاد اين منطقه نقش آفريني داشته باشد.

وي تاکيد کرد: زمين در اين منطقه فقط به فعالان اقتصادي واگذار خواهد شد.

معاون رييس جمهوري در سفر به چابهار از بخش هاي مختلف منطقه آزاد چابهار از جمله مراکز تجاري،‌صنعتي، آموزشي، طرح ساخت خوابگاههاي دانشگاه بين المللي، اسکله هاي شهيد بهشتي، شهيد کلانتري، جاذبه هاي گردشگري و طرح عمراني در حال ساخت رصدخانه چابهار بازديد کرد.

شناسه خبری: 5505

آخرین اخبار

تقدیر مسرور از تشکیل کارگروه رفع موانع در کیش
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران