آغاز به کار همایش ملی روانشناسی و آسیب های اجتماعی در منطقه آزاد چابهار

لینک کوتاه: freena.ir/detail/54596
ساعت 09:20 شنبه 30 آذر 1398
همایش ملی روانشناسی و آسیب‌های اجتماعی با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، استاد روانشناسی دانشگاه تهران، فرماندار، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، اساتید و فرهیختگان حوزه آسیب‌های اجتماعی، سمن‌ها و انجمن‌های غیردولتی در مرکز همایش های بین‌المللی منطقه آزاد چابهار آغاز شد.

به گزارش فرینا، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در این همایش با اشاره به اینکه بی‌توجهی به موضوعات اجتماعی اقتصاد و توسعه را تحت شعاع قرار می‌دهد، گفت: اهتمام به مسئولیت‌های اجتماعی از راهبردهای ویژه سازمان منطقه آزاد چابهار است.

عبدالرحیم کردی افزود: آموزش و بهداشت و همچنین توجه به شاخص‌های بهداشتی و سرانه‌های آموزشی از موضوعات مهم اجتماعی هستند.

دبیر علمی همایش ملی روانشناسی و آسیب‌های اجتماعی در حاشیه این همایش اظهار داشت: برای آغاز گام دوم انقلاب پیگیری و علت شناسی مشکلات از ضرورت هاست و باید «پیشگیری» از اولویت‌ها باشد.

احمد به‌پژوه افزود: جامعه امروزی با آسیب های اجتماعی نظیر فقر، حاشیه نشینی، طلاق، بیکاری، ارتشا، فحشا، مهاجرت، فساد و دهها آسیب دیگر روبرو است و باید همه دست به دست هم بدهیم تا جامعه سالم و بدون مشکلات اجتماعی داشته باشیم.

وی بیان کرد: آسیب‌های اجتماعی در کشور خیلی مشکل‌ساز شده‌اند و ما راه‌هایی برای پیشگیری از آنها نداریم و بیشتر از عمل کردن شعار می دهیم. 

دبیر علمی همایش ملی روانشناسی و آسیب‌های اجتماعی بیان کرد: در این همایش ۱۷۰ مقاله دریافت، ۷۰ مقاله پذیرفته و هشت مقاله نیز بصورت سخنرانی ارائه می شود تا حضار بتوانند از آنها بهره برداری کنند. 

وی گفت: امیدواریم با همت مسئولان مسائل و مشکلات را به صورت علمی پیگیری و بر آنها غلبه کنیم و جامعه ای عاری از مشکلات اجتماعی داشته باشیم تا به نتیجه مثبت برسیم. 

دبیر علمی همایش ملی روانشناسی و آسیب های اجتماعی ادامه داد: چابهار با وجود جمعیت کم حدود ۱۰۰ هزار نفری بیشترین آمار حاشیه‌نشین نسبت به این جمعیت را در کشور دارد و ضروریست برای رفاه حال هزاران نفر ساکن در این مناطق و تامین امکانات مورد نیاز از جمله بهداشت، آب، برق، مدرسه و سایر خدمات تلاش کنیم. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایرانشهر گفت: منطقه جنوب سیستان و بلوچستان (حوزه زیر پوشش این دانشگاه) با ۱۵ آسیب اجتماعی روبروست و بایستی مسئولان کشوری توجه جدی به رفع مشکلات و آسیب‌های پرخطر اجتماعی داشته باشند.

محمدمهران امینی‌فرد در همایش ملی روانشناسی وآسیب‌های اجتماعی، در منطقه آزادچابهار اظهار داشت: اعتیاد، بیکاری، رفتارهای پرخطر جنسی، فقر، طلاق و خشکسالی از عمده آسیب‌های جدی اجتماعی در بلوچستان است. 

امینی فرد بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت ساکن در شهرستان‌های جنوبی سیستان و بلوچستان را زیرپوشش دارد و با مشکلات فراوانی روبرو است. 

وی افزود: چابهار با مشکلات و معضلات اجتماعی زیادی مواجه است به همین منظور برنامه‌ریزی‌هایی برای کاهش مشکلات در حال انجام است و امیدواریم بخشی از مشکلات با اقدامات پیشگیرانه مرتفع شود. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر ادامه داد: مقالاتی با موضوع نقش سمن ها در پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی، بررسی تاثیر برنامه ایمن سازی در برابر استرس و عزت نفس بیماران همودیالیزی، تاثیر فقر روستایی بر میزان مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی، طراحی مداخله اجتماعی نوجوانان در ایجاد فضای ورزشی و روشنایی معابر گامی در پیشگیری از آسیب های اجتماعی، آسیب های اجتماعی تلفن همراه و اینترنت، بررسی تاثیر روش های شناختی درمانی بر کاهش افسردگی بعد از زایمان و رابطه بین شاخص های سلامت روانی و ویژگی های شخصیتی با تنظیم هیجانی در زنان مصرف کننده شیشه در مراکز روانپزشکی به این همایش ارائه شده است. 

امینی‌فرد ادامه داد: امیدواریم این همایش اثر مثبتی بر کارکرد موسسه‌های مردم نهاد و همه افرادی که در حوزه آسیب های اجتماعی فعالیت دارند، داشته باشد تا شاهد کاهش مشکلات باشیم. 

وی گفت: این همایش برای مسئولان کشور پیام دارد تا برای کاهش آسیب های اجتماعی گام بردارند و جامعه ای با امکانات رفاهی مناسب برای زیستن مردم بسازند. 

معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان چابهار نیز اظهار داشت: ۶۷ درصد از مساحت شهر چابهار با جمعیت حدود ۷۰ هزار نفر حاشیه‌نشین است که این افراد در زمینی به وسعت هزار و ۷۰۰ هکتار سکونت دارند. 

رحمدل بامری افزود: علیرغم خدمات دولت همچنان چابهار از محروم ترین نقاط ایران است و از نظر سرانه های فضای آموزشی، بهداشت، راه، آب، اجرای طرح هادی و ورزش در پایین ترین حد ممکن قرار دارد و مردم آن با وجود سکونت در ساحل آب‌های اقیانوسی از آب آشامیدنی بی بهره‌اند. 

بامری با اشاره به اینکه سرانه فضای آموزشی چابهار به ازای هر دانش آموز کمتر از ۲ مترمربع است، ادامه داد: آسیب های اجتماعی در مناطقی نظیر چابهار خیلی نگران کننده است و توسعه و عمران وآبادانی این منطقه را دچار چالش می کند. 

فرماندار چابهار گفت: دولت در سالهای اخیر توجه ویژه این به این منطقه داشته و هم اینک برنامه هایی برای انتقال آب به تمام نقاط شهری و روستایی، ساخت فرودگاه بین المللی، راه آهن چابهار به سرخس، توسعه بندر و اجرای طرح های بزرگ و کوچک را در دستور کار دارد. 

بامری تصریح کرد: چابهار در مسیر ریل توسعه قرار گرفته و امیدواریم با همت مسوولان کشوری و عنایت ویژه مقام معظم رهبری پله های رشد و توسعه را هر چه سریعتر طی کند. 

وی گفت: توجه به مسائل اجتماعی نظیر کاهش فقر، بیکاری، طلاق و حاشیه نشینی می تواند به عمران و آبادانی چابهار کمک کند و این همایش به همین منظور برای سومین بار در حال برگزاری است. 

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري