در جریان بازدید مشاور عالی فرمانده کل قوا از بندر شهید رجایی مطرح شد؛

تحلیل سرلشکر صفوی درباره نقش "راهبرد دریایی" در چشم انداز ۱۴۲۴

لینک کوتاه: freena.ir/detail/54298
ساعت 15:03 شنبه 9 آذر 1398
در جریان بازدید دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا در امور نیروهای مسلح از بندر شهید رجایی، نقش راهبردی بنادر و صنعت دریانوردی در چشم انداز ۱۴۲۴ تشریح شد و تقویت بنیه دفاعی و امنیتی به عنوان محور اساسی آمایش سرزمین مورد تاکید قرار گرفت.

به گزارش فرینا، سردار سرلشکر یحیی رحیم صفوی با همراهی ۳۰ نفر از اساتید و دانشجویان دانشکده فرماندهی عملیات مشترک و مرکب دافوس ارتش جمهوری اسلامی از بخش های مختلف منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی دیدن کرد.

یک فروند کشتی کانتینری متعلق به ناوگان ملی، ماکت پیش ساز (نمونک) طرح های توسعه بندر و اسکله های پهلوگیری کشتی های اقیانوس پیما متردد به بزرگترین بندر بازرگانی ایران از جمله بخش‌هایی بود که از سوی مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا و هیات همراه مورد بازدید قرار گرفت.

سرلشکر رحیم صفوی در ادامه حضور خود در دروازه طلایی اقتصاد ایران، در نشستی مشترک با مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با آخرین دستاوردهای متخصصان صنعت دریانوردی ایران آشنا شد‌ و در جریان جدیدترین وضعیت عملیاتی بزرگترین بندر تجاری ایران قرار گرفت.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در امور نیروهای مسلح طی سخنانی به تبیین نقش راهبردی بنادر و صنعت دریانوردی در چشم انداز ۱۴۲۴ پرداخت و گفت: در قالب این سند چشم انداز که برای گام دوم و چهل ساله آتی انقلاب اسلامی در دست تدوین است، جایگاه ویژه تری برای پیوند ساختاری اقتصاد کشور با توسعه دریامحور هدفگذاری شده است. زیرا پیش بینی ها از رسیدن جمعیت ایران به رقم ۱۰۰میلیون نفر طی دهه پیش رو حکایت دارد.

وی ادامه داد: تاکنون در کرانه ساحلی جنوب ایران ۷۰۰میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است که باید پازل طرح های پدافند غیرعامل برای صیانت از این سرمایه و ثروت گرانبهای کشور تکمیل شود.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در امور نیروهای مسلح با تاکید بر لزوم جدی گرفته بیشتر "راهبرد دریایی" در طرح های آمایش سرزمین، خاطرنشان کرد: بندر شهید رجایی با ظرفیت جابجایی ۱۰۹ میلیون تن کالا، یکی از دستاوردها و توانمندی های جمهوری اسلامی است که ۶۰درصد صادرات و واردات کشور به این بندر وابسته است.  

سرلشکر رحیم صفوی هدف اصلی اعمال تحریم ها از سوی کشورهای غربی را تحمیل اراده سیاسی بر جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: ایران طی ۱۱۱ سال اخیر گرفتار اقتصاد تک محصولی متکی به نفت شده است و برای گریز از تنگنای تحریم ها، باید از موقعیت گذرگاهی و دریایی کشور در توسعه صادرات و ترانزیت بهره بیشتری گرفته شود.    

وی تصریح کرد: در جغرافیایی پیرامونی ایران، ۱۵ کشور با ۶۰۰میلیون نفر جمعیت وجود دارد که سالانه نیاز به ۸۰۰میلیارد دلار واردات انواع کالا دارند و ایران با راهبرد دریایی می تواند از این فرصت استفاده بهینه کند.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در امور نیروهای مسلح با بیان این مطلب که در شرایط فعلی که کشور ایران مورد هدف جنگ های نرم و هیبریدی قرار گرفته، دفاع و امنیت اساس محوری آمایش سرزمین است، گفت: سرمایه گذاری و توسعه در مسیر تحقق این هدف مهم معنا پیدا می کند.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان و مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهیدرجایی نیز در این نشست اظهار داشت: علیرغم جنگ اقتصادی ناجوانمردانه آمریکا علیه ایران، توسعه بندر متوقف نشده است؛ به موازات انجام عملیات تخلیه و بارگیری کالا از کشتی ها، طرح های عمرانی توسعه پایانه های نفتی، کانتینری و مواد معدنی این بندر در حال اجراست که نشانگر پویایی و اقتدار کشور است.

اله مراد عفیفی پور خاطرنشان کرد: در قالب مرحله سوم طرح توسعه کانتینری، ۱۴۰۰متر اسکله جدید و همچنین در یک طرح دیگر، سه پست اسکله نفتی به طول ۱۰۰۰متر ایجاد می شود که ظرفیت موجود ۱۰۹میلیون تنی جابجایی کالا در بندر را تا میزان ۶۰درصد افزایش خواهد داد.

عفیفی پور با اشاره به تلاش های صورت گرفته به منظور بهره مندی بیشتر از دانش و توان فنی متخصصان داخلی گفت: تاکنون ۸۰۰قطعه تجهیزات بندری توسط شرکت های دانش بنیان ایرانی ساخته شده است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان همچنین در بخش دیگری از سخنانش توضیحاتی را در خصوص برنامه‌های کلان سازمان بنادر برای ارتقای جایگاه بندر شهید رجایی در عرصه بین‌المللی و منطقه‌ای و همچنین تشریح جایگاه استان هرمزگان به عنوان پایتخت مسافرت ها و گردشگری دریایی ایران به اساتید و دانشجویان شرکت کننده در این نشست ارائه کرد.

شایان ذکر است، در پایان این برنامه، مباحث مربوط به طرح های پدافند غیرعامل، تاثیر راهگذرهای حمل و نقلی جدید در منطقه و تحریم ها بر فعالیت های بندر، نقش شرکت های دانش بنیان، برنامه های توسعه دریامحور و اقدامات مربوط به گردشگری دریایی از جمله محورهای مهمی بود که در قالب سوال از سوی دانشجویان دانشکده فرماندهی عملیات مشترک و مرکب دافوس ارتش جمهوری اسلامی مطرح شد و مدیرکل بندر به پرسش های مطرح شده، پاسخ های مبسوطی ارایه کرد.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

تقدیر مسرور از تشکیل کارگروه رفع موانع در کیش
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران