براساس برنامه ریزی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، امسال ارزش طرحهایی که در مدار تولید قرار میگیرند به ۴.۵ میلیارد دلار می رسد که نقش بسزایی در رشد و توسعه بخش معدن وصنایع معدنی دارد.
به گزارش فرینا به نقل از ایرنا، برپایه تازه ترین اطلاعات آماری سازمان ایمیدرو، طرح آلومینیوم جنوب به عنوان بزرگترین کارخانه تولید شمش آلومینیوم در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان، همچنین فاز نخست بندر پارسیان، کارخانه های احیای مستقیم قائنات (خراسان جنوبی) و بافت (کرمان) به همراه آلمومینیوم جاجرم (خراسان شمالی) در شمار پروژه های افتتاحیه امسال محسوب می شوند.
آلومینیوم جاجرم در مرحله نخست با هدف ۴۰ هزار تن شمش آلومینیوم با سرمایه گذاری ۱۳۱ میلیون دلار، اشتغال مستقیم ۶۰۰ نفر و یکهزار و ۸۰۰ نفر غیر مستقیم از جمله این طرح ها محسوب می شود.
فولاد استانی بافت ـ واحد احیای مستقیم برای تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی با ۱۳۴ میلیون دلار سرمایه گذاری و اشتغال مستقیم ۲۳۰ نفر و ۸۰۰ نفر غیر مستقیم و نیز فولاد سفید دشت (چهارمحال و بختیاری) ـ احداث واحد فولاد سازی برای تولید ۸۰۰ هزار تن اسلب (شمش فولادی) با سرمایه گذاری ۱۸۰ میلیون دلار، اشتغال ۷۰۰ نفر به شکل مستقیم و سه هزار نفر اشتغال غیر مستقیم را فراهم می سازد.
فولاد استانی قائنات واحد احیای مستقیم برای تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی با سرمایه گذاری ۱۱۹ میلیون دلار و اشتغال مستقیم ۳۰۰ نفر و اشتغال غیر مستقیم یکهزار نفر پیش بینی شده است.
هفت طرح فولاد استانی در سال ۱۳۸۵ در دولت نهم کلید خورد، اما به دلیل مشکلات مالی سالها متوقف ماند، اما در نیمه دوم سال ۹۲ با مدیریت دولت یازدهم این طرح ها فعال شد و اکنون در سالهای ۹۸ و ۹۹ انتظار می رود کلیه این طرح ها که ۸۰۰ هزار تن تا یک میلیون تن ظرفیت دارند، در مدار تولید قرار گیرند، اکنون شماری از این طرح ها واحد تولید آهن اسفنجی خود را در مدار تولید قرار داده اند.
فولاد سفید دشت، بافت، قائنات، نی ریز، میانه، سبزوار و شادگان که به ترتیب در استانهای چهارمحال و بختیاری، کرمان، خراسان جنوبی، فارس، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و خوزستان واقع شده اند.